CWO pakt nuttige punten tegen medemiddenmoter Full Speed

Vandaag was er voor CWO de kans om het teleurstellende verlies tegen buurman VFC weg te poetsen en een stap omhoog te zetten door te winnen van medemiddenmoter Full Speed. Natuurlijk was het eerst even wachten op de pupil van de week Dean Vreugdenhil. Hij liet de grote mannen zien, hoe je tegen Full Speed kan scoren. Daarna was het aan scheidsrechter Tiko Huizinga om de grote mannen te laten beginnen.

CWO begon voortvarend en wist al snel een paar goede kansen te creëren, echter de keeper van Full Speed deed zijn werk goed en onze spitsen moesten het vizier nog op scherp zetten. Full Speed moest vooral verdedigen en als men aan aanvallen dacht, dan was daar de solide CWO-verdediging die het scoren wist te beletten. CWO kreeg kans op kans, maar het netje doen bollen lukte de eerste helft niet. Het zou toch niet weer zo een potje als vorige week zijn, de betere ploeg zijn, de kansen krijgen en de tegenpartij zien scoren, dacht de trouwe aanhang.

Daniel

Na een pittig gesprek in de rust moest het toch echt gaan gebeuren. Jordao Pattinama moest de warme douche opzoeken en Ta’ha Abdelkader Kadri mocht vanaf links de aanval versterken. Deze wissel had direct effect. In de 47-ste minuut werd de aanval vanaf links opgezet, Ta’ha Abdelkader Kadri wist slalommend, Oualid Tarafit te bereiken, deze speelde op rechts Daniel Furtado Oliviera aan en die wist de bal rechts van de keeper binnen te schuiven. Zijn eerste competitiedoelpunt en de verdiende 1-0 voorsprong was een feit. Hierna probeerde Full Speed wat meer te voetballen, maar waren er de kansen voor CWO. Zij wisten met snelle combinaties een paar keer dichtbij de 2-0 te komen, maar de keeper van Full Speed was een sta in de weg. In de 60-te minuut kwam Jimmy Onderdelinden de hardwerkende Jeroen van der Swaluw vervangen. Jimmy kreeg een minuut later een bal op maat van Ta’ha maar hij schoot net naast. CWO had het beste van het spel maar ging slordiger voetballen, waardoor Full Speed met een 1-0 achterstand nog alle hoop had op een puntje of meer. In de 75 ste minuut was het tijd voor verse en scherpere krachten, Oualid Tarafit, Adnan Bajic en Daniel Furtado mochten de douches opzoeken en Rick Pleijsier, Mike van der Meer en Tom Kuil mochten de laatste 20 minuten meedoen. Deze wissels leverden niet direct het gewenste resultaat op en CWO kwam goed weg, toen een afgeslagen bal, na een corner van Full Speed, direct door de spits op zijn pantoffel werd genomen en maar net naast ging. CWO was gewaarschuwd en pakte de voetballende draad weer op. Nadat Tom Kuil in de 79-se minuut een eerste kans had gemist, was het in de 85-ste minuut wel raak. Tom Kuil wist de buitenspelval te omzeilen en alleen op de keeper af te gaan. Hij bleef cool en schoot de bevrijdende 2-0 binnen. Full Speed zocht meer de aanval en dat gaf CWO de ruimte achter de verdediging. In de 88-ste minuut wist Tom Kuil wederom de buitenspelval te omzeilen en op de keeper van Full Speed af te gaan. Deze werd omspeeld en legde Tom in de zestienmeter neer. De prima leidende scheidsrechter Huizinga wees naar de stip en gaf de keeper conform de regels geel. Chris Martins da Silva pakte bij afwezigheid van aanvoerder Justin van Mullem de bal en schoot de penalty feilloos binnen. Na de 3-0 kreeg CWO nog kansen op meer, maar werd uiteindelijk met een 3-0 overwinning de kleedkamers opgezocht. Daar iedereen van elkaar wint in de tweede klasse E zijn de verschillen nog klein en zullen de blauw-witte helden iedere week scherp moeten zijn om de nodige punten te pakken. Gezien het spel moet dat zeker gaan lukken de komende wedstrijden.

Wist u dat…

– er een Sani-dump en Kuchen-dump in Vlaardingen zit en zij de wisselspelers van warme jassen hebben voorzien, klasse;
– deze nieuwe sponsoren nog lekker lang van blue saterday hebben genoten;
– Oud-penningmeester en grensrechter Cees Voorbach al 60 jaar lid is van CWO en werd gehuldigd met bloemen en een gouden speld, gefeliciteerd Cees;
– het ff wennen was om Gert-Jan Pleijsier aan de andere kant van de bar te zien, maar dit hem ook prima afging;
– Adnan Bajic liever zijn voeten wil laat spreken dan als aanvoerder een woordje te moeten doen in de bestuurskamers;
– hij toch zijn rol pakte en pupil van de week Dean met een paar mooie verassingen naar huis stuurde;
– Dennis van Deuzen een alcoholvrije blue saterday had, omdat hij de volgende ochtend naar Thailand vloog;
– Pa, ma en broertje van Deuzen gelukkig wel een sappie bleven drinken;
– Ricardo Veldhoen prima werd vervangen door Yvar Buckers, maar wij hem graag volgende week weer langs ’t lijntje zien rennen;
– Wij Igor Markovic en familie veel sterkte toewensen in deze moeilijke tijd;
– CWO inmiddels is opgeklommen naar plek 3 en drie punten van de koppositie afstaat;