Brede selectie toont haar waarde voor CWO

Vandaag speelde CWO uit bij het al gedegradeerde HMSH in het zonnige Den Haag. Op een prima kunstgrasveldje mocht CWO, met Koen van Dongen als rechtsback in de basisopstelling, hun voetbalkunsten vertonen.

HMSH kreeg de eerste kans, vanaf eigen helft werd de bal over de ver voor zijn doel staande Joost Ipenburg geschoten, gelukkig bracht de lat redding. CWO was direct wakker en ging zelf ten aanval na vijf minuten was er een goede kans voor Elroy van Wijngaarde, maar hij maaide over de bal zodat deze kans verkeken was. HMSH dacht in de achtste minuut op voorsprong te komen, maar grensrechter Ricardo Veldhoen vlagde voor buitenspel en de scheidsrechter nam dit signaal over. CWO kwam steeds beter in de wedstrijd en wist na een klein kwartier de score te openen. Mike van der Meer draaide vanaf links een hoekschop goed in en bij de tweede paal kon Dwy Kampe inkoppen. HMSH was na deze vroege achterstand even de kluts kwijt en had het vooral op de scheidsrechter gemunt. Dit leverde binnen vijf minuten drie keer geel op voor de thuisploeg. CWO liet zich niet gek maken, bleef goed combineren en kreeg heel wat kansen om voor de rust de wedstrijd op slot te gooien. Echter de keeper van HMSH wist met een aantal katachtige reddingen heel wat ballen tegen te houden. In de 27ste moest CWO door zonder spelverdeler Mike van der Meer, hij greep naar zijn lies, ging zitten en werd vervangen door Danny de With. CWO bleef ondanks deze tegenslag het betere van het spel houden en kwam een minuut voor het rustsignaal op een 0-2 voorsprong. Jeroen van derSwaluw wist de bal vanaf rechts terug te leggen op Rick van der Struis, die rustig binnen schoot.

Na het bakkie thee bleef Rick Pleijsier achter in de kleedkamer, hij werd vervangen door Jurgylio Limon. CWO ging door waar het voor de rust mee geeindigd was, kansen creeren en scoren. Ta’ha Kadri, die het vandaag weer ouderwets op zijn heupen had, wist in de 51-ste minuut Rick van der Struis te bereiken en hij prikte de 0-3 binnen. Na een 60 mimuten spelen werden ook Tom van Pelt en Jasper Kooij ingebracht voor de moegestreden harde werkers Jeroen van de Swaluw en Micha Lo-Kioeng-Shioe en was het CWO dat lekker bleef combineren. Tom van Pelt gaf zijn competitiedebuut in CWO1 extra glans door na wederom en assist van Ta’ha Kadri van dichtbij de 0-4 binnen te schieten. Na 75 minuten spelen mocht HMSH met tien man verder en was het CWO dat kans op kans kreeg. De keeper van HMSH bleef ondanks dat hij al vier keer de bal uit het netje moest halen, zijn uiterste best doen om CWO verder ven het scoren af te houden. Vijf minuten voor tijd kon hij niet voorkomen dat Jasper Kooij (foto) de 0-5 maakte en zijn competitiedebuut, tot genoegen van zijn CWO2-maatjes, extra glans gaf.
CWO had de smaak te pakken en maakte een minuut voor het einde nog 0-6, Dwy Kampe maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. In blessuretijd had Dwy Kampe zijn derde doelpunt kunnen maken. Ta’ha Kadri werd neergehaald in het strafschop gebied en gunde Dwy Kampe zijn hattrick. Echter dacht de keeper van HMSH er anders over en pakte de inzet van Dwy, waardoor de eindstand van 0-6 voor CWO een feit was.