CWO JO9-2 “Oefenwedstrijd tegen JO9-3”

Het is zaterdag 15 januari 2022.   

Het houdt maar niet op dat we steeds weer met andere omstandigheden te maken hebben. 

We willen allemaal zo graag met een ‘bakkie’ en de ouders in de kantine beginnen.
Opstarten met de kids in een droge warme kleedkamer. Een rustige bespreking met elkaar wat en hoe we gaan spelen. Ouders, familie en vrienden langs de lijn op het complex om de kinderen nog trotser en blijer over onze groene grasmat te zien vliegen. 

Terug naar vandaag…maatregelen vanuit de overheid hebben bepaald dat we geen KNVB-competitie mogen spelen, niet de kleedkamers en kantine in mogen en dat er geen ouders, familie en vrienden langs de lijn mogen staan.

Quote van een wijs iemand: de lessen liggen achter ons…de kansen liggen voor ons.  

En dat is ook de gedachte voor deze oefenwedstrijd. 
Op 18 december hebben de kinderen in de kersttraining zelf opstellingen op papier mogen zetten. Daar zijn de trainers in de winterstop mee aan de slag gegaan.
De uitkomst hiervan, de gemeenschappelijke delers in de opstellingen, is vandaag de basis tegen onze vrienden van CWO JO9-3. Een hecht vriendenteam die al 2 jaar vanaf de Voetbalsgoal samen speelt. 

 
De opstelling hebben de kinderen dus eigenlijk zelf gemaakt. Ons JO9-2 kenmerk is dat we altijd heel enthousiast aan een wedstrijd beginnen maar meestal wel in de eerste 10 minuten 1-0 achter komen. 
Zo ook nu. Een mooi doelpunt van Beau. We hebben gewoon nog even tijd nodig om op te starten. 

Na wat tactische tips (herhaling van de basis afspraken) begonnen we geconcentreerder aan de 2de 10 minuten. Grote sterke Mats van JO9-3 zet de 2-0 op het scoreboard. 
Het moment breekt nu aan waarin we inderdaad laten zien dat we wakker zijn geworden. Daniel weet in rap tempo 2x achter elkaar het net te vinden. Resultaat van een echte teamprestatie. 


In de grote pauze wordt Fenne bedankt voor een aantal mooie reddingen en mag Issa met trots ons keepershirt omhangen. Links pootjes op links, rechts pootjes op rechts, het vertrouwen spat ervan af. 

Via een mooie corner kan Vince van JO9-3 de bal slim binnenwerken, en staan we op dat moment 3-2 achter. 
JO9-2 zie je zoeken naar de afspeelmogelijkheden en deze worden ook regelmatig gevonden! Hulde voor het uitvoeren van deze moeilijke taak (bewegen zonder bal). Maar geduld loont en de ijzersterke Darrell kan na wat ‘straatvoetbal’ achtige acties de 3-3 noteren. JO9-2 is in balans, Aslan werkt hard op het middenveld en Rover sluit maar weer eens de laatste rij. 
In de omschakeling laat ook Daniel zien dat hij in dit team en op deze plek veel vertrouwen heeft. Beetje kappen, beetje draaien, ruimtes zien, en scoren! 4-3 voor! 


In de laatste time-out bedanken we Dewi voor haar enorm goede bijdrage vandaag als rechterverdediger. Ook Aslan is dreigend geweest en heeft veel “vuil” werk geleverd. Gaten dichtlopen en meeverdedigen! 

 
De laatste 10 minuten gaan van start door een aftrap van JO9-2. Daniel pass op Darrell, Darrell pass naar Mas, Mast ‘steekt’ de bal naar de inmiddels vrijgelopen Daniel, pats boem, goal!

Hoe makkelijk wil je voetbal hebben?! 5-3 Voor! 
Koppies staan goed, Fenne die ook haar ‘mannetje’ staat als verdediger. Issa die de verdediging coacht.
Mas die veel meters op het middenveld maakt om ‘achter’ met ‘voor’ te verbinden en jawel, via van alles en nog wat komt de bal weer bij Daniel die ook deze kans pakt en de 6-3 voor JO9-2 op het scoreboard zet. 

Het spel gaat nog even op en neer waar beide teams echt nog wel wat kansjes krijgen.

Na het signaal van de assistent-scheidsrechter werd dan ook de wedstrijd door de scheidsrechter afgefloten en is er een einde gekomen aan deze zeer leerzame oefenwedstrijd.  

JO9-2 heeft vandaag laten zien dat de lessen achter ons liggen en dat de kansen zijn gegrepen.

Een oefenwedstrijd zoals deze daarvoor bedoeld is. 
Oefen het geleerde en pak je kans als die er is, want die kansen die komen……..maatregelen van de overheid houden die niet tegen! 

Denise, Pascal en Serge

Deel dit bericht!
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: