Kersvers bestuurslid Ron: even voorstellen!

De Algemene Ledenvergadering is weer achter de rug; de jaarlijkse update waarin het bestuur je bijpraat over alles wat speelt rondom de club. Bovendien een avond waar knopen worden doorgehakt. Alle aanwezigen mogen dan namelijk stemmen over ingrijpende besluiten. Dit jaar gelukkig geen heisa over een nieuw tenue. Wel zijn we apetrots op het toetreden van een nieuw bestuurslid! Ron is aangesteld als bestuurslid Jeugdzaken.

Het is alweer ruim een jaar geleden als Ron rustig buiten de kantine zijn kopje koffie staat te drinken. Naast hem bij de hoofdingang staat een beveiliger. Een of ander virus genaamd ‘corona’ houdt namelijk de wereld in zijn greep, en dus zijn er nog allerlei beperkende maatregelen van kracht. Ron raakt al vrij snel aan de praat met een moeder, niet wetende dat deze moeder toevallig ook nog eens de voorzitter blijkt te zijn. Wat volgt is een goed gesprek over het verenigingsleven dat al snel de diepte in gaat. Even later mag Ron op herhaling. Nog meer koffie drinken. Voor hij het weet zit hij in de bestuurskamer te filosoferen over de toekomst van de club.

De bestuurskamer is Ron bepaald niet onbekend. Althans, die van cultclub VUC uit Den Haag tenminste. Daar was Ron een aantal jaren een betrokken vrijwilliger. ,,Verenigingen draaien op de inzet van vrijwilligers en ik vind het belangrijk om je steentje bij te dragen in de maatschappij. Het verenigingsleven is een prachtig iets, en het geeft me veel voldoening om samen met mensen aan een club te bouwen”, zegt Ron. Bij VUC heeft Ron jaren aan ervaring opgebouwd in verschillende bestuursfuncties, waaronder het jeugdbestuur.

Totdat hij zo’n twee jaar geleden met zijn gezin naar Vlaardingen verhuisde. Op zoek naar een voetbalclub voor zijn zoon Dean kwam hij al snel uit bij CWO. ,,We zijn hier echt super ontvangen, en voelden ons meteen welkom. Dean heeft het nog altijd erg naar z’n zin in de JO13 bij trainers Mo en Ricardo.” Net als Dean blijkt ook Ron het naar zijn zin te hebben bij CWO. ,,Een bestuursfunctie is best intensief en vraagt veel tijd van je. Maar vanaf het eerste moment klikte het heel goed met de andere bestuursleden. Bianca en ik denken over heel veel zaken hetzelfde.”

Aan Ron de taak om samen met de andere vrijwilligers binnen de jeugdafdeling het jeugdvoetbal binnen CWO naar een hoger plan te tillen. Daarbij gaat kwaliteit boven kwantiteit, en staat wat Ron betreft  “samenwerken en luisteren naar elkaar” hoog in het vaandel. ,,Ik vind het heel belangrijk om te luisteren naar vrijwilligers, want die moeten we in onze armen sluiten.” Dat betekent niet dat Ron geen eigen kijk op zaken heeft. ,,Het bestuur heeft mij aangesteld om mijn mening te geven, en dat zal ik ook zeker doen.” Beleidsmaker, klankbord en aanspreekpunt; alles komt samen in deze coördinerende functie die Ron de komende tijd met veel enthousiasme zal gaan invullen. ,,Samen gaan we er wat moois van maken.”

Deel dit bericht!
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: