CWO doet zichzelf te kort tegen Spirit

CWO mocht zich vandaag herpakken na het teleurstellende verlies tegen koploper Hellevoetsluis. Een overwinning was nodig om mee te blijven doen voor de prijzen en een kans op promotie te behouden. Om 20.00 uur werd er, na een fluitsignaal van scheidsrechter Manuel Bongers, in een stralend zonnetje voor een goed bezette tribune afgetrapt tegen Spirit.

Voor de wedstrijd vertelde de elftalleider van Spirit nog dat hij voetballen op een dinsdagavond maar niks vond en het voelde als een oefenwedstrijd. De spelers van Spirit hadden dat idee vanaf het begin niet, lieten zien dat zij nog voor de derde periode wilde strijden en zette direct hoog druk. CWO had moeite om onder deze druk uit te voetballen, was onnauwkeurig in de passing. Er zat geen rust in het spel en het eerste kwartier kreeg Spirit een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. Keeper Leroy Goedhoop, die de geblesseerde Ian Slagboom verving, wist echter zijn doel schoon te houden. CWO kreeg haar eerste echte kans in minuut 17 Marcelo Gomes da Veiga gaf vanaf rechts voor op spits Jimmy Onderdelinden, zijn kopbal ging over het doel van Spirit. Spirit bleef het betere van het spel houden, kreeg de beste kansen en kwam in de 24 ste minuut op 1-0 voorsprong. Na de tegentreffer liet Spirit zich wat meer inzakken en kwam CWO meer aan voetballen toe. In minuut 30 kreeg CWO haar tweede grote kans. Jeroen van der Swaluw wist in de zestien meter Jimmy Onderdelinden aan te spelen, zijn vizier stond helaas niet op scherp en zijn schot ging naast. Het restant van de eerste helft ging gelijk op. Ta’ha Abdelkader Kadri kreeg vlak voor rust nog een goede kans op de gelijkmaker. Mike van der Meer bediende hem op maat, maar zijn schot werd door de keeper van Spirit tot corner verwerkt. Gezien het spel was de ruststand van 0-1 voor Spirit terecht, maar was er aan de zijlijn nog voldoende hoop op een goed eindresultaat.

Na het bakkie thee bleef aanvoerder Marcelo Gomes da Veiga aan de kant en mocht Steve Hijmans zijn plaats innemen. In minuut 47 kreeg de hardwerkende Justin van Mullem een goede kans om gelijk te maken. Zijn directe tegenstander schopte over de bal heen en Justin kwam plotseling 1 op 1 te staan voor de keeper van Spirit. Deze sta in de weg wist voor de zoveelste keer zijn doel schoon te houden. Hoewel CWO de bovenliggende partij was, kreeg ook Spirit kansen. Het was echter wachten op een doelpunt voor CWO. In de 55 ste minuut werd er door een CWO-er gescoord echter niet in het juiste doel. Steve Hijmans dacht de bal terug te koppen op keeper Goedhoop, echter raakte de bal verkeerd, waardoor deze over de keeper in het CWO doel belande en Spirit op een 2-0 voorsprong bracht. CWO gaf de moed niet op en bleef met goed voetbal het Spirit doel opzoeken. Rick Pleijsier was dichtbij een treffer met een hard schot vanaf een meter of twintig, maar de Spiritkeeper bracht wederom redding. In minuut 62 werd Justin van Mullem in de zestien meter tegen de grond gelopen en gaf de goed leidende scheidsrechter Bongers en penalty. Justin nam net als afgelopen zaterdag de penalty, maar had dit keer minder succes. Zijn schot werd door de keeper gepareerd en de rebound werd van de de lijn gehaald. Na deze domper liet CWO het er niet bij zitten en bleef zij strijden voor de drie punten. In de 67 minuut was het eindelijk raak in het juiste doel. Mike van der Meer wist met een vrije trap vanaf links Oualid Tarafit te bereiken, deze kopte de bal achterwaarts, via de linkerpaal binnen. Dit doelpunt gaf CWO hoop op meer en gezien het aantal kansen dat CWO al had gekregen en daarna nog kreeg, zat er zeker meer in. In de 75 ste minuut werd Rick Pleijseir vervangen door Breuklin Almeida, dit leidde tot nog meer kansen voor CWO maar met kunst- en vliegwerk wist Spirit iedere keer CWO het scoren te beletten. Spirit kon alleen maar hopen op een counter en kreeg een paar halve kansen. Tien minuten voor tijd werd de moegestreden Jimmy Onderdelinden naar de kant gehaald en kreeg Brendon Groen de kans in de spits om CWO aan een betere resultaat te helpen. Helaas kreeg CWO de bal er niet meer in en moesten de blauw-witte helden in de 91 minuut nog een tegendoelpunt incasseren. Na balverlies op het middenveld, werd de bal door Spirit naar voren geschoten richting hun snelle spits, deze wist 1 op 1 Leroy Goedhoop te omspelen en de 1-3 op het scorebord te zetten. Dit was tevens de eindstand. Gezien de tweede helft had CWO recht op een beter resultaat, maar wilde het vandaag niet lukken. Met nog vier wedstrijden te gaan, zijn de kansen op een derde periode en promotie wel erg klein geworden. CWO kan echter nu al terugkijken op een prima seizoen, waarin CWO heeft laten zien een leuke ploeg te hebben die goed kunnen voetballen. Zaterdag 14 mei bij Rozenburg kunnen de blauw-witte helden laten zien, dat zij een plek bij de bovenste drie verdienen door drie punten mee naar huis te nemen.