Gehavend CWO pakt puntje in Strijen

Vandaag was het voor trainer Jeff Stans en assistent Markovic behoorlijk puzzelen om een degelijke opstelling te maken. Schorsingen, blessures en diverse (late)afmeldingen zorgde er voor dat Sam Kloos, Rick van Haren en Steve Hijmans in de basis elf mochten beginnen.

Nadat scheidrechter Bosschieter had gefloten om de wedstrijd te beginnen, was het CWO dat in een heerlijk zonnetje het voortouw nam. Ondanks de vele omzettingen werd er verzorgd gespeeld en was het na 8 minuten raak. Raoul Gillet wist Rick van Haren te bereiken en deze schoot de bal binnen, helaas ging het feest niet door, daar er buitenspel werd geconstateerd voor Rick. Strijen probeerde vooral met lange ballen op de counter wat te doen, maar de gelegenheidsverdediging onder leiding van Oualid Tarafit had weinig moeite de spaarzame aanvallen tegen te houden. CWO kreeg een aantal corners en zag Raoul Gillet na en voorzet van Jeroen van der Swaluw van dichtbij in de handen van de keeper koppen. In minuut 32 kregen de blauwwitte helden loon naar werken. Oualid Tarafit verdedigde goed uit, speelde Breuklin Almeida aan, die Rick van Haren wist te vinden. Rick gaf een steekpas op Jeroen van der Swaluw in de zestienmeter en deze wist de bal als een echte spits rechts van de keeper tegen het netje te schieten. De 1-0 voorsprong was gezien het spelbeeld zeer verdiend. Strijen bleef vooral verdedigen en kwam er moeizaam uit. In de 41-ste minuut was het Ta’ha Abdelkader Kadri die het meegereisde publiek nog even deed opveren op de tribune. Hij omspeelde op snelheid zijn directe tegenstander en maar zag zijn schot net over het doel gaan. Met een ruststand van 1-0 voor CWO werd het bakkie thee in de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft begon zonder wissels, CWO had de controle en stond voor. De eerste kans was er voor de blauwwitte helden. Mike van der Meer gaf goed voor op Oualid Tarafit, maar zijn kopkans ging net over. Strijen wilde minimaal een puntje overhouden aan dit potje en zocht meer de strijd. In de 52-ste minuut waren zij dichtbij de gelijkmaker. Leroy Goedhoop wist echter de inzet te keren en werd in de rebound geholpen door Rick van Haren, zodat het 0-1 bleef. In minuut 57 had de hardwerkende Jeroen van der Swaluw de 0-2 moeten binnen schieten. Ta’ha wist de bal, vanaf de achterlijn, perfect terug te leggen op Jeroen, echter hij raakte de bal verkeerd waardoor de bal naast ging. In de 64-ste minuut mocht Sam Kloos naar de kant en kwam Jimmy Onderdelinden als rechtsback erin. Steve Hijmans nam de plek van Sam op links over. Hoewel Strijen meer meevoetbalde waren de beste kansen voor CWO. Oualid Tarafit zag zijn kopbal langs de keeper van Strijen het doel in rol alleen deze wist met een laatste reflex de bal op de lijn te stoppen. Rick van Haren had zijn prima wedstrijd nog meer glans mee kunnen geven toen hij vanaf de rand zestienmeter een afgeslagen bal voor zijn voeten kreeg. Zijn uithaal raakte echter de lat.
In de 72-ste minuut werden Raoul Gillet en Breuklin Almeida naar de kant gehaald en kon Marcelo Gomes da Veida en Justin van Mullem nog 20 minuten meedoen. Marcelo had de wedstrijd op slot kunnen gooien toen hij vanaf de rand zestienmeter de bal van Jeroen van der Swaluw kreeg en kon uithalen. Ook dit keer zat het aluminium in de weg en belandde zijn schot op de paal. Strijen kwam zo goed weg en bleef hoop houden op meer. Een minuutje later was het bijna raak voor de gastheren. Na een goede aanval moest Leroy Goedhoop zijn uitschuifarmen gebruiken om een bal uit de kruising te tikken. Deze kans gaf Strijen de kracht om aan een laatste offensief te beginnen. Het bleef vooral de lange bal zoeken en werd in de 80-ste minuut beloond. Oualid Tarafit, die een prima wedstrijd speelde, verlengde onbewust een lange bal, waardoor deze bij de spits van Strijen voor zijn voeten kwam. Deze spits kon op snelheid op Leroy Goedhoop afgaan en de bal langs Leroy binnen schieten. Justin van Mullem was nog dichtbij de 2-1 na een goede voorzet van Jimmy Onderdelinden ging zijn kopbal over. Zo eindigde deze wedstrijd zonder winnaar, maar voelde Strijen zich de gelukkigste daar zij op het laatst toch nog het nodige puntje binnen wisten te halen, gezien de strijdlust was dit hun gegund.
Voor CWO was dit vooral een wedstrijd waar de vele invallers hun kans grepen om trainer Stans te laten zien, dat zij dit niveau prima aan kunnen en hij voor de komende wedstrijden nog een paar lastige keuzes heeft te maken. Aanstaande dinsdag 30 mei om 20.00 uur mag CWO voor het Vlaardingskampioenschap thuis tegen de regerend Vlaardingskampioen DVO’32 wederom haar kunsten vertonen en kijken wij uit welke elf er dan mogen beginnen in de basis.