Bekende voetbalwet doet CWO de das om

Vandaag de eerste echte derby van het seizoen bij en tegen buurman VFC. Lekker veel publiek, hand in hand met enkele pupillen het veld op en van beide kanten veel vuurwerk, alles was aanwezig om er een leuke pot voetbal van te maken. Om 17.05 was het dan ook tijd, nadat de rook was opgetrokken, om onder leiding van scheidsrechter Bas Oosterlaken de wedstrijd te beginnen.

CWO trok het spel direct naar zich toe en kreeg al snel een goede kans via Justin van Mullem. Elroy Wijngaarde gaf vanaf rechts een prima voorzet en Justin kopte goed in, echter CWO-plaaggeest van vandaag keeper Max Verkade wist met een katachtige reflex de bal uit zijn doel te houden. CWO ging lekker door, zette VFC onderdruk en was heer en meester. VFC kon alleen de lange bal hanteren en hopen dat hun spitsen er iets mee konden doen. In de twaalfde minuut werd Tom Kuil door Daniel Furtado aangespeeld, zijn lobje belandde helaas op het dak van het doel.
Tom was dichtbij de 1-0 toen de bal vanuit een vrije trap vanaf links werd ingedraaid en bij de tweede paal voor zijn voeten belandde, helaas maaide hij mis en rolde de bal achter. In de 34-ste minuut was het wederom bijna raak voor CWO. Daniel Furtado kreeg een vrijetrap aan de rand van de zestienmeter, krulde de bal richting de kruising rechts van de keeper, maar deze wist de bal met zijn vingertoppen te raken en tot corner te verwerken. Er werd gestreden om iedere meter en VFC wilde wel druk zetten maar CWO kwam daar iedere keer met prima voetbal onderuit. In de 42-ste minuut had CWO bijna het doelpunt dat zij qua veldoverwicht verdiende. Vanuit een corner viel de bal voor de voeten van Jeroen van der Swaluw, echter kon hij net niet zijn grote teen tegen de bal zetten om deze binnen te drukken. De mannen konden kort hierna het bakkie thee op zoeken en in de bestuurskamer konden de aanwezigen genieten van een heerlijk sate-buffet.

Na rust bleef Tom Kuil in de kleedkamer en mocht Adnan Bajic vanaf rechts voor nieuwe aanvallende impulsen gaan zorgen. Het was echter VFC dat met hun wissel via een paar corners gevaarlijk werd. In de 46-ste minuut werd een VFC-corner verlengd en de bal in het doel geschoten. Grensrechter Ricardo Veldhoen constateerde buitenspel en de prima leidende scheidsrechter Oosterlaken keurde dit doelpunt af. CWO was hierdoor weer wakker geschut en pakte de draad van de eerste helft weer op. In de 50-ste minuut was er een eerste goede kans. Elroy Wijngaarde wist vanaf rechts de bal terug te leggen op Adnan Bajic, zijn schot werd helaas geblokt door de VFC-verdediging. CWO bleef de betere ploeg en was vooral op het middenveld de baas. VFC probeerde vooral met lange ballen de lange en beweegbare spitsen te bereiken, maar ook de CWO-verdediging was scherp. In de 60-ste minuut kreeg CWO wederom een grote kans. Chris Martins Da Silva wist combinerend door het midden 1 op 1 voor de keeper te komen. Hij schoof de bal langs de keeper, maar miste net het doel. Twee minuten later was het wederom net niet voor CWO. Al combinerend wist Daniel Furtado alleen voor de keeper van VFC te verschijnen, zijn schuiver belandde op de paal. CWO bleef de aanval zoeken en had recht op een doelpunt, maar zoals je wel vaker ziet in het voetbal viel het doelpunt aan de andere kant. Na balverlies op het middenveld, wist VFC in de 72-ste minuut te counteren en vanaf rechts de bal laag voor te geven. De CWO-verdediging kon niet bij de bal maar de spits van VFC wel en wist deze binnen te tikken. Trainer Jeff Stans greep na deze 1-0 achter stand direct in. Jordao Pattinama en Mike van der Meer werden ingebracht voor Daniel Furtado en Micha Lo-Kioeng-Shioe. CWO schroefde het tempo nog meer op en ging meer de strijd aan. Niet alleen in het veld werd er gevochten om iedere bal, ook langs de zijlijn was er strijd te zien. Assistent-trainer Igor Markovic leverde dit geel op en assistent-trainer Najim Nasri van VFC kreeg rood omdat hij een bal in het gezicht van Markovic gooide, voor het oog van de scheidsrechter. Het laatste kwartier werd Jimmy Onderdelinden als extra spits ingebracht voor Jeroen van der Swaluw en was het van de zijkanten proberen de bal de zestienmeter in te pompen. CWO dacht in de 93-ste minuut op een 1-1 te komen toen Justin van Mullem de bal na een kopduel met de keeper van VFC over de lijn liep. Scheidsrechter Oosterlaken floot echter voor een aanvallende fout op de keeper en keurde het doelpunt af. Tot de laatste minuut zocht CWO de aanval, maar helaas wilde de bal er vandaag niet in. In het nieuwe wit-oranje uittenue zagen we vandaag een goedvoetballend en strijdlustig CWO dat met trots, maar teleurgesteld het veld verliet. Zij hadden zeker recht op meer, maar de realiteit was dat VFC de drie punten in huis hield.