J09-3 hervat competitie met een knappe overwinning

Precies 50 dagen na onze laatste competitiewedstrijd mochten ‘we’ weer los.

In de tussenliggende periode hebben we (binnen de mogelijkheden) zoveel mogelijk doorgetraind en nog 2 oefenwedstrijden gespeeld om jullie (en de trainers) een beetje fit te houden.

Onze seizoenkaarthouders mochten, na een landelijk stadionverbod ook eindelijk weer het complex op, dus het was om 9 uur al gezellig druk en rumoerig.

Jullie hadden er zin in en dat was als vanouds te merken;  de bespreking in de kleedkamer ging vloeiend en met aandacht.

We hadden Lyam als gastspeler gecontracteerd om onze Vince te vervangen vandaag. Daardoor kon Lyam zich ook alvast voorbereiden op de naderende competitiestart van team J09-1.

Onder luid gejuich van onze supporters kwamen we het veld op en hebben we VDL verwelkomd. Na de warming up werd de wedstrijd onder leiding van Yunus om 9.30 gestart.

Het begin was een tikje onrustig, maar toch maakte Niek na 3 minuten de 1 – 0.  Niek sprintte vanuit het midden naar het doelgebied en ontving de bal, na een fijne voorzet van Amylia, op zijn schoen en rondde overtuigend af. Goed gedaan, mooi doelpunt!

Slechts een paar minuten later moesten we de 1 – 1 incasseren na een snelle aanval van VDL. De tegengoal was jullie ‘wake-up’ en vanaf dat moment kwam er rust in het spel.

Het aanvalsteam bestaande uit Eysan, Beau en Lyam trokken voorin met het ‘mes tussen de tanden’ ten strijde’.

Met verdedigende ingrepen en een aansluitende zorgvuldige opbouw en hadden Mats, Amylia en Di’shairo het achterin goed voor elkaar. Niek ging, zoals bekend, op het middenveld (later ook als rechtsback) als een beest tekeer en kon met gemak Eysan, Lyam en Beau ‘in stelling’ brengen.

Daardoor kon Beau in de 20e minuut, na een mooie voorzet van Eysan, de 2 – 1 binnenschieten en 5 minuten later vergrootte Beau de voorsprong zelfs naar 3 – 1. Fijne doelpunten!

Nog geen 2 minuten later dacht hij de 4 – 1 ook binnen te schieten maar het schot spatte uiteen op de kruising. Jammer maar niet getreurd, want Lyam kwam zijn beloning opeisen en zette alsnog de 4 – 1 op het scorebord. Een fraai doelpunt, hard over de keeper heen. Enorm verdiend want je hebt voor actie gezorgd, kansen gecreëerd en voorzetten gegeven.

Na een feilloze uittrap van Maas kwam de bal bij Di’shairo, hij controleerde, ging behendig een tegenstander voorbij, zag Amylia vrijstaan en gaf de pass. Amylia sprintte direct naar het doelgebied en scoorde de 5 – 1, ook hard over de keeper heen. Mooie aanval van Di’shairo en Amylia!

4 minuten voor tijd krijgen we een vrije trap en Mats is de aangewezen man om die te nemen. Hij legt ‘m als een prof rustig neer … stelt z’n vizier op scherp, neemt (zoals het hoort) een goede aanloop en schiet die bal snoeihard de touwen in! 6 – 1. Fijn Mats, ook lekker gewerkt vandaag, met veel opbouwende actie naar voren.

Vlak voor tijd maakte VDL nog 6 – 2 maar dat kon ons niet meer schelen, de klinkende zege was inmiddels een feit.

6 doelpunten gemaakt en daarnaast continue actie met kansen voor Eysan een fraaie lob die maar net over gaat. Di’shairo net naast, Mats een pegel net over, Lyam tegen de keeper

en diverse pogingen van Amylia, Niek en Beau, die net  misten. Maar dat hoort erbij, niet alle doelpogingen gaan erin. Het gaat erom dat jullie  creatief zijn (ook vandaag) en het doel weten te vinden.

Maas jij hebt vandaag ook weer als een prof staan keepen dat is jou wel toevertrouwd onhoudbaar = houdbaar in jouw woordenboek

Aansluitend hebben Mats, Beau en Maas nog meegevoetbald bij J09-4 en hebben ze bijgedragen aan de 6 – 4 overwinning. Maar het ging er in eerste instantie om dat J09-4 alsnog hun competitie kon hervatten, want ze  kregen last minute helaas te maken met afmeldingen door ziekte.

Lyam en Danny hartelijk bedankt voor de invalbeurt!

Yunus bedankt voor het leiden van de wedstrijd!

Het bleef nog lang gezellig op CWO want ook het 2e en het 1e werden luid aangemoedigd.