CWO doet zichzelf te kort tegen HVC

Wederom stond er vandaag een zespuntenwedstrijd op het programma, dit keer uit bij HVC’10. Om uit de nacompetitiezorgen te komen, was het zaak om vandaag te winnen en HVC in punten voorbij te gaan.
Voor trainers Stans en Markovic was het wederom puzzelen om een degelijke opstelling op papier te krijgen. Door schorsingen en de vele blessures was het vooral lastig om onze aanval op sterkte te krijgen. Zo begon CWO met Ta’ha Abdelkader Kadri, Jurgylio Limon en Daniel Oliviera Furtado in de aanval aan dit belangrijke potje. Ondanks de harde wind die dwars over het veld stond, werd er in het begin door CWO aardig gevoetbald en had CWO na een kwartiertje spelen op voorsprong moeten komen. Daniel Furtado kwam twee keer alleen voor de keeper maar wist het netje niet te raken. HVC was vooral gevaarlijk met de lange bal op hun beweeglijke spitsen, maar keeper Joost Ipenburg wist HVC van het scoren af te houden. Na 25 minuten was het echter raak voor HVC. Zij kregen buiten de zestienmeter een vrije trap, die met enig fortuin, laag rechts van Joost Ipenburg werd binnen geschoten. Deze 1-0 achterstand gaf HVC meer moed en CWO ging steeds minder voetballen. Een paar minuten voor rust was het wederom raak voor HVC. Slordig uitverdedigen van CWO-kant, zorgde ervoor dat de CWO-verdediging op het verkeerde been stond en de HVC-spits vrij de bal kon inschieten. Hij raakte hem verkeerd, maar hierdoor kreeg de bal een vreemde stuit, waardoor deze over Joost Ipenburg heen ging en in het doel rolde. De 2-0 achterstand was tevens de ruststand.

Na de rust bleven Daniel Furtado en Jurgylio Limon in de kleedkamer achter, kon Rick van der Struis in de spits zijn kunsten vertonen en Jeroen van der Swaluw op het middenveld zijn aandeel leveren. Oualid Tarafit schoof door naar de aanval om zo meer dreiging voorin te krijgen. Deze omzetting zorgde ervoor dat CWO beter ging voetballen en na een kwartiertje voetballen de 2-1 wist te maken. Rick van der Struis wist Ta’ha Abdelkader Kadri (archieffoto) op links te bereiken en hij wist 1 op 1 de keeper van HVC te passeren. CWO bleef de aanval zoeken en had via Oualid (kopbal) en Mike van der Meer (inswinger binnenkant paal eruit) op gelijke hoogte kunnen komen met HVC, echter het geluk was niet aan CWO-kant waardoor de stand 2-1 bleef. HVC loerde op de counter en kreeg na 27 minuten een goede kans om de 3-1 binnen te koppen. De kopbal ging gelukkig net naast, waardoor CWO nog hoop had op meer.
Na een halfuurtje werd Tom Kuil ingebracht voor Jeroen van der Swaluw en mocht Rick Pleijsier de geblesseerde Laurens Cruz vervangen. CWO probeerde van alles om er een doelpuntje bij te prikken, maar veel dreiging kon men niet leveren. Zo gingen de blauw-witte helden helaas met nul punten naar huis en wordt het door de winst van de ploegen boven hen steeds lastiger om de nacompetitie te ontlopen.