CWO JO10-2 “Gewoon, net niet”

Dit seizoen gaan de ouders van JO10-2 om en om verslagen schrijven. Goed voor de teambuilding en verschillende manieren om naar een wedstrijd te kijken.

De volgende enthousiaste ouder van dit seizoen is Jasper Voskuilen, trotse vader van Rover.

Zaterdagochtend 8 oktober is het 14 graden, droog en veel zon, kortom heerlijk voetbalweer.

Enkele ‘hardcore’ supporters zijn goed voorbereidt, dat zie je aan hun zonnebril.

De warming-up verloopt volgens plan onder leiding van trainer Pascal.

Trainer Serge schiet vakkundig de keepers in.

Na een korte krachtige ‘peptalk’ van de coach staan alle koppies dezelfde kant op.  Klaar voor de strijd. Basisopstelling. Dewi, Rover, Mas, Daniel, Aslan en Darrell.

1e kwart

Om 10.45 exact gaat de wedstrijd van start. In de 7e minuut valt het 1e tegendoelpunt, helaas wel een fraaie, 0 – 1.  Ooh ooh 2e tegendoelpunt in de 11e minuut, 0 – 2.

Bijna het doelpunt van Darrell, maar de keeper bokst hem ouderwets tegen de buitkant van de paal.

Rust

De coach is ontevreden. Het team wordt geherprogrammeerd.

Wissel: Darrell eruit, Fenne erin.

2e kwart

Binnen ‘no time’ valt het 3e en 4e en 5e tegendoelpunt, 0 – 5. Ooei, schot van Fenne van ver af dwarrelt op de lat. Intussen lopen Mas en Rover de longen uit hun lijf om alle aanvallers te dwarsbomen.

Daar is ie dan. Mooie goal van Aslan in 22e minuut, 1 – 5. Is dit het keerpunt?

Rust

De coach neemt uitgebreid de tijd om het nieuwe strijdplan te bespreken. Ze zijn wat stiller dan normaal. Kom op.

Wissel: Darrel voor Dewi.

3e kwart

Ik knipper met mijn ogen, dan valt de, 1- 6. Meteen de tegen actie. Lekkere dribbel en goal van Darrell 2 – 6 in de 28e minuut. En dan weer een tegen goal. 2 – 7. Goal van Aslan 3 – 7, fraaie actie in 31e minuut. De goals vliegen om me oren, het is niet bij te houden er komt rook van mijn pen.

Weer veel tegenaanvallen en keeper Fenne moet de meubels redden.

Oef Darrell schiet knoerthard tegen het hoofd van een tegenstander. Even ligt de wedstrijd stil. Al snel hierna ramt Daniel de bal op lat.

Rust

De coaches geven complimenten voor de verbeteringen op het veld.

Wissel: Dewi voor Rover.

4e kwart

Dewi en Mas verdedigen als een malle. Dan wordt de bal gepast naar Daniel en die dribbelt en scoort genadeloos. In de 50e minuut. 4 – 7.  Dan weer een tegen goal 4 – 8. He pokke weer een tegendoelpunt 4 – 9.  Jawel, wederom een schot op de paal, dit keer van Aslan.

Mas wordt pijnlijk geraakt door een voet van de tegenstander en gaat naar de kant. Rover komt er weer in. Na vele passes eindigt de bal bij Darrell en hij scoort 5 – 9. Even later blijkt dat het slotakkoord.

Na afloop van de wedstrijd zijn de tegenstanders niet erg happig om handen te schudden, dat is een vreemde gewaarwording. Na aansporen gebeurt het toch, net zoals dit verslag.