Alexandria ´66 maakt goed gebruik van offday CWO…

Vandaag in een heerlijk zonnetje tegen en bij het altijd lastige Alexandria ´66. Onder leiding van de goedleidende scheidsrechter Ed Toonen werd er om 15.00 uur op het warme kunstgras afgetrapt. Alexandria nam direct het voortouw en drong CWO terug op eigen helft.

Na wat halve kansen voor Alexandria, was het na 10 minuten de eerste goede kans voor de gastheren. Ian Slagboom wist met een goede redding een achterstand te voorkomen. In de 17e minuut was er eindelijk een halve kans voor CWO, een afgeslagen bal belandde op de rand zestien meter voor de voeten van Marcelo Gomes da Silva (Maka). Hij nam de bal direct op zijn pantoffel, maar zag de bal rechts naast de paal naast gaan. Alexandria bleef het beste van het spel houden, maar CWO was in minuut 37 dichtbij een 1-0 voorsprong. Een vrijetrap vanaf links werd door Maka ingedraaid en tot corner verwerkt. Maka draaide deze corner in, Justin van Mullem kreeg zijn hoofd er tegen maar zag de bal op de lat eindigen, waarna de bal door Alexandria uitverdedigd kon worden. In de 41e minuut kreeg Alexandria loon naar werken, de bal werd vanaf links voorgegeven, keeper Ian Slagboom riep los, wilde de bal pakken, maar liet deze los en tot zijn spijt viel de bal over de doellijn in het doel. Ondanks zijn poging de bal nog te pakken, wees de scheidsrechter naar de middenstip en was het 1-0 voor Alexandria. Vlak voor rust was er nog een halve kans voor Breuklin Almeida, maar zijn volley ging hoog over.

Na het bakkie thee bleef Breuklin Almeida in de kleedkamer en mocht Steve Hijmans als rechtsback het veld in. CWO zocht vanaf de aftrap direct de aanval, via Charly Pires werd de bal vanaf links scherp voorgegeven, echter Justin van Mullem was net te laat om zijn voet tegen de bal te zetten. CWO probeerde het spel te maken en kreeg de wedstrijd wat meer onder controle zonder echt gevaarlijk te worden. Vanuit de corner kwam de meeste dreiging maar de Alexandriaverdediging gaf geen krimp en wist alles tegen te houden. In minuut 60 werd Brendan Groen als extra spits ingebracht voor de moegestreden Ta’ha Abdelkader Kadri. Brendan bracht wat meer strijd en wist een aantal keer voor zichzelf een paar schotkansen te creëren, echter het doeltreffen wilde bij hem vandaag ook niet lukken. Het meeste gevaar bleef komen vanuit de indraaiende corners. In minuut 73 ging Charly Pires eruit en werd Raoul Gillet als derde spits ingebracht. Vorige week tegen Sparta zorgde dat voor de kentering van de wedstrijd en coach Stans hoopte nu hetzelfde effect te creëren en alsnog de overwinning binnen te halen. Wat CWO ook probeerde Alexandria hield alles tegen en was op de counter gevaarlijk. In minuut 81 was het wederom Alexandria dat kon juichen, Ian Slagboom wilde de bal wegschieten, maar schoot tegen de inlopende spits op. Deze gaf de bal voor, Steve Hijmans schoot de bal weg, echter deze afgeslagen bal belandde voor de voeten van een Alexandriaspeler en deze schoot de bal rechts van Ian in het doel. CWO gaf de moed niet op en deed er alles aan om snel een tegentreffer te maken. In de 92e minuut hadden de blauw-witte helden pech, vanuit de zoveelste corner viel de bal voor Justin van Mullem zijn voeten, maar ook hij wist niet te scoren. Zijn bal belandde van dichtbij op de paal. In minuut 94 counterde Alexandria naar een 3-0 en was het gelijk eindewedstrijd en werd CWO uit haar lijden verlost.
Vandaag zat het er gewoon niet in en was Alexandria de betere ploeg.