• Home
  • Senioren

Blue Saturday @sv-cwo: CWO 1 vs RVC’33; de eerste bekerwedstrijd van het seizoen.

CWO laat ’t zonnetjes schijnen in Park Nieuwelant en pakt de volle winst tegen RVC’33.

Eindelijk mochten de blauw-witte helden voor het echie de wei in. Deze zaterdagmiddag was de zondag 2e klasser  RVC’33 uit Reeuwijk de tegenstander in CWO’s eerste bekerwedstrijd. Nu konden de mannen van Stans en Markovic laten zien dat zij na een goede voorbereiding ook een wedstrijd om ’t echie konden winnen.

Na het fluitsignaal was het RVC dat vanaf de aftrap er fel invloog en de eerste halve kans kreeg. CWO was gelijk bij de les en probeerde met verzorgd voetbal en hoog drukzetten RVC in de verdediging te drukken, dit lukte aardig en na 6 minuten was er na een foute terugspeelbal de eerste kans voor CWO. Van Mullem anticipeerde goed, maar de keeper van RVC wist tot twee keer toe tegen te houden. CWO liet het balletje goed rond gaan en wachtte geduldig op haar kansen. In de 17e minuut wist Taha vanaf links door te breken en zijn broertje Obeida te bedienen. Hij schoot de bal onhoudbaar tegen de touwen. Na de 1-0 ging CWO combinerend verder en was het in de 20 ste minuut wederom raak voor de blauw-witte. Rick van der Struis lanceerde Taha en Taha wist vanaf links met zijn tweede assist van de dag Mike van der Meer te bereiken, die schoot wederom de bal onhoudbaar binnen. Na de 2-0 liet CWO de touwtjes een beetje vieren en kwam RVC wat meer in de wedstrijd zonder direct gevaarlijk te worden. Met wat halve kansen over en weer werd met een ruststand van 2-0 de kleedkamer opgezocht.

Na rust was het RVC dat er in eerste instantie er nog een wedstrijd van wilde maken en probeerde al combinerend het doel te zoeken. In de tiende minuut werd de inzet van RVC beloond met een strafschop. De spits werd in de zestien meter aan zijn shirt naar de grond getrokken en de goedleidende scheidsrechter kon niets anders doen dan naar de penaltystip wijzen. CWO- doelman Leroy maakte goed gebruik van zijn lengte en wist met een katachtige duik de bal uit de rechter hoek te stompen. Na een kwartiertje in de tweede helft was het tijd voor de eerste wissel. Jimmy Onderdelinden voor Dwy Kampe en Raoul Gilette voor Justin van Mullem. CWO nam het spel weer over en ging combinerend de aanval in. In de achtiende minuut was het Taha, die vanaf links enkele verdedigers omspeelde en in de zestien over de knie ging. De verkregen strafschop werd koelbloedig door spits Rick van der Struis binnen geschoten, 3-0. CWO had de smaak te pakken en wilde nog meer laten zien voor hun enthousiaste supporters, die heerlijk in het zonnetjes onder het genot van een alcholische versnapering zaten te genieten. In de 23ste minuut kreeg Raoul Gilette via de klus de bal mee, hij was niet egoistisch en speelde af op Obeida, die zo zijn tweede treffer van de dag wist te maken 4-0. Niet lang hierna kregen nog drie man de kans om te schitteren in het blauw-wit. Taha, Obeida en Charlie mochten bij verzorger Henk een bidon water ophalen en Breuklin, Regilio en Walid mochten nog 20 minuten hun kunsten vertonen. RVC kwam er niet meer aan te pas en CWO bleef de aanval zoeken. Uit een vrije trap vanaf links van Mike van der Meer kopte, bij de tweede paal, Leon Kraznitz de 5-0 binnen. CWO was nog niet klaar en wist zelf nog een zesde keer het netje te doen bollen. Jimmy Onderdenlinden wist vanaf rechts goed op te komen en legde de bal terug op Breuklin. Met een droge schuiver links van de keeper gaf hij zijn invalbeurt extra kleur. De 6-0 was tevens de eindstand op het scorebord.

Wist u dat…:

– Er heerlijke broodjes kipkerrie en warmvlees uit onze keuken kwamen, dank keukenteam voor de culinaire hoogstandjes;

– Zowel CWO1 als CWO2 hun eerste bekerwedstrijden hebben gewonnen;

– De selectie dames en heren zorgde voor een volle tribune en een gezellige afterparty, klasse, de eerste editie van Blue Saturday is een succes!;

– Het fijn was dat zowel jong en oud voor en achter de bar, weer aanwezig waren om te genieten van ons favoriete spelletje en elkaars gezelschap;

– Er in de rust i.v.m. coronaregels geen thee geserveerd wordt in de kleedkamers;

– Het voor mij als schrijver van het verslag nog even wennen is aan de nieuwe namen van sommige blauw-witte sterren en het met het ontbreken van een wedstrijdformulier nog lastiger is, de namen goed te schrijven;

– Een gedeelte van de selectie de overgebleven ijzerkoekjes snel wist weg te werken;

– NSVV met 4-1 heeft gewonnen van SV IJsselmonde, onze volgende bekertegenstander;

– Dinsdagavond 7 september om 20.00 uur, CWO thuis oefent tegen Xerxes DZB (zat);

– Het fijn was om iedereen weer terug te zien in onze opgeknapte kantine.