CWO JO7-1 wedstrijdverslag 12 maart 2022

Het is zaterdagochtend 12 maart, de jonge spelers van CWO-JO7 zijn vroeg uit de veren en verzamelen om 8:00 in Hellevoetsluis bij Vlotbrug. Vandaag spelen zij hun eerste drie wedstrijden. De jongens Xem, Mika, Imran, Sem en Dean zijn er klaar voor, zij lopen naar de kleedkamer en trekken hun voetbalschoenen aan. Voordat zij het veld oplopen voor een warming-up is het tijd voor een echte teamfoto! De jongens poseren trots in hun wedstrijdtenue, de energie en het enthousiasme spat ervan af!

Eenmaal op het veld verzamelen de jongens bij de trainers M&M, ook wel bekend als Marc (papa Dean) en Mark (papa Sem) voor een warming-up. Voordat de eerste wedstrijd begint komt het team bij elkaar. De trainers spreken de jongens toe en wensen hen een mooie wedstrijd.

Wedstrijd 1: Kethel Spaland – CWO-JO7 De teams geven elkaar een boks. Het publiek staat aan de kant en kijkt vol trots naar hun kroost. Kort na de start krijgt CWO twee doelpunten tegen. CWO-JO7 start onwennig en ziet de jongens en meid van Kethel Spaland de een na de andere goal maken. Het staat 0-4 als zij de rust ingaan. De jongens van CWO zijn wat gespannen maar de trainers benoemen dat het goed gaat komen en moedigen hen aan. De tweede helft start goed en team CWO zet meteen druk naar voren. Mika neemt de bal aan van Sem en scoort. De jongens vieren dit euforisch en knuffelen elkaar en je ziet de sprankeling in hun ogen. Imran verdedigt goed en schiet de bal weg naar voren, het team loopt mee, corner. Mika neemt de corner en Xem scoort 2-4. Dean passt de bal naar Sem en hij schiet naar Mika. Mika scoort 3-4. De jongens zijn door het dolle heen en de papa’s en mama’s opa’s en oma’s moedigen de jongens aan. Xem maakt 4-4 en Dean voorkomt in de laatste minuut een doelpunt tegen. Einde wedstrijd. De ontlading is groot en de jongens zijn blij en trots dat zij na een achterstand van 0-4 terug zijn gekomen en hebben laten zien dat zij een sterk en gewaagd team zijn tegen Kethel Spaland.

Wedstrijd 2: CWO-JO7-Vlotbrug Wij wisselen van veld en bij aanvang geven de teams elkaar een boks. De teams starten vanaf de goals en rennen bij GO naar de bal. Mika schiet direct in en maakt bijna een goal. Vanaf dat moment blijft de bal op de helft van de tegenstander de een na de ander goal wordt gemaakt door team CWO-JO7. De jongens voetballen met elkaar Dean en Imran geven mooie passes Xem scoort 4 goals, Mika scoort 1 goal en Sem scoort 2 goals. De jongens vieren elke goal en gaan terug naar de middenlijn. Team Vlotbrug zet na rust extra spelers in maar ook in de tweede helft hebben zij geen kans en komen niet over hun eigen helft. Dean scoort 4 goals, Mika scoort 1, Imran scoort 1 en Xem scoort 1 goal. Met 14-0 en een dosis zelfvertrouwen maakt team CWO-JO7 zich klaar voor de laatste wedstrijd.

Wedstrijd 3: VFC-CWO-JO7 De jongens van VFC zijn een stuk groter, maar wij zijn beter zegt de trainer tegen de jongens van CWO-JO7. De jongens van CWO-JO7 starten goed en zetten de aanval in. VFC krijgt de bal en komt dichtbij maar Sem verdedigt samen met Imran en spelen de bal naar voren. Xem scoort 0-1 en kort daarna 0-2. VFC probeert er doorheen te komen en te scoren maar missen. Mika dribbelt met de bal over het veld en speelt naar Sem. Sem loopt naar voren en scoort 0-3. De jongens glunderen van geluk en scoren nog twee keer. Dean maakt 0-4 en Xem maakt 0-5.

Het is gedaan het zit erop. De jongens van CWO-JO7 hebben een mooie eerste ervaring opgedaan en praten vol trots met elkaar en het enthousiaste publiek over hun mooie overwinningen.

Wat een teamspirit, wij zijn trots op jullie!