*CWO JO8-1: “ Spanning tot het einde!”*

Vandaag stond de wedstrijd tegen CVV Zwervers op het programma. We wisten van de Capelse Voetbal Vereniging dat het een fysiek sterk elftal was en dat hebben we geweten.

Op echt gras waren we gebrand om de goede prestatie tegen XerxesDZB vorige week een vervolg te geven en begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd maar niet nadat Melvin zijn befaamde powersnoepjes had uitgedeeld!

In deze Hoofdklasse zijn veel ploegen aan elkaar gewaagd. Veel duels met scherpe aanvallen.

De eerste kans was wel voor CVV met de grote jongens probeerden ze CWO te overbluffen. Gelukkig was het Miguel die met een teen redding kon brengen en via de paal kon Ikra haar doel schoonhouden. Wat een opluchting.

CWO schoot wakker en ging beter voetballen. Er werd gecombineerd via Noaquin en Djurriaan die Iven wist met een diagonaal schot de lat te raken helaas. De betere kansjes hoe klein ook waren toch voor de blauwhemden waarbij Owen vlak voor rust nog het dichtst bij was en de paal raakte.

Gescoord werd er dus niet en ietwat ongebruikelijk gingen we met een brilstand 0-0 de rust opzoeken.

Zowel thuisploeg als de Capelse withemden gingen voor de winst en het spel werd opener. Gelukkig profiteerde CWO hier als eerste van want in de 28e minuut was daar het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een foutje achterin werd genadeloos afgeschraft door Boaz.

0  –  1.

Nu was het spel op de wagen en waren het de bezoekers die een tandje gingen bijzetten.

Het leek erop dat de sterkste opstelling werd aangesproken want de druk op het doel van Ikra werd groot. Waar CWO het geluk acht minuten geleden had had CVV Zwervers dat ook met een knappe bal in de bovenhoek (anders is Ikra niet te kloppen natuurlijk) kwamen de bezoekers langszij.

1  –  1.

CWO, wat veel energie in de wedstrijd moest leggen, was even moegestreden en niet attent bij de opvolgende uitbal waarna CVV binnen de minuut weer een vrije schietkans kreeg. Het zal toch niet. Maar ja… binnenkant paal buiten bereik van Ikra

1  –  2.

Deze wedstrijd verdienden twee winnaars maar dat kan natuurlijk niet. Wat was de spanning groot. CWO besloot ook nog 1x terug te wisselen.

Via uitblinker Salim die de bal, op zijn geheel eigen wijze, van de spits afpikte en een rush ondernam aan de zijkant van het veld en daarna knap Owen wist te vinden. De pijlsnelle Owen kwam goed uit en schoot op de keeper. Deze kon hem niet klemmen maar gelukkig was daar goudhaantje Djurriaan. Als een echte nummer negen schoof hij de bal in de hoek.

2  –  2.

De goedleidende scheidsrechter Michiel floot binnen een minuut voor het einde en zo deelden CWO JO8-1 en CVV Zwervers JO8-1 de punten.

Met de verzamelde 10 punten uit 5 duels konden we moegestreden naar de PietenTribune om daar met het Pieten feest te vieren met heus optreden van Nieke (en natuurlijk kwamen we de cadeautjes in ontvangst te nemen). Ook JO8-1 wilt de activiteitencommissie bedanken voor het leuke Pietenfeest.

Volgende week gaan we naar RVVH om de 2e fase in de Hoofdklasse af te sluiten.

Gelukkig kunnen we aankomende week lekker trainen om 16:00 olv. Oda en Melvin. Tot dan!