SVS-CWO: een wedstrijd met twee gezichten

Vandaag mochten onze blauw-witte helden in een heerlijk zonnetje aftrappen tegen SVS in Capelle aan den IJssel. CWO liet gelijk zien, waarom zij bovenaan stonden. Met goed veldspel, veel loopwerk en vlot combineren werd SVS op eigen helft vastgezet.

Het eerste halfuur was het eenrichtingsverkeer en was het wachten op de eerste goal voor CWO. Helaas voor CWO was Miquel Essajas van SVS een sta-in-de-weg en stond het vizier niet op scherp bij onze spitsen. CWO was de baas in het veld maar SVS kwam tegen de verhoudingen in op een 1-0 voorsprong. De goed leidende scheidsrechter de Jong zag een overtreding van Chris van der Graaf op Ta’ha over het hoofd. Van der Graaf ging de aanval in en kon via een goede combinatie met zijn SVS-collega, de bal met een bekeken lob onhoudbaar over keeper Leroy Goedhoop schoot. Ondanks deze tegenvaller lieten onze blauw-witte helden de kop niet hangen. CWO bleef combineren en kreeg in de 40-ste minuut loon naar werken. Ta’ha wilde in de zestien meter de combinatie aangaan, maar werd door zijn directe tegenstander onreglementair naar de grond getrokken. Penalty voor CWO en daar wist topscorer Rick van der Struis wel raad mee. Hij schoot zo zijn vijfde van de competitie binnen en bracht CWO op 1-1. De laatste vijf minuten was even bijkomen van het hoge tempo en wachten op het fluitsignaal voor het bakkie thee.

Na rust zagen de meegereisde CWO-supporters een heel andere wedstrijd. Mike van der Meer mocht na een paar weken rust vanwege een blessure invallen voor Rick Pleijsier en zijn ploeg op sleeptouw nemen. SVS zette echter direct meer druk en wist af en toe gevaarlijk dicht de zestien meter in te komen. De blauw-witte verdediging wist onder leiding van Leon Krznaric SVS van het scoren af te houden. Trainer Stans moest ingrijpen en bracht 20 minuten na rust Chris Da Silva voor de moegestreden Dwy Kampe en Jurglylio Limon voor Jeroen van der Swaluw. Voetballend kwam CWO er het eerste halfuur niet aan te pas, het was overleven. Het laatste kwartier waar de krachten ook bij SVS wegsijpelden, ging het spel over en weer. CWO kreeg in de laatste minuut nog een goede kans om alsnog de drie punten mee naar Vlaardingen te nemen. Na een goede combinatie schoot Rick van der Struis hard in, de SVS-goalie wist echter met een reflex de bal met zijn grote teen te keren. Na het eindsignaal waren de SVS-ers gelukkiger met een een punt en baalde CWO net als de schrijver van dit stuk van het eerste puntverlies en het afscheid moeten nemen van de koppositie in de tweede klasse D. Over de hele wedstrijd gezien was deze uitslag terecht.