VRIJWILLIGERS & VACATURES

Vele handen maken licht werk!

Op dit moment zijn er elke week ruim 120 vrijwilligers (commissie- en bestuursleden, scheidsrechters, leiders, trainers, barpersoneel, enz…..) actief om het onze leden, hun ouders/verzorgers, opa’s en oma’s en de bezoekende teams naar hun zin te maken. Jullie kijken er vast van op dat er zoveel mensen betrokken zijn om onze vereniging draaiende te houden.

Veel vrijwilligers helpen vaak al jaren een handje mee. Wij hebben daar grote waardering voor. Zij zijn de motor van onze vereniging. Zonder hen liggen de velden er niet zo mooi bij, heeft u, uw zoon of dochter geen training en blijft de kantine gesloten voor hen die graag genieten van de gezelligheid, de koffie, een hapje of een drankje.

Helaas merken we dat het steeds moeilijker wordt om voor alle taken voldoende vrijwilligers te vinden. We komen vaak bij dezelfde personen terecht en dat wordt vaak een te grote belasting met als gevolg dat zij niet alle taken naar behoren kunnen uitvoeren.

De vrijwilligerscommissie is van mening dat sport geen luxe mag worden maar voor iedereen vrij toegankelijk moet blijven. Dat uitgangspunt brengt met zich mee dat vele taken binnen de vereniging door vrijwilligers worden uitgevoerd. Simpelweg omdat de middelen om betaalde krachten in te zetten ontbreken. Het buitensporig verhogen van de contributie is geen optie. Afgelopen seizoen is de contributie zelfs verlaagd, mede om meer leden en vrijwilligers te krijgen.

Om te komen tot meer vrijwilligers heeft het bestuur daarom gemeend een nieuw uitgangspunt te moeten formuleren voor de gehele vereniging:

Wij verwachten dat elk lid van 18 jaar en ouder genegen is om vrijwilligerswerk binnen sv CWO te verrichten. Daarnaast hopen we dat van de ouders/verzorgers van alle jongere leden (jonger dan 18 jaar) er eveneens personen zijn, die iets voor onze vereniging willen betekenen.

Wanneer u aangeeft dat u best iets voor CWO wilt betekenen dan geven wij uw gegevens door aan de betreffende commissie waar uw voorkeur naar uit gaat. Zij nemen dan binnen 2 à 3 weken contact met u op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Wij bieden u sportief plezier, gezelligheid, zinvolle tijdsbesteding en uitdagende taken. Wat kunt u ons bieden?

Met een aantal uurtjes per maand kunt u al iets voor ons betekenen. Nieuwsgierig? Bekijk dan eens het complete vacatureoverzicht en stel gerust vragen.

Uw hulp is hard nodig om ook in de toekomst te kunnen genieten van een bloeiende vereniging als sv CWO. Kunnen wij op u rekenen?


De vrijwilligerscommissie van sv CWO

Vacatures (per maart 2022)

Voor deze taken binnen de club zoeken we momenteel enthousiaste leden die hier hun schouders onder willen zetten:

 • Wedstrijdsecretaris - Coördinator Senioren, Wedstrijden plannen, indelen en faciliteren, communicatie reguliere seniorenteams, Tijdsbesteding ca. 1-2 dagdelen per week
 • TC coördinator Jeugd; Trainersontwikkeling, teamindeling, technische inhoud afstemmen, begeleiding op het veld, tijdsbesteding ca.  2-3 dagdelen in de week.
 • TC Coördinator Vrouwen/Meiden voetbal (MO17/MO19 en VR1/2): Aanspreekpunt voor de meiden/vrouwen, wat hebben zij nodig binnen de club? Tijdsbesteding ca. 2 dagdelen per week
 • Razende reporter langs de lijnen, zowel schrijvende pers als fotografen gezocht; Aanwezig bij leuke wedstrijden in het weekend en overige activiteiten, tijdsbesteding in overleg, maar vaak op zaterdagen.
 • Coördinator verhuur; Afstemmen gebruik clubhuis en velden door overige partners, planning beheren en afspraken vastleggen, tijdsbesteding afhankelijk van verhuur activiteiten, geen aanwezigheidsverplichting tijdens activiteiten, als het maar geregeld is!
 • Vrijwilliger coördinator; de vrijwilligers zijn goud waard voor de club, wie wil ervoor zorgen dat zij zich gewaardeerd voelen en als eerste aanspreekpunt fungeren voor vragen? Je kunt h hierbij ook meedoen aan de pilot van de vrijwilligers app Taakie, waaraan wij via het lokale Sportakkoord meedoen. tijdsbesteding; naar eigen inzicht, handig om af en toe op zaterdag of bij trainingen op de club te zijn.

  Hier zoeken we altijd wel leuke mensen voor:
 • Bar en keuken medewerkers; In een gezellige sfeer drankjes en hapjes bereiden en serveren in de kantine, tijdsbesteding in overleg te bepalen
 • Coördinatoren, trainers en leiders pupillenteams; Alle voorkomende posities rondom een jeugdteam, tijdsbesteding ca 2 x training van 1 uur en een wedstrijd in het weekend
 • Medewerkers klusploeg; Allerhande voorkomende kleine onderhoudsklusjes, tijdsbesteding  in overleg te bepalen
 • Leden activiteitencommissie; op afroep leuke extra activiteiten organiseren voor de club, afhankelijk van het moment.

Staat er iets bij wat je aanspreekt, of wil je wel iets doen, maar weet je niet wat je voor de club zou kunnen betekenen? Neem dan contact op met iemand van het bestuur of van de commissies, dan praten we je graag bij met een kop koffie erbij.


Sociale veiligheid & VOG; Een veilig Sportklimaat

We vinden het binnen sv CWO belangrijk dat leden binnen een sociaal veilige omgeving leuke en uitdagende sportactiviteiten kunnen doen.

Ons beleid vind je hier terug.

Als er sprake is van grensoverschrijdend gedrag, pesten, seksuele intimidatie, vermoedens van doping of matchfixing, staat onze vertrouwenscontactpersoon graag voor je klaar. Wij zullen handelen conform de richtlijnen van het https://centrumveiligesport.nl/ bij deze meldingen.

Ook kun je via https://centrumveiligesport.nl/contact een melding maken van grensoverschrijdend gedrag.


Heeft u nog vragen, stuur dan een mail naar vrijwilligerscoordinator@svcwo.nl.


Als u zich nu direct in wilt schrijven voor een leuke vrijwilligersklus, dan kunt u het inschrijfformulier online invullen. Dan krijgt u een reactie van de betreffende commissieleider om een keer kennis te maken.

Inschrijfformulier Vrijwilliger