Balen!

Zaterdag 2 april stond in het teken van de stadsderby tegen CION waarbij alle omstandigheden aanwezig waren om naar deze wedstrijd uit te kijken.De 2e periodetitel stond op het spel, er werden veel toeschouwers verwacht, de laatste weken laten we goed voetbal zien en we willen ons revancheren van de thuisnederlaag tegen CION. Redenen genoeg om er van het begin af aan er gelijk te staan.

We gingen ook goed uit de startblokken en wilde het voetballend opbouwen maar vandaag ontbrak het vooral aan zuiverheid met de passes die niet aan kwamen en ook vele malen buiten de lijnen gingen. CION daarin tegen vormde een blok en stond verdedigend goed waarbij ze vooral op de counter loerde om hun kansjes mee te pikken. In de 1e helft hebben we een aantal grote mogelijkheden gehad, waarbij de grootste voor Justin van Mullem waren. Eén keer kon hij in het strafschopgebied uit de draai goed uithalen maar deze ging helaas over en één keer bij een uitstekende actie van Dwy Kampe die goed op kwam zetten aan de rechterkant waarbij zijn voorzet net te scherp was voor Justin om er tegen aan te lopen. CION daarin tegen kreeg ook wat kleine kansjes maar we kwamen op het eind van de 1e helft goed weg met een goede genomen vrije trap van Royama Ibrahim die gelukkig op de lat uiteen spatte. In de rust dus ook de conclusie dat we het betere van het spel hebben maar dat het nog alle kanten op kan.In de 2e helft bij aanvang nog geen wissels en vol goede moed weer gestart. Echter na een kwartier kregen we een vrije trap tegen die het strafschopgebied in gegooid werd en heel ongelukkig tegen Raoul Gillet zijn arm kwam en de overigens goed leidende scheidsrechter Spaans wees resoluut naar de penaltystip. Royama Ibrahim schoot deze goed laag in de linkerhoek waar Ian Slagboom er nog goed bij zat maar helaas toch 1-0 achter. Wij gingen wat opportunistischer spelen en probeerde via de zijkanten Raoul en Justin te vinden. Ta’ha Kadri kwam erin voor Mike van der Meer om nog meer druk op de aanval te zetten. Ta’ha gaf ook één keer goed voor waarbij de meegekomen Leon Krznaric tegendraads inkopte maar de goed keepende Bryan Struijs deze uitstekend redde. Jim Onderdelinden werd 20 minuten voor tijd weer ingebracht voor Jeroen van der Swaluw om net als vorige week het tij te keren. Hij kreeg ook één goede kans in het strafschopgebied maar schoot deze net over de lat. CION bleef mede door onze aanvallende impulsen ook counteren en kwamen nog twee keer 1 op 1 met Ian Slagboom die deze beide uitstekend redde. In de laatste 5 minuten werd Brendon Groen nog ingebracht voor Chris da Silva maar de stand bleef ongewijzigd. Helaas waren er vandaag te veel die niet het niveau haalde van de vorige wedstrijden. Vooral de aanvoer naar de voorste linie was er te weinig om de spitsen goed in stelling te brengen en daarbij hebben we ook nog 4 gele kaarten gehad voor Leon Krznaric, Dwy Kampe, Ian Slagboom en Oualid Tarifit, welke ook weer gevolgen hebben voor de volgende wedstrijd. We kunnen CION feliciteren met dit knap behaalde periodekampioenschap en wij zullen deze week onze rug weer moeten rechten en goed trainen om er volgende week thuis tegen Sparta er weer te staan. Met nog 10 wedstrijden te gaan en 5 punten achter de koploper is er nog alles mogelijk.