Herfstvakantie met bal voor 11-2

Om ons voor te bereiden op de 2e fase van de competitie hebben we in de herfstvakantie doorgetraind.

Jullie enthousiasme was te merken op de training want in de vakantie doe je leuke dingen!

Op zaterdag 21 oktober hebben we de vakantie afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Spijkenisse 11-4.

Omdat zij in de 1e fase ook 1e klasse hebben gespeeld, rekenden we op flinke weerstand.

Trainers en spelers stonden na de wedstrijdbespreking al vroeg op het veld, er was ruim de tijd voor onze warming-up en om het veld klaar te zetten.
Omdat Darrell afwezig was kwam Adam (11-3) ons versterken

Er was nog geen zicht op Spijkenisse en de trainers begonnen zich een beetje zorgen te maken, maar het hekje ging 5 minuten voor aanvang toch open en stoof Spijkenisse het veld op. Blijkbaar vonden ze onze kleedkamer erg mooi.

Nadat we elkaar en de scheidsrechter hebben voorgesteld, klonk om 10.00uur het fluitsignaal.

CWO kwam goed uit de startblokken, we namen het initiatief en waren voornamelijk op de helft van Spijkenisse te vinden. Aslan en Mas kregen van Spijkenisse ruimte om op het middenveld aan de opbouw te werken en wisten Dewi daarmee een aantal keer bereiken. Zij zette vanaf rechts, voor op zowel Beau als Adam die voorin voor gevaar zorgden, een doelpunt hing in de lucht. Nadat Maas de bal te pakken kreeg, rolde hij uit Eysan zij schoot door op Rover die intussen al bij de middenlijn was, daar pikte hij de bal op en gaf een mooie voorzet op Adam, hij kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal vanaf links prachtig het doel in ! 1 – 0 !

Blijkbaar was dat een rode lap voor Spijkenisse want CWO werd nu teruggeduwd op eigen helft, Spijkenisse had snelle combinaties, waarop wij helaas geen antwoord hadden. Zij konden daardoor in korte tijd 4x scoren, oei dat deed pijn.

De time-out kwam als geroepen even de koppies bij elkaar en de taken doornemen. Dewi en Adam mochten even rusten, Mats en Amylia kwamen erbij.

Met (meer) lef en druk zetten op de helft van Spijkenisse, kwamen we weer in ons eigen spel. Nadat een trap van Mats door de keeper werd gestopt, was het even schrikken in de verdediging van Spijkenisse, de bal werd net voordat Amylia erbij kwam over de lijn getrapt. Corner CWO. Positioneren zoals besproken en Mas nam de corner. Hij zette goed aan en de bal daalde precies op tijd zodat Beau de bal kon inlopen en daardoor de ! 2 – 4  ! scoorde.
Doorzetten CWO, ons momentum …  Er kwam een pass van Eysan op Aslan, hij zag Amylia vrij staan op rechts en die kon met de bal de ruimte in en gaf een mooie voorzet, zowel Mas als Beau hadden zich aangeboden ter hoogte van de doellijn maar een speler van Spijkenisse besloot de bal zelf over de lijn te werken … en voor CWO dus de ! 3 – 4 ! maakte. Een paar minuten later maakte (de kort ingevallen) Adam de ! 4 – 4 !, snoeihard ingeschoten na een prachtige voorzet van Mats. We zijn weer terug in de wedstrijd (deels) op eigen kracht. Goed bezig en gaan vol vertrouwen de rust in.

Het 3e kwart mochten Aslan en Mas even op adem komen en met Dewi en Adam en ging CWO vol voor de aanval. Dat ging de 1e 5 minuten nog aardig met een paar kansen voor Amylia die de bal net naast zag gaan, een schot van Dewi die goed gepakt werd door de keeper. En Beau kreeg nog een voorzet van Dewi, maar zijn schot smoorde tussen de laatste man en de keeper. Door de wissels bij Spijkenisse kregen wij het ‘ineens’ moeilijk Met duw- en trekwerk kregen Rover en Eysan de snelle aanvallers maar net afgestopt, Maas kreeg het drukker dan we wilden en had een aantal weergaloze reddingen, o.a. op een doorgebroken spits, waarbij hij de bal voor z’n voeten weghaalde en tikte kort daarna nog een bal uit de linkerbovenhoek, Spijkenisse telde hem al, maar Maas kon de bal uit z’n doel houden, knap hoor! Toch maakte Spijkenisse vlak voor de time-out uit een mooie corner de 4 – 5.

Het 4e kwart stonden Beau en Rover reserve en gingen we weer verder met Mas (rechtsachter) en Aslan (linkshalf). Toch lag het initiatief bij Spijkenisse die met 2 sterke aanvallers voor veel gevaar zorgden. Een uittrap van hun keeper kwam precies op de voet van een aanvaller en die schoot hard 4 – 6 binnen. 3 minuten later volgde ook de 4 – 7, was gewoon een prima aanval. CWO zette nogmaals de schouders eronder, Maas trapte uit, de bal kwam via Amylia bij Adam terecht en schoot de ! 5 – 7 ! binnen in de rechterhoek.

Het bleef uiteindelijk bij 5 – 7, jammer maar het was een leuke tegenstander om tegen te spelen.   Volgende keer beter en lekker trainen en oefenen, uiteindelijk gaat het toch op z’n plaats komen.
Adam bedankt voor je inzet en je doelpunten!