Koen van Dongen helpt CWO aan overwinning…

Deze zaterdag mocht CWO aantreden tegen het tot nacompetitie gedwongen Charlois. Er stond voor beide ploegen weinig op het spel dus was het vooral de opdracht om heel te blijven en er een leuke pot voetbal van maken voor het publiek op de volle tribune. Pupil van de Week Senna Stoffels had er vandaag zin in en wist als eerste de keeper van Charlois te passeren.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Ernstjan van der Perk was het aan de grote mannen om het balletje lekker te laten rollen. CWO liet direct zien dat zij dit seizoen wilde afsluiten met een overwinning en wist al snel een aantal goede kansen te creeeren. Charly Pires, Ta’ha Abelkader Kadri, Oualid Tarafit en Raoul Gillet waren dichtbij een openingstreffer maar wisten hun kansen niet te benutten. In de 17-de minuut kwam Charlois goed weg toen Rick Pleijsier vanaf 20 meter de bal keihard op de lat schoot, maar ook hier zat het niet mee. Charlois kon alleen maar verdedigen en kwam er maar moeizaam uit. Hun eerste kans kwam in de 26-ste minuut tot stand uit een counter. Het lopje over keeper Ian Slagboom ging echter net naast het doel. CWO bleef de aanval zoeken en bleef Charlois loeren op de counter. In de 37-ste minuut kwam Charlois tegen de verhoudingen in op een voorsprong. Een steekpass door het centrum van de CWO verdediging, werd door de Charloisse spitsen op waarde geschat. In de 1 tegen 1 situatie wist Ian Slagboom nog redding te brengen, maar in de rebound was hij kansloos. CWO moest even bijkomen van deze 1-0 achterstand, maar Charlois gaf CWO daar weinig tijd voor. In de 42-ste minuut was het wederom raak voor Charlois. Vanaf links kon de bal voorgegeven worden en de geheel vrijstaande spits van Charlois van dichtbij de 0-2 binnen koppen. Charlois had de smaak te pakken en werd nog een keer gevaarlijk voor rust, maar Ian Slagboom stond vandaag op scherp en wist de 0-3 te voorkomen.

Na het bakkie thee en de peptalk van trainer Jeff Stans werden de geblesseerde Raoul Gillet en Breuklin Almeida vervangen door Dwy Kampe en Danny de With. Het was nu aan CWO om in de tweede helft de wedstrijd te doen kantelen. In de 53-ste minuut wist Charly Pires op aangeven van Ta’ha Abdelkader Kadri de 1-2 binnen te tikken. Terwijl de blauwwitte aanhang nog aan het juichen was, lag de bal er aan de andere kant alweer in en kwam Charlois op een 1-3 voorsprong. CWO liet de koppies niet hangen en kwam een minuut later weer een doelpuntje dichterbij. Danny de With legde de bal prima terug op Ta’ha Abdelkader Kadri en deze schoot de bal goed binnen om er 2-3 van te maken. Beide ploegen hadden er zin in en zo werd het een leuke pot om naar te kijken. In de 69-ste minuut was het even schrikken toen Steve Hijmans hard in botsing kwam met een speler van Charlois. Beiden bleven een tijdje liggen en voor Steve Hijmans betekende dit eindewedstrijd. Hij werd vervangen door Koen van Dongen, die daarmee na 7 jaar afwezigheid weer zijn debuut maakte bij CWO1. De moegestreden Rick van Haren mocht ook direct naar de kant en Jeroen van der Swaluw mocht het middenveld gaan versterken. Deze wissels brachten de energie die CWO nodig had en zorgde ervoor dat Charlois weer moest verdedigen. In de 74 ste minuut kreeg CWO loon naar werken. Na een mooie aanval over rechts kreeg Dwy Kampe de kans om uit te halen. De keeper van Charlois kon dit harde schot niet klemmen, Ta’ ha Abdelkader Kadri was rapper bij de bal dan zijn directe verdediger en wist zijn tweede treffer te maken. Deze 3-3 en een Koen van Dongen in vorm gaven CWO letterlijk en figuurlijk vleugels. Het was dan ook tot genoegen van alle Koen van Dongenfans, mooi om te zien dat deze blauwwitte held aan de basis stond van de winnende treffers. Koen van Dongen wist de gehele rechterflank te bestrijken en in de 80-ste minuut vanaf rechts de bal perfect voor te geven op Oualid Tarafit. Oualid liet de keeper van Charlois kansloos en schoot de 4-3 voorspong voor CWO binnen. Sam Cloos die na veel blessureleed weer eens in CWO1 zijn kunsten mocht vertonen, werd na de 4-3 naar de kant gehaald en vervangen door spits Justin van Mullem. CWO ging door met aanvallen en liet de blauwwitte aanhang nog een keer juichen. In de 87-ste minuut was het wederom Koen van Dongen die vanaf rechts zijn tweede assist van de dag aantekende en Justin van Mullem perfect bediende. Justin liet zien waarom hij in de spits staat en schoot de bal binnen. Na de 5-3 was het tijd voor een publiekswissel en het afscheid van aanvoerder Leon Krznaric. Hij gaat wat lager voetballen en zich op zijn gezinnetje richten. De afscheidnemende scheidsrechter Perk vond het na deze publiekswissel wel goed zo en floot direct af. CWO sluit op deze manier het seizoen waardig af en wist tot in de late uurtjes blue saterday te vieren. Koen van Dongen was ook hier de man van de avond, waarmee iedereen graag op de foto wilde.