Aftrapavond Trainers seizoen 2021-2022

Na wat agenda- en vrijwilligertechnische planningsuitdagingen was het dan eindelijk zover dat we de alle jeugdtrainers konden uitnodigen op onze Aftrapavond!

Veel jeugdtrainers vonden op hun vrije vrijdagavond de weg naar onze gezellige en sfeervolle kantine om elkaar te ontmoeten en om te horen welke plannen de TC, de Jeugd-Wedstrijd Commissie en het bestuur voor dit seizoen in petto hebben!

Na een uitgebreid kennismakingsrondje, met niet alleen naam en team, maar ook antwoord op de vraag waarom je bij CWO actief bent en wat daar zo leuk aan is dat je dit blijft doen, was het ijs snel gebroken. Er bleken weer vele gezamenlijke raakvlakken op het gebied van clubliefde, clubkleuren, voetbalprestaties en natuurlijk ouderschap uit zowel heden als verleden te zijn.

Allereerst werden de Vrijwilligersovereenkomsten toegelicht door voorzitter Bianca, en waarom we dit binnen CWO belangrijk vinden, immers is nu voor beide partijen duidelijk wat de wederzijdse verwachtingen zijn op het gebied van de rol van de trainer en de coördinator. Ook werd aangegeven dat er voor elke trainer een VOG aangevraagd wordt. En ook gefaseerd voor de andere vrijwilligers binnen de vereniging. Een veilig sportklimaat is immers belangrijk binnen een groeiende vereniging, niet alleen voor de kinderen maar ook voor de vereniging zelf!

Door Karim, bestuurslid Technische zaken werd toegelicht op welke manier we de komende jaren de werkwijze en rol van TC willen gaan uitvoeren en wat de trainers daarin kunnen verwachten. Coachen, aandacht, breed draagvlak op technisch beleid en investeren in trainers.

Trainersontwikkeling is een van de speerpunten vanuit het bestuur; we zien immers een groei in jeugdleden en het belang van goed toegeruste en opgeleide trainers om deze spelers ook voor de lange termijn aan CWO te binden is key! Er is dan ook een programma opgesteld voor waaraan trainers kunnen deelnemen om zichzelf verder te ontwikkelen. We starten in december met een avond, verzorgd door trainers van NOC-NSF, over de 4-Inzichten van Trainerschap; de inhoud werd toegelicht in een pakkend filmpje.  

Vanuit deze avond zullen in samenwerking met VIB trainersbegeleiders worden ingezet om op de velden de trainers te coachen en te helpen om hun trainingen nog effectiever te organiseren.

Verder worden er thema-avonden ingepland, met onderwerpen als Blessures bij kinderen, het belang van warming up en cooling down, EHBO op de sportvelden, een training aan de jeugdtrainers door de selectiestaf en andere thema’s waar behoefte aan is bij de jeugdtrainers.

In het voorjaar wordt de Pupillentraining en de Juniorentraining van de KNVB aangeboden, zodat de jeugdtrainers ook hun certificaten op dit vlak kunnen behalen.

Daarna was het woord aan Theo, coördinator Jeugd-Wedstrijdcommissie  om toe te lichten welke rol zij spelen binnen CWO. Immers dit is een nieuwe commissie en de processen zijn nog niet strak gedefinieerd, maar in basis zijn zij er om de niet technische zaken rondom de teams te organiseren en af te stemmen.

Jean-Paul deelde zijn ideeën en visie over de keeperstrainingen en riep de trainers op om met hem in gesprek te gaan over hoe we de jeugdkeepers zo goed mogelijk kunnen opleiden en Pascal lichtte kort de rol van de kledingcommissie en de plannen toe.

Na afloop lag er voor alle trainers een mooie coachmap klaar, voorzien  van tactiekbord en kladblok; een prima aftrap van de inzet op de verdere ontwikkeling van onze jeugdtrainers!

Er werd onder het genot van een drankje nog wat nagekletst, ideeën en contactgegevens uitgewisseld, en toen was het echt weer tijd om naar huis te gaan. De eerste wedstrijden beginnen al weer vroeg de volgende dag!

Deel dit bericht!
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: