Aantal weetjes voor de wedstrijd in het mooie dorp Oud Beijerland;

• Jelte graag vogels wil tellen,
  • Shane onder de indruk is van het kapsel van Lyam,
  • Danny al een week lang Emre negeert,
  • Emre en Haci blij zijn dat ze vandaag geen veld hoeven uit te zetten!

Na al deze mooie boeiende informatie voorafgaand aan de wedstrijd, gaan we van start op een mooi aardappelveld. We voelden het al, het wordt een zware wedstrijd. Voetballend zijn we een goed team, maar zijn we dat fysiek ook? We gaan het zo merken.

We begonnen met 1-0 achterstand, SHO scoort al heel snel. Na al de weetjes was dat ook wel te verwachten… Maar niks aan de hand, want we hebben een goed voetballend team.  We moeten even wennen aan het veld dat meer lijkt op een aardappelveld. Al snel kwamen onze strijders op  2-1 voorsprong. Mehmet scoorde uit de corner en na 2 minuten scoorde ook Aras. Het was echt een fysiek gevecht op het veld, beide teams speelden goed. Vlak voor de rust raakte Noa de bal verkeerd en wordt het 2-2. Niks aan te doen Noa, de bal kwam heel ongelukkig aan. We dachten met een gelijkspel de eerste rust in te gaan maar nee, Mehmet wilde graag nog een mooi doelpunt maken voor de rust. Na een effectief driehoekje tussen Jelte, Aras en Mehmet, scoorde Mehmet een fraai doelpunt.

Zo werden de eerste 10 minuten van deze thriller beëindigd met een 3-2 voorsprong. Lyam mag nu het veld op, Jelte mag even rusten. De toppers van CWO zijn wakker, een beetje gewend aan het hobbelige veld en fysiek kunnen we er ook tegen aan. Eindelijk zien we nu ook het mooie combinatievoetbal. De teams zijn op gelijk niveau met elkaar, we zagen veel kansen in deze 10 minuten voorbijkomen. SHO miste kansen, maar onze 9-1 ook. Aras en Lyam mistten zuivere kansen.  Vlak voor de rust scoort Lyam door een voorzet van Aras, mooie goal om te zien. We gaan de rust in met 4-2 voorsprong.

Kom maar op met die siroop! We hebben dorst, hard gevochten en gestreden in eerste helft.  Noa en Jelte hebben met elkaar gewisseld. Lyam en Shane beginnen de tweede helft achterin. Volgens mij waren we onder de indruk van de siroop, want al snel vallen er 2 goals tegen en is de stand 4-4. Helaas hebben we SHO twee doelpunten cadeau gegeven, misschien in ruil voor de siroop?! SHO begon de tweede helft sterk, ze willen graag winnen. Achterin hebben we het best moeilijk. Lyam, Shane en Levy proberen het team op de been te houden. Onze kanjers hebben actie nodig, we moeten iets doen!  Vlak voor het einde van de derde periode scoort Aras van een mooie counteraanval. Na de 5-4 voorsprong creëerde SHO veel kansen, maar Levy wist stand te houden in de derde helft.

Final period! Spannend, maar een hele leuke wedstrijd om naar te kijken. Mehmet, hard gevochten, mag even rusten. Noa speelt weer op haar vertrouwde plek, Lyam mag het middenveld overnemen. Lyam heeft vandaag een record verbroken; hij begon als spits, vervolgens als laatste man en nu in het middenveld. Gelukkig was dat de laatste helft, anders zou hij ook nog moeten gaan keepen!  De toppers moeten nu effectief spelen, Levy, Noa en Shane hebben we hard nodig om in ieder geval de stand te kunnen behouden. Het plan werkt, met nog 5 minuten te gaan is het nog steeds 4-5 voor blauw-wit. Ja daar komt de beslissende…. maar nee…. Jelte raakt de bal helaas net niet, wel de keeper! Trainer Emre telt elke seconde want zijn hart klopt met 100 slagen per seconde. Ja daar komt die Jelte….. weer niet! Emre spreekt Jelte aan: ‘’ derde poging is doelpunt’’ . Jaaaaa!  daar valt die dan eindelijk. Na een harde knal van Aras valt de bal aan de rechter voet van onze nieuwe aanwinst (hij was namelijk keeper) en dat is wie anders dan Jelte. Hij raakte eerst de paal maar daarna het net: 4-6. Nog 2 minuten, Mehmet is boos hij moet veld in. Aras is moe, hard gewerkt overal in het veld. Tot de laatste seconde van deze final period  ging het achterin goed. De opbouw van achter ging ietsje beter, Noa was uitgerust, Shane was niet meer onder indruk van het kapsel van Lyam en Levy keepte als Neuer. Nog 15 seconden, de elfde overwinning achter elkaar is niet meer te missen. Maar… het is een thriller, dus zelfs de laatste 15 seconden blijven spannend… SHO 5-6. Trainer Haci moest bijna 1-1-2 bellen voor trainer Emre, omdat hij het niet meer aankon! Eindelijk horen we het eindsignaal. SHO 9/1 5- CWO 9/1 6. Wat een geweldige wedstrijd was dat, heerlijk. Complimenten voor beide teams.  Maar of course, de grootste complimenten naar onze kanjers. Elf overwinningen achter elkaar en twee uit twee in de hoofdklasse! Trots team, trotse ouders!

Tot volgende week in Portugaal. Corine, wel 03.00 uur verzamelen!