CWO laat laatste kans op periode liggen tegen FC Binnenmaas

Dankzij het verlies van Hellevoetsluis bij AV Sparta op een doordeweekse avond, was er voor CWO weer een kans om te strijden voor een derde plaats, wat mogelijk zou betekenen dat er een derde periode overgenomen kon worden. Er moest dan wel de laatste drie wedstrijden gewonnen worden om te beginnen tegen een directe concurrent FC Binnenmaas. Pupil van de week Jace Molly gaf het goede voorbeeld en maakte zijn doelpunt.

Hierna was het de beurt aan de grote mannen om de drie punten binnen te halen. CWO begon voortvarend en was qua veldspel de betere ploeg zonder direct gevaarlijk te worden. In de vijfde minuut was de eerste en beste kans tot dan toe voor Binnenmaas. Vanuit een ingooi werd de bal doorgekopt en kon spits Mathilda van Binnenmaas van dichtbij het doel de bal inschieten, gelukkig voor CWO ging deze bal hoog over het doel. Na een kwartiertje voetballen was, na een goede combinatie tussen Breuklin Almeida en Marcelo Gomes da Veiga, de eerste kans voor CWO. Marcelo schoot echter de bal net naast. CWO had het betere van het spel, maar wist mede door het regelmatig onterecht vlaggen voor buitenspel door de grensrechter van Binnenmaas het doel van Binnenmaas maar moeilijk te vinden. Binnenmaas hanteerde vooral de lange bal en was gedwongen te verdedigen. Toch was het Binnenmaas dat als eerste op voorsprong kwam na een halfuur spelen. Na een scrimmage belandde de bal op de rand zestienmeter voor de voeten van spits Michael Mathilda. Hij wist de bal langs Leroy Goedhoop in de linkerhoek te krullen en de 0-1 op het scorebord te zetten. De blauwwitte helden lieten het er niet bij zitten en wisten al na 2 minuten de achterstand weg te werken. Ta’ha Abdelkader Kadri wist vanaf links drie man te omspelen en de bal voor te geven op de opkomende rechtshalf Jeroen van der Swaluw. Jeroen kon de bal binnen tikken en de stand op 1-1 brengen. CWO bleef knokken voor meer en was vanuit een vrije trap van Mike van der Meer dichtbij een verdiende voorsprong, de keeper van Binnenmaas kon echter met een sierlijke duik de vrijetrap tot corner verwerken. CWO had het beste van het spel, maar het was wederom Binnenmaas dat op een 2-1 voorsprong wist te komen. In de blessuretijd van de eerste helft kwam de bal op links bij spits Michael Mathilda, Dwy Kampe wilde druk zetten, maar gleed uit, waardoor Mathilda de zestien in kon lopen en de bal wederom met een mooie krul links langs Leroy Goedhoop in het doel krulde en de ruststand van 1-2 voor Binnenmaas aantekende.

Na de rust zagen we een beter voetballend Binnenmaas en ging het spel gelijk op. CWO wilde wel maar er lukte helaas niet veel en Binnenmaas wist net als in de eerste helft beter met hun kansen om te gaan. In de 56-ste minuut dacht Binnenmaas op een 1-3 voorsprong te komen, echter grensrechter Ricardo Veldhoen was scherp, hield zijn vlag omhoog en wist de goed leidende scheidsrechter Erik de Winter te overtuigen van de buitspelsituatie tijdens de aanval van Binnenmaas. Het doelpunt werd afgekeurd. In de 62 minuut kwam Binnenmaas alsnog op een 3-1 voorsprong. Een vrijetrap vanaf links werd door de CWO-verdediging verkeerd ingeschat, waardoor Luc Rozendaal vrij kon inkoppen. Leroy Goedhoop wist in eerste instantie de bal met de voet te keren, maar in de rebound wist Luc wel het netje te vinden. Trainer Stans wisselde Dwy Kampe, die geel had gepakt, voor Charly Pires en Breuklin Almeida werd naar de kant gehaald om Justin van Mullem als extra spits in te brengen. CWO zocht meer de aanval en kreeg via Raoul Gillet en Justin van Mullem een paar goede kansen om een beter resultaat te behalen. De verdediging van Binnenmaas wist echter hun doel verder schoon te houden en de drie punten mee te nemen naar Puttershoek. Door deze zure nederlaag en het feit dat de concurrenten wel wisten te winnen, staat CWO met nog twee wedstrijden te gaan op plek 6 met 6 punten van plek drie en is de kans om als plek 3 een periode over te nemen verspeelt. CWO kan echter terugkijken op een seizoen waar zij heeft laten zien dat ze als team goed kunnen voetballen en voor niemand bang hoeven te zijn. Het was echter niet constant genoeg om dit seizoen een prijs te pakken. Wat nog rest zijn een uitwedstrijd bij Strijen volgende week en de laatste speelronde nog thuis tegen Charlois. Voor CWO staat er weinig op het spel, maar wij hopen dat de blauwwitte helden hun sportieve plicht doen en de trouwe supporters nog twee mooie wedstrijden voorschotelen.