CWO bekert door na duistere strijd in Achthuizen

Voor het eerst in haar geschiedenis als CWO zijnde mocht CWO voetballen in de tweede ronde voor de KNVB-beker. Op een mooie dinsdagavond mochten onze blauw-witte helden afreizen naar het pittoreske Achthuizen om daar om 20.00 uur af te trappen tegen vierdeklasser FIOS.

Of het lag aan de haastige maaltijd, de beperkte verlichting van het veld, de trip naar Goeree-Overflakkee of de tegenstander, het was het eerste halfuur qua voetbal niet geweldig. De bal ging regelmatig naar het in oranje spellende FIOS en de scherpte was niet altijd daar. In minuut 25 moest keeper Ian Slagboom redding brengen toen na een slippertje in de verdediging de spits van dichtbij hard kon inschieten. Ian was scherp en wist kordaat op te treden en de bal tot corner te verwerken.  Na deze plaagstoot waren onze blauw-witte helden bij de les en werd het veldspel beter zonder direct opgelegde kansen te krijgen. Na het missen van een paar halve kansjes, was het Rick van der Struis, die in de blessuretijd van de eerste helft zijn eigen kans creeerde. Hij dribbelde de zestienmeter in en werd gehaakt. Penalty voor CWO, Rick wist hier wel raad mee en schoot hard en onhoudbaar binnen. 0-1 voor CWO was de ruststand.

Na enige opbouwende kritieken in de rust en de wissel Ta’ha Kadri voor Raoul Gillet liet CWO zien dat ze wel degelijk konden voetballen en kon FIOS alleen nog maar verdedigen. Het positiespel werd beter, de kansen werden gecreeerd, maar her duurde tot minuut 66 dat er weer werd gescoord. Ta’ha wist vanaf links de bal terug te leggen op Jurgylio Limon, die eenvoudig de zeer welkome 0-2 wist te maken. Na de 0-2 werd Jimmy Onderdelinden vervangen door Steve Brito en niet veel later mocht Rick van Haren ook nog wat meters in CWO1 maken als vervanger van Rick van der Struis. CWO bleef lekker ballen, maar het doel treffen lukte niet meer. De doelstelling om verder te bekeren werd wel gehaald. FIOS kon leven met het kleine verlies en CWO was heel gebleven en een ronde verder.

Wist u dat…

– Steve Heijmans, Jurgylio Limon en Chris da Silva, Ian Slagboom in de basis begonnen en de hele pot uitspeelden, klasse;

– Rick van Haren ook zijn nuttige meters in CWO1 heeft gemaakt;

– TC Gert-Jan en verzorger Henk een verhuiswagen nodig hebben om alle spullen om te kunnen voetballen me te sjouwen;

– er niemand bij CWO meer mag klagen over onze verlichting, ga maar eens een avondwedstrijdje bij FIOS spelen dan snap je waarom;

– de keuken en bestuurskamer bij FIOS dicht was en we de ijzerkoekjes samen met het barpersoneel hebben opgegeten;

– De goedleidende scheidsrechter Roel Vermaat voor CWO de kaarten op zak hield, maar FIOS op een keer geel tracteerde;

– Verzorger Henk nog steeds op zoek is naar zijn gehoorapparaat en twee vullingen, fijn he meerijden in de elektrische racewagen van Gert-Jan;

– CWO zaterdag om 14.30 uur thuis speelt tegen Pelikaan.