CWO laat tanden zien in Krimpen aan den IJssel

Trainer Jeff Stans had het van de week al aangegeven, wil CWO nog een prijs pakken dan waren dit de wedstrijden waar het moest gebeuren. Na de gewonnen wedstrijd tegen Deltasport was het nu de schone taak voor de blauw-witte helden om tegen koploper DCV de drie punten te pakken. Geen makkelijke, maar ook geen onmogelijke opgave voor deze middag.

Om 15.00 uur floot scheidsrechter Blaak af op het harde en hoogpolige tapijt van DCV. CWO begon feller en wist al snel het initiatief naar zich toe te trekken zonder direct gevaarlijk te worden. In 8e minuut was het even schrikken toen Chris Martins da Silva op het gras bleef zitten. Ondanks de geneeskrachtige handjes van verzorger Henk was de wedstrijd voor Chris over en mocht Jeroen van der Swaluw zijn plekkie innemen. Na wat halve kansen voor CWO was het in minuut 15 Oualid Tarafit die Justin van Mullem strak inspeelde, zijn kaats belandde bij Raoul Gillet, die zijn schot geblokt zag worden door de DCV-verdediging. CWO ging door en kreeg in de 27-ste minuut wederom een kans om op voorsprong te komen. Raoul Gillet wist een verre uittrap van keeper Ian Slagboom te verlengen en Justin van Mullem kon alleen op de uitkomende DCV-keeper afgaan, helaas zijn lob miste doel en rolde over de achterlijn. In de 31-ste minuut was het Raoul Gillet die goed van zijn directe tegenstander wegdraaide en de bal richting de linker kruising krulde. De keeper van DCV wist echter de bal tot corner te verwerken. CWO bleef de betere ploeg, kreeg nog wat halve kansen, maar de bal wilde er maar niet in, tot frustratie van alles en iedereen met een blauw-wit hart.

Na de rust zagen we een iets feller DCV dat wat hoger druk probeerde te zetten, de betere kansen waren echter voor CWO en de verdediging van CWO onder leiding van Leon Krznaric bleef eenvoudig overeind. Trainer Stans en assistent Markovic wilden meer dan een punt en wisselde middenvelder Rick Pleijsier voor een extra aanvaller met de naam Jimmy Onderdelinden. Deze wissel zorgde voor nog meer dreiging vanaf de CWO-kant en het was wachten op de 1-0 voor CWO. In de 35-ste minuut was Mike van der Meer dichtbij de 1-0 toen hij na een combinatie met Justin van Mullem zijn schot net naast zag gaan. CWO bleef druk zetten en het beste bij DCV was eraf. In de 39 ste minuut werd de moegestreden Dwy Kampe gewisseld voor Charly Pires, die vanaf links voor extra dreiging moest zorgen. De eerste bal die bij Charly Pires belandde zorgde direct voor dreiging. Zijn scherpe voorzet werd door Jimmy (Dessers) Onderdelinden vakkundig binnen geschoten en bracht CWO de verlossende en welverdiende 1-0 voorsprong in de 40 ste minuut tweede helft.
Nu was het aan DCV om het spel te maken, maar zij konden weinig inbrengen. Het was juist CWO dat via Justin van Mullem, Charly Pires en Jeroen van der Swaluw op 2-0, 3-0 of 4-0 voorspong had moeten komen. Helaas was de keeper van DCV degene die het spannend hield tot de 95-ste minuut. Hierna floot scheidsrechter Blaak af en konden de blauw-witte helden de verdiende drie punten gaan vieren. Collectief was het vandaag klasse en kijken we uit naar de volgende topper op zaterdag 7 mei om 14.30 uur thuis tegen de sinds vandaag nummer 1 Hellevoetsluis.

Wist u dat…

• CWO 2 een mooie en ruime 3-0 overwinning boekte tegen Excelsior Maassluis 2, klasse Chris L. en co;