CWO gunt vv Berkel de punten

Voor de laatste competitieronde mocht CWO om 14.30 uur aftrappen bij vv Berkel. Voor CWO stond er niks meer op het spel, maar Berkel kon bij winst zich zekerstellen van een periode en proberen via de nacompetitie naar de eerste klasse te gaan.

Het was dan ook Berkel dat direct de aanval zocht en al snel op voorsprong kwam. De CWO-verdediging schatte een hoge bal verkeerd in en stond toe dat Vincent Hogervorst de 1-0 kon aantekenen. CWO probeerde hierna de aanval te zoeken, maar deed dit met wienig overtuiging. In de koppies waren zij denk ik vooral met de nacompetitiewedstrijd van dinsdagavond tegen SV Duindorp bezig en was het heel blijven en geen gele kaarten pakken. Berkel ging op zoek naar hun tweede treffer en kwam in de 11-de minuut dichtbij, echter de lat bracht voor CWO redding. De eerste kans voor CWO kwam in de 34-ste minuut en was direct raak. Tom Kuil werd in de zestienmeter aangespeeld, speelde zichzelf goed vrij en schoof de bal rechts van de keeper in het doel. Helaas kon CWO niet lang genieten van deze 1-1, want binnen de minuut was het aan de andere kant raak voor Berkel. Lennart Cok was de gelukkige die de 2-1 voor Berkel kon binnen schieten. Na deze treffer was het Joost Ypenburg, die met een paar mooie reddingen Berkel van het scoren hield en zorgde dat met een 2-1 ruststand de kleedkamers werd opgezocht.

Na rust bleef Jordao Pattinama achter in de kleedkamer en mocht Jurgylio Limon hem voorin vervangen. Gezien de gunstige tussenstanden voor Berkel vonden beide ploegen het wel goed en gebeurde er de tweede helft weinig om over naar huis te schrijven. Het was vooral heel blijven en ex-geblesseerden weer een beetje wedstrijdritme laten opdoen. Na een uurtje spelen mocht ook Rick van der Struis de douches opzoeken en kon Adnan Bajic nog wat meters maken in de wei. Elroy Wijgaarde mocht vijf minuten later met een dikke enkel een ice-pack opzoeken en werd vervangen door Jasper Kooij. Ondanks deze verse krachten was het vooral Berkel dat gevaarlijk voor het doel was. Na ongelukkig balverlies op het middeveld kwamen de gastheren op een 3-1 voorsprong. Freek van der Velden kon vrij op Joost Ypenburg afgaan, hem op snelheid omspelen en de bal binnenschieten. Hierna was de wedstrijd helemaal klaar, waren de kansen voor Berkel en was het vooral Joost Ypenburg, die een paar keer zijn vorm kon tonen. Na het fluitsignaal was het feest bij Berkel en was het voor CWO uitzoeken wie dinsdagavond 30 mei om 20.00 uur thuis in het Nieuwelandpark de eerste tegenstander voor de nacompetitie zou zijn. Al snel werd duidelijk dat CWO mag aantreden tegen SV Duindorp dat de 3e periode in de 3e klasse B wist te pakken.

Wist u dat…

• er heel wat mannen van CWO2 waren en hun maatjes bij CWO1 kwamen aanmoedigen;
  • wij blij zijn dat Koen, Danny, Jurgylio en Jasper ook dit keer weer hun meters wilde maken in CWO1;
  • het aanstaande dinsdagavond erop of er onder is voor CWO tegen Duindorp;
  • CWO1 uw steun dinsdagvond hard nodig heeft;
  • CWO JO14-1 hun bekerfinale speelt op sportpark de Hoge Bomen 4 in Naaldwijk aanstaande zaterdag 3 juni om 9.00 tegen CVV Zwerver en u ook daar mag supporteren.
  • dit een van de laatste verslagen is van mijn hand en ik u dank voor het lezen.