‘Pupillen’kamp 2019

Dit jaar stond het Pupillenkamp weer op het programma. Het kamp was dit jaar op 24 t/m 26 mei en de locatie was Lunteren. We hadden het kamphuis ‘De Dennenhof’. Dit kamphuis stond echt op het middelpunt van Nederland. Een mooie locatie tussen de bossen en met een groot speelveld voor de kinderen.

Op vrijdag 24 mei om 10 uur was de catering en commissie al bij het clubgebouw van CWO om de spullen in te laden in de CWO Krantenbus om direct hierna naar Albert Heijn Buckers te gaan om de boodschappen op te halen voor het hele weekend.
Na een gezamenlijk bakkie koffie gingen wij onderweg naar het Kamphuis om hier voorbereidingen te treffen voor de aankomst van de 46 pupillen en totaal 13 begeleiders.
Om 18.00 uur moest iedereen aanwezig zijn bij de parkeerplaats van CWO zodat de bus op tijd kon vertrekken. Helaas had de bus wat vertraging opgelopen door de drukte maar dit mocht de pret niet drukken. In de bus was het al feest tot iedereen rond 20.00 uur arriveerden. Nadat de spelregels waren uitgelegd van het gebruik van de locatie en de bedden waren opgemaakt konden we de kinderen gaan vermaken.
Om te beginnen lieten we ze wat van de omgeving zien door middel van een karikaturen puzzeltocht. Een tocht van ongeveer een uurtje lopen. Hierna mochten ze nog even wat vrij spelen. Toch de eerste avond op tijd naar bed omdat het een gezellige maar vermoeiende kamp kan worden. Dit vond de groep meiden en de jongens van jo13 toch geen goed plan en rond 3 uur waren ze nog steeds bezig terwijl om 8 uur de wekker weer zou gaan. Door het optreden van de Kampcommissie was het uiteindelijk rond 4 uur toch rustig.
En dan komt het leukste: de jonge feestbeesten wakker maken. Om 08.30 uur zat iedereen aan tafel voor het ontbijt. Op het programma voor vandaag stond het:

  • Meerkamp: diverse spellen zoals spijkerbroek hangen, kegels omgooien, pingpongballetjes schieten, gatenbord, aanlopen en nog veel meer.
  • Rode draadspel: een gemengd voetbaltoernooi verspreid over het gehele kamp.
  • Mountainbiken: voor de Jo13 en de meisjes was er een verrassing dat ze konden mountainbiken. Mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren.
  • Levend Ganzenbord: Met een dobbelsteen door het bos diverse opdrachten doen zoals beschuit fluiten, hooghouden etc.
  • Zwemmen: Doordat er dit jaar een zwembad was konden de kids lekker even zwemmen in het binnen en buitenbad.
  • Reflectortocht: Een avond/nachtspel waarbij ze reflectoren moeten zoeken om hun weg door het bos te vinden.
    Na deze dag waren de meeste kinderen erg moe maar nu ook wilden de meisjes en jo13 niet direct slapen. Het was nu om 3 uur rustig.
    Daarom werd deze groep met een grote speaker wakker gemaakt om 8 uur. Dit beviel ze niet zo goed haha. Vandaag stond de laatste dag alweer op het programma.
    Voordat dit programma van start kan gaan moest eerst iedereen hun bed afruimen en tassen inpakken zodat alles opgeruimd achter gelaten kon worden.
    Het Rode draadspel ging van start, hierna nog een uurtje in het bos Levend Stratego spelen om vervolgens af te sluiten in het zwembad zodat iedereen weer een beetje schoon was.
    Het Rode draadspel werd uiteindelijk na een spannende finale gewonnen door het team van Margo van Uffelen met als spelers En Jay LIN, Floris Liebrechts, Juvendrick Eugenia, Jad Adlaoui, Jayden van der Heiden en Bloeme Kalis.
    De bus stond rond 17 uur netjes klaar om iedereen weer veilig terug te brengen.
    Ik wil in ieder geval de catering, Regina, Monique en Miranda heel erg bedanken voor de lekkere ontbijt, Lunch, avond eten en alle tussendoortjes. Dit was weer tip top geregeld.
    De leiders Ricardo, Yvar, Stefsno, Umit, Margo, Danny, Steve, Joris, Ancka erg bedankt voor het begeleiden van de jongens en meisjes.
    Hopelijk kunnen de kinderen volgend jaar weer op jullie bouwen.

DE KAMPCOMMISSIE
Jeffrey en Jolanda

Deel dit bericht!