CWO JO10-2 “In de kou…”

Thermokleding, handschoenen en de mutsen zijn weer van zolder gehaald als we op zaterdag 19 november tegen onze vrienden van CWO JO10-3 mogen gaan spelen.

In de kleedkamer van JO10-2 maken we gauw nog even een beterschap filmpje, want vlak voor de wedstrijd had Rover zich ziekgemeld. De trainers van JO10-2 hebben even overleg, wat gaan we doen? Snel speler erbij zoeken, of zonder reservespelers gaan spelen waardoor er niemand langs de kant in de kou staat…… We hebben voor het laatste gekozen.

We doen een lekkere warming up, want dat is wel nodig met deze kou. Even de spiertjes opwarmen.

Na onze bekende start toespraak en welkom heten van Younes als scheidsrechter gaan we dan ook snel starten met de wedstrijd.

Met Dewi starten we in de goal. Achterin staan Aslan en Fenne. Mas op het middenveld met Darrell en Daniel voorin. Het begin ziet er onrustig uit. We zien dat de basis balbehandelingen er even niet in zitten. Beau(4x) en Niek weten wel raad met de ruimte die ze krijgen en brengen 10-3 op een 0-5 voorsprong.

In de time out vragen we wat er is gebeurd. Hiermee geven we de kinderen van JO10-2 de kans om zelf ook na te denken wat er gedaan kan worden om tegendoelpunten te voorkomen en zelf in posities te komen om op de goal van JO10-3 te kunnen gaan schieten.

Het spelbeeld in de 2de 12,5 minuut is vergelijkbaar met de 1ste 12,5 minuut. Het lukt ons team niet om het spel te spelen wat er wel inzit maar gewoon er niet uitkomt. Mats(2x), Niek en Beau zetten namens 10-3 de score verdient op 0-9.

Pauze…..

De trainers overleggen en we gaan wederom naar de 3/1/1 formatie. Deze tactische verschuiving gaf afgelopen maandag de kinderen kracht en ruimte. We hopen hiermee vandaag hetzelfde te bereiken.

Mas gaat linksachter, Aslan centraal in het midden met Dewi op rechts.

Fenne gaat in de goal waardoor Daniel “hangt” achter Darrell die voorin blijft.

Ook proberen we positief te coachen, als JO10-3 er 9 kunnen maken in 25 minuten dan kunnen wij dat ook.

De kinderen van JO10-2 laten zien over veerkracht te bezitten. Koppies omhoog en ze hebben nu duidelijk een iets andere instelling. Dit leidt naar een aanval over links waardoor Darrell verwoestend uithaalt en een doelpunt maakt. Laten we hopen dat de kinderen van JO10-2 hiermee ontdooien en lekker gaan doen waar ze goed in zijn. Fenne die wederom laat zien dat ze keepen heel leuk vindt. Duikt op zo’n beetje elke bal en houdt in deze fase het team op de been.

Na een aanval van Darrell op Keeper Maas stuitert de bal gelukkig voor de linker van de goed mee opgekomen Aslan die de bal met links hard binnenschiet.

In de laatste time-out complimenteren de trainers de JO10-2 kinderen en geven aan dat er een groot verschil tussen niets doen met elkaar of juist wel iets doen met elkaar.

Het is 2-9 voor JO10-3 en er is nog voldoende tijd om lekker te voetballen en nog wat goaltjes te maken.

JO10-2 gelooft erin en gaan dan ook vol goede moed de laatste 12,5 min in.

Het spel gaat op en neer. Mas heeft mooie tackles op de bal, Aslan verdeeld het spel.

Dewi en Daniel werken hard op de rechterkant om ook daar de aanvallen te onderscheppen.

Darrell schiet nog een paar ballen net naast als dan toch Di Shairo van JO10-3 van een grote afstand Fenne met een hoge bal passeert. Mooie goal hoor.

Het mooie is dat JO10-2 alles op alles zet om er toch nog een doelpuntje bij te maken maar helaas is daar het eindsignaal van de goed fluitende Scheidsrechter Younes.

We feliciteren de tegenstander CWO JO10-3 en bedanken de scheidsrechter.

In de kleedkamer geven we er een positieve draai aan, door aan te geven dat we de 2de helft met 2-1 hebben gewonnen. De kinderen kijken vragend naar de warme douches dus we houden het kort en gaan gauw onder de warme CWO-douche staan.

De leiders/Trainers

Pascal & Serge

Deel dit bericht!
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: