Koploper FC Skillz kansloos tegen sterk CWO

Vandaag tegen koploper en kampioenskandidaat SSA FC Skillz Wateringse Veld kon CWO laten zien dat de overwinning op HVC’10 geen toevalstreffer was en de blauw witte helden te laag in de rangschikking stonden. Pupil van de Week Thymen van Liere liet vol enthousiasme zien hoe je tegen FC Skillz moest scoren.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Robby Hornes was het aan de grote mannen de beurt om hun voetbalkunsten te vertonen. Het publiek ging er lekker voor zitten en werd een spannend, stevig en mooi potje voetbal voorgeschoteld. Vanaf minuut 1 zaten beide ploegen er bovenop en werd er in een hoog tempo gevoetbald. In de 13de minuut was er een eerste kans voor Tom Kuil, hij werd bediend door Daniel Furtado, maar zag zijn schot gepakt worden door de keeper van FC Skillz.
CWO had het betere van het spel en wist FC Skillz haar wil op te leggen. Trainer Stans had zijn mannen op scherp gezet en dat werkte prima. FC Skillz, dat nog niet verloren had, was duidelijk niet gewend aan de druk en het spel dat hen werd opgelegd. Het harde werken werd in de 23-ste minuut beloond. Elroy Wijngaarde wist de diepgaande Jeroen van der Swaluw in het strafschopgebied aan te spelen. Jeroen was rapper bij de bal en wist de bal onder de uitkomende keeper van FC Skillz in het doel te schuiven. Na de 1-0 bleven beide ploegen strijden om iedere meter, ging het spel snel over een weer, maar was er in de zestienmeter weinig dreiging. Met een verdiende 1-0 voorsprong werd het bakkie thee opgezocht en de welverdiende rust gepakt.

Na rust zag het publiek op de volle tribune hetzelfde spelbeeld. CWO vloog er ook de tweede helft bovenop. Het tempo bleef hoog, maar de kansen bleven voor beide ploegen schaars. In de 65-ste minuut wist Tom Kuil vanaf rechts Oualid Tarafit te bereiken, zijn kopbal miste kracht en werd eenvoudig gepakt door de keeper van FC Skillz. Langzaam aan sloop de frustratie bij FC Skillz binnen, werd er gemopperd en pakte men gele kaarten. CWO bleef haar eigen spel spelen en liet zich niet van de wijs brengen. In minuut 71 was het schrikken toen de hardwerkende Justin van Mullem geblesseerd het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Jimmy Onderdelinden, die het de FC Skillz verdedigers lastig mocht maken. In de 78-ste minuut werden doelpuntenmaker Jeroen van der Swaluw en Daniel Furtado gewisseld voor Mike van der Meer en Ta’ha Abdelkader Kadri. Deze mannen moesten met de andere acht CWO-kanjers de voorsprong zien te behouden. Met bloed, zweet en tranen lukte dit prima. CWO kreeg vlak voor tijd via Tom Kuil een goede kans op de 2-0. Ta’ha Kadri dribbelde rond de zestienmeter en bediende Tom Kuil op maat, zijn harde schot werd door de keeper van FC Skillz tot corner verwerkt. In de zeven minuten blessuretijd was het ouderwets billenknijpen, pakte Erloy Wijngaarde en Charly Pires beide een gele kaart voor tijdrekken, maar wist CWO voor de tweede keer achter elkaar de drie punten te pakken en de nul te houden. CWO stond vandaag als collectief goed en gaf koploper FC Skillz geen kans om in de wedstrijd te komen. Een knappe prestatie die uitzicht geeft op meer.

Wist u dat …

• CWO2 ook de drie punten in eigen huis hield door met 4-0 te winnen van Pernis;
  • dames 1 en 2 om de koppositie tegen elkaar speelden en dames 1 met 4-1 winst de warme douches ging opzoeken;