CWO pakt volle winst in derby…

Vandaag voor CWO de laatste derby van het seizoen tegen Deltasport. Een goed moment om de het verlies tegen Alexandria weg te spelen, de weg naar boven in te slaan en weer eens een derby te winnen, want dat was dit seizoen nog niet gebeurd. Nadat pupil van de week Miquel dos Santos CWO op een 1-0 voorsprong had gebracht, floot scheidsrechter Ron Wolf af om de laatste derby van dit seizoen te beginnen.

CWO trok direct het spel naar zich toe en had na drie minuten al op voorsprong moeten komen. Justin van Mullem drong vanaf rechts de zestienmeter in en legde de bal goed terug op de opkomende Mike van der Meer. Helaas was het hobbelige veld de spelbreker en lukte het Mike niet de bal binnen te lopen. CWO had de smaak te pakken en probeerde ondanks het harde en hobbelige veld de aanval te zoeken. Meerdere keren verschenen de blauw-witte helden voor het doel van Deltasport maar kon de keeper redding brengen. CWO had het beste van het spel, alleen was dit nog niet zichtbaar op het scorebord.

Na de rust bleef Chris da Silva in de kleedkamer en werd Jimmy Onderdelinden als extra aanvaller ingezet. CWO ging door met aanvallen en kreeg in de 52-ste minuut op de rand van de zestienmeter een vrijetrap. Mike van der Meer ging achter de bal staan en wist de bal met een mooie krul langs de muur en keeper Hoeder van Deltasport links in het doel te schieten. De verdiende 1-0 voorsprong was een feit. De blauw-witte helden wilden echter meer en wisten elkaar met goed combinatievoetbal steeds beter te vinden. In de 56-ste minuut was het wederom raak voor Mike van der Meer. Justin van Mullem werd in de zestienmeter aangespeeld en bediende met een slim steekpasje Mike van der Meer, die de bal snoeihard links van de keeper in de korte hoek binnenschoot. Na de 2-0 was het verzet van Deltasport gebroken en kwam Deltasport niet meer over de middenlijn. CWO dacht nog op een 3-0 voorsprong te komen, toen een mooie combinatie, met hakjes en al, door Jeroen van der Swaluw mooi werd afgerond. Het CWO-lied werd alweer opgezet, maar de grensrechter van Deltasport en goedleidende scheidsrechter Wolf vonden dit buitenspel en keurden het doelpunt af. CWO bleef oppermachtig de tweede helft en Deltasport kon alleen maar achter het balletje aan hollen. Brendon Groen, Charly Pires, Breuklin Almeida en Steve Hijmans mochten het restant van de tweede helft ook nog hun kunsten vertonen, het spelbeeld bleef hetzelfde. CWO viel aan en Deltasport verdedigde. Ondanks de vele kansen, werd er niet meer gescoord, maar hield CWO voor het eerst dit seizoen drie derbypunten in eigen zak en werd dit nog lang gevierd op blue saturday.