BESTUURSUPDATE JULI 2022

Beste CWO-ers!

Alweer een seizoen voorbij, wat lijkt september lang geleden. Een seizoen waarin we enthousiast en  hoopvol van start gingen; corona zou nu toch wel snel achter ons liggen. Niets was minder waar; we mochten wel open blijven en blijven spelen, maar wel met veel beperkingen en aanpassingen. Maatregelen die ook nog eens bijna wekelijks leken te veranderen.

In december koersten we weer aan op een lockdown; op het moment dat op de laatste speelzaterdag een persconferentie werd afgekondigd met zware maatregelen voor de komende feestdagen, was het nog even beregezellig in de kantine; de laatste borrel was een feit, want wanneer zouden we elkaar weer zien?

In het voorjaar verdween corona als sneeuw door de zon. En konden we weer enigszins terug naar normaal; en dat was toch ook wel wat onwennig hier en daar. Want hoe hard gaan we alles inhalen van de afgelopen jaren? Stapje voor stapje maar!

In april hebben de trainers een avond samen gepraat over de 4 inzichten van trainerschap, onder leiding van een trainer via NOC-NSF en buurtsportcoach Diego van Vlaardingen in Beweging. Het was fijn om praktijkervaringen met elkaar te delen en te weten dat je elkaar altijd kan vragen om advies of hulp.

Ook zijn de trainers die interesse hebben, ingeschreven voor de Pupillentraining van de KNVB die in het najaar 2022 van start gaat. Wij vinden het belangrijk om te investeren in trainers en hen te ondersteunen in hun belangrijke rol op de velden voor onze jeugd.

De activiteitencommissie kon dit seizoen gelukkig ook weer leuke dingen organiseren; een heuse Pietendisco op de tribune, een Paasbingo voor de oudere jeugd, een FIFA toernooi en als klap op de vuurpijl; een echt slaapfeest op de club komend weekend! Petje af voor deze club mensen die hun flexibiliteit en creativiteit meer dan eens hebben bewezen!

Na 2 jaar konden we ook een groot aantal jubilarissen in het zonnetje zetten; met voor ieder lid een aantal mooie woorden van Pleun en een oorkonde en speldje van Sjaak was het een avond vol herinneringen aan weleer!

Een ding staat als een paal boven water; er zijn heel veel teams die zulke mooie prestaties hebben geleverd dit seizoen! Vele kampioenen, klinkende overwinningen en geweldige wedstrijden! De VR1 die voor het eerst in de geschiedenis van de clubs het kampioenschap heeft binnengehaald, de mannen van CWO1 die met hooggespannen verwachtingen dit seizoen startten, bijna bovenaan stonden, maar helaas door pech en blessures net hun eigen doelstelling niet hebben behaald. Maar wat een leuke en gezellige zaterdagmiddagen hebben we op de club gehad als de jongens en meiden thuis speelden!

En niet te vergeten de prestaties van de CWO teams in het Vlaardings Voetbal Kampioenschap. Tijdens de zinderende finale op zaterdag 2 juli wordt door veel CWO teams acte de presence gegeven, met goede kansen op topresultaat!

De daar waren de jongens en meiden van de Partycommissie die hun concept van Blue Saturday startten; mogen we een feest organiseren als CWO 1, CWO2 en VR1 thuis spelen?? Ja natuurlijk! En wat een feesten zijn dat geweest! Van voetballers die na hun wedstrijd gewoon bleven hangen, zlefs van de tegenpartijen en andere Vlaardingse clubs, tot jongens en meiden uit de stad die met hun mooiste party outfits echt uit gingen bij CWO. De sfeer was top; jong en oud had evenveel plezier op de muziek van DJ Joshua! De kantine medewerkers hadden korte pootjes van het rennen achter de bar, de drankenleverancier is meermaals op zaterdagavond nog even gebeld voor een extra bestelling (dank Marco en Erik voor jullie tomeloze flexibiliteit) en de penningmeester heeft een paar goede zondagen gehad.

En vergeet het Zomertoernooi niet, met 26 teams op een hele warme zaterdag werd een mooi einde seizoensfeestje gebouwd. Met een heerlijk buffet, een buitenbar en een gezellige sfeer was het nog lang onrustig aan het Trimpad.

Sowieso is onze kantine tegenwoordig echt een pleisterplaats voor steeds meer leden van de club; het is gezellig, mensen blijven langer hangen, de lekkere krokante patat en de tosti’s (met dank aan de schoonzusjes Maatsen en hun keukencrew) zijn niet aan te slepen, het bier is elke week weer op en de jongste jeugd vermaakt zich prima met het ophalen van kleine statiegeldflesjes waarmee ze weer een patatje kunnen delen met elkaar. Het is elke keer weer genieten! Mariska en crew bedankt voor jullie goede zorgen en gezelligheid!

