Gun sportkleding een 2e ronde! CWO en de Sportspullenbank!

Inzameling en uitgifte (tweedehands)sportkleding -en materialen door en voor Vlaardingers: CWO doet mee!

Vanuit Vlaardingen in Beweging (ViB) is aan de Vlaardingse sportclubs gevraagd of zij mee willen werken aan de inzameling van sportkleding voor een 2e ronde. Daar hadden wij bij CWO wel oren naar!

Een gebrek aan sportkleding- of materialen zou wat ons betreft geen reden mogen zijn om niet te kunnen sporten of bewegen. En zijn helaas nog teveel gezinnen waar geen of te weinig geld is om voldoende sportkleding -of materialen aan te schaffen.

Wij willen ons steentje bijdragen om deze belemmering weg te nemen in samenwerking met de Sportspullenbank uit Rotterdam en Vlaardingen in Beweging.

Vanaf dit weekend staat er naast het Wedstrijdsecretariaat een groene, bestickerde container waar jullie oude, maar nog goede, sportkleding (voor zowel jeugd als senioren) in kunnen leveren. Als de container vol is, wordt deze geleegd door vrijwilligers van de Sportspullenbank en worden de spullen in een grote loods in Rotterdam gesorteerd voor uitgifte.

Als er bij CWO spelers (zowel jeugd als senioren) zijn die sportkleding of materiaal nodig hebben, kunnen wij bij ViB aangeven welke sportkleding en/of sportmaterialen nodig zijn en deze worden vervolgens door ViB opgehaald bij de Sportspullenbank in Rotterdam. Daarna worden de spullen verstrekt aan de leden voor wie dit bestemd is. De voorraad bij de Sportspullenbank is zo groot dat alle maten en materialen verkrijgbaar zijn.

Wij denken dat dit een win-win situatie is: door het inleveren door onze leden van sportkleding voor een 2e ronde, helpen wij actief mee om meer Vlaardingers te laten sporten en bewegen!

Wat is de Sportspullenbank?

De Sportspullenbank is een vrijwilligersorganisatie. Dit van origine Rotterdamse initiatief wil een belemmering om te sporten wegnemen door sportspullen in te zamelen en uit te geven aan diegene die ze zelf niet kan aanschaffen. Naast de inzameling van tweedehands kleding doneren verschillende (sport)bedrijven/winkels regelmatig sportspullen aan de Sportspullenbank, denk aan overgebleven partijen of uit de collectie gaande maar nog nieuwe kleding. Hierdoor is de voorraad sportkleding -en materialen enorm.

Dus heb jij nog sportkleding die te klein is, te groot is en die ruimte in je kast inneemt? Lever het in bij de container op de club en maak er een ander blij mee!

Of heb jij nieuwe trainingskleding nodig, zijn je schoenen te klein of je scheenbeschermers kapot, en is er thuis gewoonweg niet genoeg geld?? Neem dan contact op met de ledenadministratie (ledenadministratie@svcwo.nl), dan melden wij dat bij VIB en wordt dit voor jou of jouw kind geregeld.

Samen voetballen wij met plezier bij CWO!

Deel dit bericht!
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: