CWO JO8-1 – HBBS JO8-1      15 – 3

Zaterdagochtend, 2 september, markeerde het begin van een nieuw voetbalseizoen voor onze jeugdspelers bij CWO. Op deze stralende dag stond CWO JO8-1 vol verwachting klaar voor hun allereerste competitiewedstrijd tegen HBSS.

Voorafgaand aan de aftrap verzamelde het JO8-1 team zich in de kleedkamer, waar opwinding en gezonde spanning in de lucht hingen. De shirts en broekjes werden uitgedeeld en de trainers, Pieter en Martijn, stonden klaar om de jonge spelers bemoedigend toe te spreken. “Het is een speciale dag, de eerste wedstrijd van het seizoen, en we zijn ontzettend trots op jullie harde werk tijdens de trainingen. Laat zien wat jullie kunnen en geniet van het spel!”

Eenmaal gekleed in hun tenues en met hun voetbalschoenen stevig vastgemaakt, volgden Mitch, Mees, Rayan, Jurr, Ibrahim, Raúl, Kai en Finn hun trainers naar veld 2A.

Langs de zijlijn van het veld was de spanning voelbaar. Ouders, familieleden en vrienden waren aanwezig om onze JO8-1 helden aan te moedigen. De sfeer was vrolijk en vol enthousiasme.

Om precies 09:15 uur klonk het fluitsignaal en was de wedstrijd begonnen. De spelers van JO8-1 lieten meteen zien dat ze er helemaal klaar voor waren. In de allereerste minuut was het Finn die het openingsdoelpunt van het seizoen scoorde, wat luid gejuich uitlokte van de supporters langs de zijlijn.

HBSS probeerde terug te vechten, maar telkens stuitten ze op het solide verdedigingswerk van Kai, Jurr en Mitch. De verdediging hield stand en gaf hun tegenstanders geen ruimte om te scoren.

Vervolgens werden de toeschouwers getrakteerd op prachtige samenspel van Finn, Raul, Kai, Mitch en Jurr. In de vierde minuut zette Raúl een schitterende soloactie op en vond het net, waardoor CWO op een comfortabele 2-0 voorsprong kwam.

In de rol van doelman had Mees aanvankelijk weinig te doen, zijn reddingen waren prima en zijn krachtige uittrap zorgde ervoor dat Jurr bijna het derde doelpunt maakte. Het scheelde niet veel.

Na een sterke verdedigende actie van Kai stuurde hij de bal richting Mitch, die vanaf de middenlijn besloot om een gewaagd schot te lossen. De bal vloog hoog door de lucht en belandde ongelooflijk in de kruising, tot groot enthousiasme van het publiek.

CWO bleef de druk op HBSS opvoeren en de tegenstander had moeite om op de helft van CWO te komen. Raúl was sterk op het middenveld en wist zijn teamgenoten goed te bereiken. Door een voorzet van Raúl op Kai werd er opnieuw een doelpunt toegevoegd aan het scorebord. Vlak voor het einde van de eerste speelhelft nam Finn een corner en scoorde vanuit een schijnbaar onmogelijke hoek.

Met een ongelooflijke 5-0 voorsprong gingen we de eerste rust in.

Dit seizoen speelt JO8-1 op een kwart veld met vier keer 10 minuten speeltijd, wat in totaal 40 minuten betekent. Omdat er geen vaste doelman is, wisselen de spelers elkaar af.

**RUST**

Na een welverdiende pauze begon de tweede helft, waarin Mitch opnieuw van grote afstand scoorde, prachtig! Hierdoor werd de voorsprong vergroot naar 6-0. HBSS paste hun strategie aan en ging in de aanval, maar Jurr stond nu als doelman en maakte enkele indrukwekkende reddingen om de tegendoelpunten te voorkomen. Toch wist HBSS er één in ons net te krijgen, maar ja 2 tegenstanders op 1 keeper is nogal lastig.

Rayan stond inmiddels op links en leverde prachtige voorzetten vanaf de zijkant op Mitch en Mees, die probeerden te scoren maar er stonden steeds 4 verdedigers om ze heen waardoor de bal er net niet in wilde.

Ibrahim, die zijn opwachting maakte, zag ineens een opening en scoorde in de 16e minuut. De voorsprong werd 7-1.

HBSS slaagde er even later in om te scoren na enige verwarring in de verdediging, maar JO8-1 herstelde snel, en Rayan scoorde in de 19e minuut, waardoor de voorsprong weer werd uitgebreid naar 8-2.

**RUST**

Terug op het veld zette Rayan direct de aanval in en scoorde in de 22e minuut. CWO bleef aanvallen, en uit een corner maakte HBSS per ongeluk een eigen doelpunt, waardoor de stand op 9-2 kwam te staan.

Finn bleef gretig naar meer doelpunten zoeken en vond het net opnieuw in de 24e minuut, waardoor het 10-2 werd. Ibrahim kreeg na een voorzet van Kai opnieuw de kans om te scoren en bracht de voorsprong naar 11-2.

Raúl stond nu in het doel en liet enkele geweldige reddingen zien om te voorkomen dat HBSS terug in de wedstrijd kon komen.

Naarmate de derde helft ten einde liep, wist HBSS toch een derde doelpunt te maken, waardoor de score op 11-3 kwam. Vlak voor het rustsignaal knalde Finn nog een doelpunt binnen, waardoor de ruststand op 12-2 kwam te staan.

**RUST**

Met een glimlach op hun gezicht en de wetenschap dat de overwinning binnen handbereik was, genoten de spelers van de laatste 10 minuten. Finn opende de vierde helft opnieuw met een doelpunt, gevolgd door een doelpunt van Ibrahim. HBSS kreeg de bal nog één keer in ons net, waarna CWO voor een laatste keer de aanval opende. Vanuit een corner bal maakte HBSS vlak voor het eindsignaal nog een eigen doelpunt.

De spelers waren dolblij met hun overwinning, en terecht. Het was een geweldige start van het nieuwe voetbalseizoen voor deze jonge talenten van CWO JO8-1. De supporters langs de zijlijn juichten en klapten voor hun inzet en succes. Een veelbelovend seizoen is begonnen!

Boys, keurig verdedigd, inzet en felheid getoond, de opbouw was perfect, goed samenspel en mooie doelpunten.

Sylvia bedankt voor het mooie wedstrijdverslag.