CWO JO10-2 “Gelijk doch winst”

CWO JO10-2 “Gelijk doch winst”

Het is zaterdag 13 mei. Het is heerlijk voetbalweer en op het programma staat vandaag de thuiswedstrijd op het programma tegen BVCB 10-2.

In dezelfde fase hebben we tegen dit sterke team ook uitgespeeld en we hebben toen na een knappe inhaalrace er destijds een gelijk spel uit weten te slepen.

In de kleedkamer heeft trainer Pascal weer een gezonde energie snack voor de CWO 10-02.

De trainers leggen ondertussen de opstelling weer uit en we gaan vrolijk richting veld 2 voor een warming up.

We beginnen de wedstrijd met Fenne in de goal, Aslan, Rover en Mas achterin en Daniel en Darrell midden/voor waardoor Dewi als eerst als reserve begint.

Het begin is wat afwachtend van beide teams. Wat balletjes over en weer. Het is Darrell die de bal slim afpakt en de bal na 3 minuten in de touwen schiet! BVCB reageert en vallen nu wat meer aan. De trainers hebben nog voor de wedstrijd herhaalt dat het belangrijk is om bij balverlies je tegenstander op te zoeken. Helaas voor CWO houdt niet iedereen zich hieraan. CWO geeft BVCB te veel ruimte waardoor de 1-1 al snel is gemaakt. Kom op CWO! Er moet een tandje bij. Zowel Fenne als de keeper van BVCB hebben nog enkele reddingen.

In de time out geven de trainers aan dat ze goede dingen zien. Er wordt naar elkaar gekeken en positief naar elkaar gecoacht. Dicht op je tegenstander staan (bij balverlies) en namen roepen van elkaar herhalen we dan ook met elkaar.

Rover mag nu even reserve gaan staan, en Dewi komt er “centraal” achterin bij.

CWO begint de tweede helft met veel energie. Het team werkt hard om de gemaakte afspraken met elkaar na te komen. Door goed samenspel van Aslan en Dewi komt uiteindelijk de bal bij Daniel die een mooi schot afvuurt! Lat! Zo dat is zonde zeg! BVCB zoekt nu meer de aanval. Achterin zijn we het even kwijt waardoor BVCB vrij snel achter elkaar de 1-2 en de 1-3 binnen weten te schieten.

Met name dicht op je tegenstander staan bij balverlies “vergeten” we in deze fase. Via Fenne en een pass van Mas op Darrell komt de bal bij Aslan. Aslan weet met een mooi schot de 2-3 binnen te schieten.

Het is BVCB dat het slot akkoord heeft in de laatste minuten van deze 2de helft en maken ook nog de 2-4.

In de pauze geven de trainers aan, dat er eigenlijk hetzelfde gebeurd als uit bij BVCB. We geven ze te veel ruimte om te voetballen. We zullen er allemaal een schepje bovenop moeten gaan doen en vertrouwen hebben en houden in elkaar.


De derde helft is amper begonnen of Fenne kan de bal alweer uit het netje halen. 2-5.

Het mooie is dat het team nu wel met koppie omhoog elkaar aan het aanmoedigen zijn. CWO gaat weer voetballen, en samen het doel van de tegenstander opzoeken. Mas heeft de bal en ziet Aslan vrijlopen. Mas paast de bal en Aslan haalt gelijk uit en zet de 3-5 op het scoreboard. Dewi houdt veel aanvallen tegen en Daniel probeert zoveel mogelijk vrij te lopen. Rover die er weer in is gekomen werkt hard aan de linker kant. Darrel is nu even reserve. Een aanval van BVCB wordt gevangen door Fenne. Fenne schiet snel en vooral hard uit, de bal vliegt, Daniel dreigt…en via een been van de BVCB-verdediger gaat de bal zo de goal in! 4-5! Goed Fenne, super gedaan. Het spel gaat vervolgens nog op en neer maar doelpunten worden niet meer gemaakt.

In de laatste time out voor de 4de helft vraagt Dewi of ze van kant mag wisselen. We ouden nog even vast aan Dewi als “Centrale” heb vertrouwen! Met Darrell er weer in op de Plek van Aslan gaan we starten.

We beginnen fel en maken weer ouderwets slidings. Het CWO-team gaat er vol voor alleen een snelle uitbraak van BVCB kan niet voorkomen worden en ze schieten de 4-6 binnen. CWO moedigt elkaar aan. Mooi om waar te nemen dat er geloof is. Geloof om een doelpuntje erbij te maken. Er wordt veel strijd geleverd en het is Mas die Daniel aanspeelt, opendraait en schiet! Wauwie! 5-6…..

Blije koppies maar we zijn er nog niet! Trainers geven aan dat er nog een minuut te spelen is als Rover de bal goed heeft afgepakt. Via Dewi en Darrell is er een corner voor CWO ontstaan. Het lijkt de laatste kans. Mas steekt 2 armen in de lucht, Daniel beweegt naar de 2de paal. Dewi gaat richting eerste paal. Darrell vraagt, Rover schuift in…werkelijk alles en iedereen nu voor de goal. Mas kijkt zet aan, en schiet…de bal krult en krult…BOEM zo de kruising in! Wat een ontlading! 6-6!!!

Wat een veerkracht kan dit CWO-team toch laten zien…..

En dan is daar het eindsignaal en vieren we dit gelijkspel met een gevoel van het behalen van een kampioenstitel.

We hebben weer veel geleerd, maar vooral in jezelf blijven geloven, met elkaar als team het spel spelen…dan is er van alles mogelijk.

De leiders/Trainers

Pascal & Serge 

Deel dit bericht!