CWO krijgt te weinig in vermakelijke derby bij CION

In een heerlijk zonnetje, op een prima grasmat en voor een aardige publieke opkomst werd er, na een minuut stilte i.v.m. overlijden moeder CION-lid, afgetrapt voor de derby CION tegen CWO. Vanaf de zijlijn was al door menig supporter de wens uit gesproken dat deze derby vermakelijker zou zijn dan de koude en saaie derby van vorige week tussen VFC en CION. Al snel werd deze wens werkelijkheid. CWO zette hoog druk en voor iedere meter werd gestreden. CION moest terug en loerde op de counter. Na 10 minuten kwam deze counter voor CION er en was het de snelle linksbuiten Gelmo Vyent die vanaf links om de CWO-verdediging slalomde en uiteindelijk vanaf rechts de bal laag langs CWO-keeper Oussama Ihzi schoot en de 1-0 aantekende.

CWO liet het er niet bij zitten en bleef het betere van het spel hebben, maar de verdediging van CION deed haar werk, zodat ondanks het goede spel van CWO de kansen schaars waren.

Er waren een paar halve kansen voor Taha abdelkader Kadri, Jordao Pattinama en Justin van Mullem, alleen wist of keeper Struis de bal te stoppen of gingen schoten over of naast.

CWO hoopte na een halfuurtje een penalty te krijgen toen Taha Abdelkader Kadri in de zestienmeter naar de grond ging. Echter de goed leidende scheidsrechter Noordhoek zag geen overtreding en liet doorspelen.

CION dat het vooral van verdedigen moest hebben, kreeg voor rust nog een goede kans via Jimmy van der Vaart. Hij schoot echter ruim over, waardoor de heren met 1-0 voorsprong voor CION de kleedkamer mochten opzoeken.

Na rust bleef Taha in de kleedkamer achter en mocht Jeroen van der Swaluw aantreden als zijn vervanger. Het eerste kwartier was er een evenwicht tussen beide ploegen en waren de kansen schaars. Keeper Oussama Izhi maakte het nog even spannend toen hij ver voor zijn doel staande de bal verloor en CION vanaf afstand de bal in opendoel kon schieten, de bal ging echter mis. Grensrechter Ricardo Veldhoen liet zien dat hij ook scherp was deze zaterdag en stak een paar keer goed de vlag omhoog voor buitenspel. De aanhang van CION achter hem wist dit niet altijd te waarderen, maar Ricardo deed zoals gewoonlijk weer goed zijn werk. Na een kwartiertje trok CWO het spel weer naar zich toe, echter binnen de zestienmeter konden zij maar amper gevaarlijk worden. De grootste kans van de tweede helft was er voor Mike van der Meer en Dwy Kampe. Beiden namen een vrijetrap aan de rand van de zestienmeter. Mike zijn schot ging naast. Dwy zijn schot werd door plaaggeest keeper Struis uit de kruising getikt. Trainer Stans bracht vervolgens Jimmy Onderdelinden, Tom Kuil en Rick Pleijsier als verse krachten in om het welverdiende puntje of meer binnen te slepen. Echter het was ondanks het goede spel en de juiste inzet net niet voor CWO.

Een kwartier voor tijd kwam CWO goed weg. CION wist te counteren vanaf rechts en de bal goed voor te geven op spits Joey van der Velden, Mike van der Meer wist de bal met zijn uitgestoken arm te onderscheppen, wat een penalty voor CION had moeten zijn, maar scheidsrechter Noordhoek verklaarde dat hij vanuit zijn positie de bal op borst/schouder zag en het daarom geen penalty was.

CWO bleef strijden, maar zoals het heel de wedstrijd ging, was vaak de laatste inzet te zwak om keeper Struis te passeren.

Met een eindstand van 1-0 voor CION was het feest bij de gastheren, een teleurstelling bij CWO en ging het neutrale publiek na een vermakelijke pot voetbal gezien te hebben huiswaarts.