Een groot project van de afgelopen maanden, is het kleding project. Enthousiast gestart, veel struggles door de zaken die op afstand geregeld moesten worden, en met 700 leden ook 700 meningen. Team Blauw en Team Zwart hebben beiden hun standpunten over de tenuekeuze met verve uitgedragen en verdedigd, en uiteindelijk zijn we met veel gesprekken tot een compromis gekomen waarvan wij denken dat dit recht doet aan onze mooie club! We nemen dus na heel veel jaren afscheid van het merk Masita, een merk wat CWO groter heeft gemaakt en waarvoor we Henk van Dam en de mensen van Teamwear Concept dankbaar voor zijn.  Het contract met nieuwe leverancier Robey gaat per 1 juli in, en binnenkort informeren wij jullie verder wat dat inhoudt via de website.

En in de laatste 2 weken van juli (14-30 juli) hebben wij nog hele speciale gasten op ons complex; het team van Champions League club Shakhtar Donetsk gebruikt ons complex in de voorbereiding op de competitie. Hun jeugdspelers gebruiken het complex van onze Schiedamse buren van Hermes DVS.  We zijn op dit moment nog in gesprek met het organisatie bureau wat dit trainingskamp verzorgt, en we zijn hard aan het nadenken hoe we hier ook voor CWO nog een leuke activiteit aan kunnen koppelen. Ook zoeken wij voor die 2 weken nog wat hulp in de uitvoering; het clubhuis moet elke dag geopend en gesloten worden, de kleedkamers en toiletten in orde gemaakt, de bar bemand, de PR verzorgd en we zouden het heel leuk vinden om een activiteit voor de jeugd van CWO en de wijk, maar ook voor en met de Oekraïense vluchtelingen uit het Unilever gebouw te organiseren met behulp van sponsoren Er is veel mogelijk, maar vanwege vakantie is niet iedereen beschikbaar. Vind jij het leuk om te helpen en van dichtbij een internationale profclub te zien trainen en volgen, kom dan donderdagavond 23 juni om 21:00 uur even naar de club voor een brainstorm overleg, of neem contact op met Bianca of Ed Onderdelinden!

In de zomermaanden wordt kunstgrasveld 3 vervangen door een compleet nieuw veld. De gemeente gaat dit verzorgen en de infill (de rubberen korrels) wordt conform het laatste gemeenteraadsbesluit 100% natuurlijk; een combinatie van kurk en olijfpitten. Ook wordt de veldverlichting omgebouwd naar ledverlichting, weer een stapje verder in de verduurzaming van ons complex.

En dan de verwachtingen voor het komende seizoen; onze hoofdtrainer Jeff gaat nog even door en zal ook starten met het behalen van zijn UEFA A trainers licentie. Helaas hebben we komend jaar geen meisjes team, maar wel weer een VR2 en ook komt er geen nieuw JO19 team. Enkele jongens van JO19 gaan door naar de senioren teams en een aantal gaan wat anders doen. Verder gaan we door met de JO7, hebben de moeders van de MO50 zich aangemeld voor de 7×7 vrijdagavond competitie en zijn er nog twee extra zondagteams aangemeld. De VoetbalsGoal blijft onze belangrijkste geleding voor de groei van de club en daar zijn wij dan ook heel blij mee!

In totaal hebben we voor komend seizoen de volgende aantallen teams ingeschreven:

– 2 VR teams

– 6 senioren zaterdag

– 2 senioren zondag

– 1 Veteranen team zondag

– 1 zaal team

– 1 hallen team

– 4 junioren teams zaterdag

– 19 pupillen teams zaterdag

– 1 VR 7-tegen-7 op vrijdagavond

De TC is voor komend seizoen ook weer compleet, onder aansturing van bestuurslid Karim gaan Moh Touzani (JO7 t/m-JO9), Michael Kortland (JO10 – JO11) en Kevin Hogewoning (JO12-JO14) van start TC team. Alle drie geven ze zelf trainingen in de bovenbouw, dus de lijnen onderling zijn kort en het aantal teams behapbaar om een goede ondersteuning aan de trainers te kunnen geven. De komende weken zijn deze mannen nog druk bezig met de afronding van hun eigen teams als ook het indelen van de teams en de trainers voor komend seizoen. Wij wensen de mannen alle succes en vooral ook plezier in hun nieuwe rol!

Graag wijs ik jullie nog op onze vacatures, met name naar een nieuwe penningmeester en wedstrijdsecretaris en een lijnenkalker zijn wij hard op zoek. Lijkt jou het leuk om de club verder te helpen en een van deze rollen op je te nemen, neem dan even contact op met Erhan, Robert of Bianca.

Het slaapfeest van 24-25 juni is de laatste activiteit voor de jeugd. Dus deze week zijn de laatste trainingen, tenzij het team meedoet aan de finale van het Vlaardings Voetbal Kampioenschap, dan kan in overleg met het team worden doorgetraind tot 30 juni. Vanaf 15 augustus kunnen de teams weer starten met trainen als er voldoende animo is en de trainers terug zijn van vakantie, de trainingen starten officieel weer per maandag 22 augustus en de competitie start in het weekend van 3 – 4 september weer.

Wij wensen iedereen een fijne en ontspannen zomer, geniet van de vrije tijd, vergeet niet even langs te komen als Shakhtar Donetsk in actie komt en wij hopen iedereen weer te zien bij de start van het nieuwe seizoen!

Met sportieve groet,

Het bestuur van sv CWO

Bianca, Erhan, Vincent, Pleun, Robert, Ed en Karim

Deel dit bericht!
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: