Feestelijke zaterdagochtend voor J09-3

Den Hoorn J09-3 – CWO J09-3 : 1 – 6

We speelden vandaag uit in Den Hoorn, maar niet voordat we de dag om 9:00uur feestelijk begonnen op CWO.

De Activiteitencommissie, het Pieten- en Artiestenmanagement hebben de afgelopen weken ontzettend hun best gedaan om voor de CWO jeugd een fantastisch Pietenfeest te organiseren.
Dat was niet makkelijk voor ze, want ze moesten rekening houden met de nogal wisselvallige coronaregelgeving van de regering, het regenachtige weer, de overvolle agenda’s van de Pieten en Artiesten, het wedstrijdschema van de J08 en J09 teams en de talenten van de Voetbalsgoal (lees baasjes van Veld 1). Er werd druk geschoven met plaatsen, tijden, dagen, zakken vol pepernoten en cadeaus en zelfs partytenten! Oei dat was een ingewikkelde puzzel.

Maar het resultaat was fantastisch: De hoofdtribune was volledig omgebouwd voor een Pieten Discofeest … Kosten noch moeite zijn gespaard. Er waren diverse licht- en geluidstechnici, ik heb een stuk of 10 super-enthousiaste Pieten geteld in de meest prachtige kostuums en 3 fotografen Evita, Siem en Ada om alle feestelijkheden voorgoed te documenteren.
DJ Leo stond achter zijn DJ Booth om samen met zangeres Nieke van Zanten het ene na het andere Sinterklaasfeest lied op maximum volume ten gehore te brengen.

De talenten en supporters werden dus getrakteerd op een spetterend feest, waarin zij (per team afwisselend) enthousiast hebben konden meegedanst met de Pieten en meezongen met Nieke.
De Pieten deelden in de tussentijd weer mooie originele cadeaus uit en trakteerden regelmatig op een kruidnotendouche.  

Kortom in alle vroegte stond CWO al vrolijk te schudden op haar grondvesten, allemaal blije gezichten! Organisatie … ontzettend bedankt!

Hierdoor hadden we direct een feestelijke en muzikale warming up maar moesten de rijpieten nog in rap tempo naar Den Hoorn.

Door uitstekend werk van navigatiepieten Renate en Tobias waren we ruim op tijd en konden we aan de voorbereidingen beginnen.

Na de gebruikelijke teamfoto’s  trapten we om 10:00u af. Jullie waren supergemotiveerd, want na 2 puntloze maar WEL voetbaltechnische topwedstrijden, werd het tijd voor 3 punten.

Nou dat was na 1 minuut al raak … Beau zette de aanval samen in met Vince en zij kwamen tot het doelgebied maar werden helaas ingesloten. Vince kon nog net passen op Niek, die intussen was aangesloten. Niek dribbelde het doelgebied opnieuw binnen en schoot de bal feilloos in het doel … 0-1! Knap gedaan.

Waarschijnlijk had Den Hoorn hetzelfde idee want in de 3e minuut schoten zij de 1-1 binnen … tsja …

Aanvoerder Maas riep jullie even tot orde en dat was niet tegen dovemans oren! In de 6e minuut krijgt Vince de bal van Eysan. Hij schiet door naar Beau, die plukt de bal vervolgens uit de lucht en tikt door op Niek. Niek stuift door op rechts en zet nu voor op Beau, die in de spits precies klaarstond en zo de 1-2 geweldig binnenschoot. Wat een goede aanval!

Raceranja-pauze

Amylia en Mats stonden te trappelen om met Beau en Eysan te wisselen en zo konden we beginnen aan de 2e helft.
Nadat Di’shairo, na een snelle achtervolging op een aanvaller, ter hoogte van de eigen achterlijn, heel knap de bal had veroverd, passte hij op Amylia. Amylia zag Mats al vrijstaan en gaf een heuse cross-pass. Dat zag trotse vader Johan vlak voor zich gebeuren. Mats startte daarmee een fraaie dribbelsolo op rechts en gaf daarna een voorzet op Niek in de spits. Niek kapt een verdediger uit en schoot heerlijk de 1-3 binnen! Alweer een goede aanval.

In de 26e minuut neemt Beau een corner, hij schiet strak op Mats en Mats kan aanleggen voor ‘zijn’ 1-4, maar helaas kaatst de bal net af tegen de schoen van de keeper. Gelukkig komt de bal daardoor nog wel aangerold bij Niek en hij schiet in de rebound de 1-4 binnen (hattrick Niek) ! Die mogen jullie even samen vieren.

Kort daarna neemt Maas een feilloze uittrap en bezorgt daarmee de bal halfhoog bij Mats, die met een soort volley doortrapt naar Eysan. Eysan stuift over links richting doel, luid aangemoedigd door vader Yunus. En dat helpt altijd … haar glorieuze ‘rush’ bekroond ze zelf met een prachtig doelpunt 1-5, fantastisch!

Het slotakkoord … begint bij een fabuleuze redding van Maas. Een aanvaller van Den Hoorn komt met de bal aangerend op Maas … Maas komt uit en maakt daarmee zijn doel klein, de aanvaller schiet dan hard tegen Maas aan, waardoor de bal wegrolt. Beiden hebben maar ‘1 doel’ … de bal opnieuw veroveren … Maas wint … met een snelle duik werpt hij zich op de bal en grist deze net van de schoenen van die aanvaller. (Precies zoals hij heeft geleerd van vader Tobias) Whoehoe heel knap! Gevaar geweken en Maas kan weer uittrappen, ditmaal zuiver op Beau die al klaarstond in het midden, Beau sprint nog 3 meter, legt ‘m effe goed en schiet met z’n linker pantoffel de 1-6 heel strak binnen. Bedankt Maas en bedankt Beau!

Jullie hebben allemaal hard gewerkt vandaag, we hebben Di’shairo en Amylia fel zien verdedigen, een actief middenveld met Eysan en Vince en aanvallend sterk met Mats, Beau en Niek. Jullie wisten elkaar te vinden in het spel, wisselden elkaar als de situatie daarom vroeg goed af op positie en beschikken allemaal over scorend vermogen.

De aanwezige ‘Supporters-pieten’ en trainers hebben een leuke wedstrijd gezien met een dik verdiende winst!

De ‘Pieten’ die er niet bij waren, werden met tussenstanden, foto- en videomateriaal live op de hoogte gehouden van deze driepunter!
Er was namelijk ook ander belangrijk werk te doen. Zoals oppassen op broers en zussen en heb ik uit betrouwbare bron dat er ook iemand een fotoshoot ging doen? We zijn benieuwd! 
Dan was er nog een Trainingspiet die oefeningen ging doen met nieuwe talenten op de Voetbalsgoal. Zelfs de IbizaPiet was aanwezig op CWO (vrijdagavond nog geland op Veld 1 en in de kantine blijven slapen) zij was druk met organisatie van het Pietenfeest … en er was een Reispiet die op kantoor de terugreis van Sinterklaas en de Pieten moest inboeken. Kortom genoeg bijzonders gebeurd voor iedereen, afgelopen zaterdagmorgen.

Tot woensdag allemaal, dan gaan we weer trainen van 16:00 tot 17:00 uur

Piet(er) en Pascal

Deel dit bericht!
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: