Loon naar werken voor blauw-witte helden tegen SVS

De pupil van de week Daniel Heij gaf het goede voorbeeld door het eerste doelpunt voor CWO tegen SVS te maken. Hij voorspelde een 3-1 overwinning en met zijn goal was dat een mooi begin van een spannende en enerverende voetbalmiddag.
Scheidsrechter van vandaag was Rick de Bruijn, die normaal op zondag in de eerste klasse zijn fluitwerk verricht, maar nu wel eens op zaterdag een potje wilde fluiten. Om iets over half drie trapte CWO tegen SVS af voor een echte zes punten wedstrijd. CWO speelde vanaf het begin verzorgd voetbal en probeerde SVS hun spel op te leggen. SVS loerde op zijn kansen en waren als eerste na vijf minuten gevaarlijk voor het doel van CWO. Joran van Opstal wist zichzelf vrij te spelen en schoot op het doel. Keeper Ian Slagboom zag de bal recht op zich afkomen, stopte de bal en de CWO-verdediging werkte de bal weg. CWO kreeg een paar minuten later haar eerste kans. Ta’ha Abdelkader Kadri was op snelheid zijn directe tegenstander te snel af en schoot op doel. Keeper Migael Essajas wist de bal in de korte hoek te pakken.

Na deze kansen ging het spel over en weer, waarbij CWO het beste van het spel had, enkele halve kansen kreeg en SVS loerde op de counter. In de 38ste minuut was het plaaggeest nr. 14 Joran van Opstal die vanaf links via de kluts twee CWO-verdedigers te slim af was en de bal bij zijn inkomende collegaspits wist te bezorgen. Het schot van deze spits werd in eerste instantie geblokt door Ian Slagboom en de CWO-verdediging. De bal belandde echter voor de voeten van aanvoerder Wishnu Badal en die kon deze kans niet laten liggen en schoot de bal tegen de touwen. Enigszins tegen de verhoudingen in was het zo 0-1 voor SVS. CWO probeerde nog voor rust het tij te keren, maar een paar halve kansen en een gele kaart voor Rick Pleijsier voor vasthouden, was het enige dat CWO wist binnen te halen.

Na het bakkie thee was het CWO dat direct de aanval zocht en SVS op eigen helft vast zette. In de 10e minuut kreeg CWO haar eerste goede kans, een vlotte combinatie tussen Rick Pleijsier, Raoul Gillet en Ta’ha Abdelkader Kadri, zorgde ervoor dat Ta’ha van dichtbij hard kon inschieten. Keeper Essajas wist met een reflex de bal te keren en Raoul schoot helaas de bal in de rebound over. Na een kwartiertje in de tweede helft greep trainer Stans in. Rick Pleijsier werd vervangen door Jeroen van der Swaluw en Charly Pires werd vervangen door Dwy Kampe. Het overwicht voor CWO werd nog groter en SVS kon alleen nog maar verdedigen. Na 26 minuten in de tweede helft werd ook Ta’ha Kadri naar de kant gehaald en kon Jimmy Onderdelinden nog een halfuurtje meedoen. Met vier spitsen wilde CWO minimaal een puntje pakken en werden Jimmy en Raoul met hoge ballen een paar keer gezocht. Keeper Essajas was echter paraat en deze ballen waren vooral een prooi voor hem. In de 80e minuut was het uiteindelijk toch juichen aan de kant van CWO. Oualid Tarafit wist vanaf links de bal voor te geven op Jimmy Onderdelinden. Hij wist met het hoofd de bal binnen te koppen en de verdiende 1-1 op het scorebord aan te tekenen.

Jimmy scoort de 1-1

Na deze bevrijdende goal wilde CWO meer en was het alles of niets. SVS kwam niet meer van hun eigen helft en het was alle hens aan dek. In de 94ste minuut sloeg voor SVS het noodlot toe. De zoveelste hoge bal vanaf de zijkant werd voorgegeven en keeper Essajas was wederom onderweg om de bal te vangen. Jimmy Onderdelinden wilde echter ook de bal hebben en ging het duel aan. Keeper Essajas kon de bal niet klemmen en zag tot zijn schrik de bal in zijn eigen doel rollen. Scheidsrechter de Bruijn wees naar de middenstip en dat betekende een 2-1 voorsprong voor de blauw-witte helden. Ondanks de protesten van SVS bleef de Bruijn bij zijn keuze en keurde het doelpunt goed. De laatste paar minuten mocht Steve Heijmans nog zijn kunsten vertonen en was het vooral SVS tegen de scheidsrechter en leverde dit SVS zes gele kaarten op, waarvan een rode kaart. Voetbal is emotie en dat was vandaag weer duidelijk te zien, geluk en verdriet is iets wat ook dit voetbalspelletje zo mooi maakt. Na 99 minuten vond de scheidrechter het genoeg en werd de kleedkamer opgezocht. Zo kwam wederom een boeiende voetbalmiddag voor CWO tot een goed einde en werd er nog lang nagepraat wie nu eigenlijk de 2-1 maakte, Raoul, Jimmy of keeper Essajas. Het belangrijkste was dat CWO de drie belangrijke punten pakte en in de tweede periode nog goed meedoet.