CWO steelt drie punten in Maasdam

In een ijzig koud Maasdam mocht CWO om halfdrie aftrappen tegen vv Binnenmaas. Als schrijvende pers mocht ik gelukkig plaatsnemen op een lege tribune om onze blauw-witte helden te zien schitteren.

CWO begon goed zonder direct gevaarlijk te worden. In minuut 10 was het Ta’ha Kadri die na een goede combinatie met Jeroen van der Swaluw vanaf links voor het eerst gevaarlijk werd, zijn schot ging via de paal over de achterlijn. Binnenmaas was meteen wakker en kwam via een snelle counter 1 op 1 voor keeper Leroy Goedhoop te staan, die wist een doelpunt voor Binnenmaas te voorkomen. Na een kwartietje ballen was het raak voor CWO een vrijetrap van Mike van der Meer werd door de verdediging van Binnenmaas verkeerd ingeschat en via de rug van Mayles Glen rolde de bal in het doel van Binnenmaas. CWO had na dit kadootje het betere van het spel en controleerde de wedstrijd. Binnenmaas was de verdedigende ploeg en probeerde met lange ballen en counteren het doel van CWO te bereiken, echter zonder veel succes. In minuut 40 was het echter Binnenmaas dat een kadootje kreeg van CWO en op 1-1 kwam. Leroy Goedhoop nam een terugspeelbal verkeerd aan, schoot in zijn vervolgactie over de bal heen en spits Daan Leggedoor van Binnenmaas kon de  bal afpakken en in een leeg doel werken. CWO zette zich snel over de teleurstelling heen en pakte de draad weer op. Raoul Gillet kreeg nog een goede kopkans maar deze ging net over het doel heen. Zo werd het bakkie thee met een 1-1 ruststand bereikt.

Na de rust bleef Chris Martins da Silva in de kleedkamer achter en mocht Charly Pires als linksback zijn voetbalkunsten vertonen. Echter bleek dit de tweede helft lastig want Binnenmaas trok direct het spel naar zich toe. Het was CWO dat in de verdediging moest en Binnenmaas kans na kans zag krijgen. Leroy Goedhoop en de uitblinkende verdediger Oualid Tarafit wisten geassisteerd door Dwy Kampe, Charly Pires en Steven de Brito Binnenmaas van het scoren af te houden. Voor de paar bestuursleden was het de tweede helft vooral billenknijpen, kou lijden en hopen dat de wedstrijd snel klaar was. In minuut 20 viel Ta’ha Kadri geblesseerd uit en mocht zijn broertje Obeida Kadri vanaf links voor gevaar zorgen, Steven de Brito werd vervangen door Steve Hijmans en vijf minuten later mocht ook Mike van der Meer de kleedkamer op zoeken. Zijn vervanger Danny Hijmans mocht vanaf rechts nog twintig minuten mee ballen. Ondanks de wissels bleef het Binnenmaas dat de beste kansen kreeg, maar niet wist te scoren. De laatste 10 minuten kwam CWO iets meer onder de druk vandaan en was het hardwerkende Raoul Gillet, die zichzelf had kunnen belonen met een doelpunt, zijn schot ging net over. Dit was wel het sein voor onze blauw-witte helden om nog wat te proberen. Onder de leiding van aanvalsleider Marcelo Gomes da Veiga werd een laatste aanval opgezet, de eerste inzet werd door Binnenmaas tot corner verwerkt. Marcelo nam deze corner vanaf links, de indraaiende bal werd door heel wat verdedigers gemist, maar belande via de schouder van goudvinkje Rick van der Struis in het doel. De goedleidende scheidsrechter Jeroen Achterberg liet nog wel aftrappen maar vloot snel af om de warmte in de kleedkamers op te zoeken. Het was geen geweldige pot, maar de drie punten zorgden in het kamp van de blauw-witte brigade in het Park Nieuwlant toch voor een klein feestje, dat conform de coronaregels tot 20.00 uur duurde.

• trainer Stans ook wat langer mocht blijven als verzorger Henk hem netjes thuisbracht;
  • ik hoop dat sinterklaas ons dit jaar nog op een paar leuke wedstrijden trakteert.