Oud-trainer Ger Robbemond overleden

Afgelopen donderdag is Ger Robbemond overleden. Ger was in het verleden trainer van RKWIK, Satelliet en HSC, drie van onze erflaters. Zelf heb ik hem nog dat laatste jaar bij HSC mee gemaakt.
Maar voor mij was Ger nog meer één van mijn Fortunahelden. Verdediger in een elftal met andere helden als Jan Baksteen, Jan Bouman en Ger Pijl. Hoewel ik bij De Hollandiaan groot gebracht ben, ging ik vaak bij Fortuna kijken omdat mijn vaders voetbalroots daar lagen. Zondagen met de Koning Voetbal-mars, de Heerlijk helder Heineken-reclame, een zakje chips en een colaatje. En onder andere Ger Robbemond die om mij nog steeds niet duidelijke redenen de bijnaam “Truus” had. Net zoals mijn moeder heette.
Mijn vader noemde Ger altijd een fijne vent als ze elkaar weer eens op een voetbalveld waren tegengekomen en herinneringen hadden opgehaald. En dat was Ger ook, neem dat gerust van mij aan.
Ik wens zijn familie en andere verwanten sterkte bij dit verlies.

Op donderdag 31 januari wordt er om 13.00 uur in de aula van crematorium Beukenhof (Burgemeester van Haarenlaan 1450, Schiedam) afscheid genomen van Ger Robbemond. Na afloop daarvan is er de mogelijkheid om samen te zijn met de familie. Bloemen zijn welkom. Ger hield van de rood-gele Fortunakleuren.

Herman Berkhout

Deel dit bericht!