CWO maatje te groot voor Strijen

Eindelijk mochten onze blauw-witte helden weer hun voetbalkunsten vertonen. Deze zaterdag waren de geel-zwarte mannen uit Strijen onze tegenstander. Na de verloren tos was het tegen de wind in op zoek naar het doel van Strijen.

Al snel was het Jimmy Onderdelinden die na een strakke voorzet van Dwy Kampe vanaf rechts net aan de verkeerde kant van de paal kopte. Strijen was gewaarschuwd en probeerde wat terug te doen. CWO was echter sterk in de duels en gaf de aanvallers van Strijen weinig ruimte. Met veel goede loopacties en goed combinatiespel was het CWO dat het spel maakte en het was wachten op het eerste doelpunt. De keeper van Strijen deed zijn werk en ook de paal zat een keer vervelend in de weg. CWO kreeg ondanks een zestal goede kansen de bal nog niet in het netje. Strijen kon eenmaal gevaarlijk worden met een schot van buiten de zestienmeter. Ian Slagboom wist met een mooie duik de bal tot corner te verwerken. Na 45 minuten zochten de mannen met een ruststand van 0-0 de kleedkamer op om een bakkie thee te drinken.

Na rust had CWO de wind mee en ging CWO door met het creëren van kansen. In de 14-de minuut kreeg CWO loon naar werk. Jeroen van de Swaluw wist de bal op Raoul Gillet te spelen. Raoul kwam in de zestienmeter slim voor zijn man en ging in het duel naar de grond. De goed leidende scheidrechter Mitchell Prins wees naar de penaltystip en Leon Krznaric wist deze onhoudbaar binnen te rammen. Na deze 1-0 gingen de blauw-witte helden los. Twee minuten later was het wederom raak,.Dwy Kampe wist op rechts door te dringen en gaf strak en laag voor op Raoul Gillet. Die kon de bal eenvoudig binnen tikken en de 2-0 op het scorebord laten noteren. Rick Plejisier viel daarna uit en Mike van der Meer was zijn vervanger. Strijen wilde wel maar er lukte niet veel. CWO bleef lekker voetballen en kwam in de 25 minuut op een 3-0 voorsprong. Gelegenheidsspits Jimmy Onderdelinden werd alleen voor de uitkomende keeper van Strijen gezet en wist de bal rustig over de keeper te loppen.
De blauw-witte helden hadden de smaak te pakken en bleven jagen op iedere bal. Strijen moest terug en wist niet onder de druk uit te komen. Na een onderschepping op het middenveld kon Mike van der Meer door het midden op de keeper van Strijen afgaan. Hij was niet zelfzuchtig en gunde zijn maatje Justin van Mullem een treffer. Deze wist na vier maanden blessureleed weer het netje te doen bollen en zo de eindstand van 4-0 aan te tekenen. De drie waardevolle punten waren zeer verdiend voor CWO, een reden voor een mooie gezellige derde helft. De concurrentie bovenin liet dure punten liggen, waardoor CWO op een mooie derde plaats staat en in de tweede periode met twee gespeeld en zes punten nog alle kans heeft om een prijs te pakken.