Vreugde en teleurstelling gaan hand in hand

Vanmorgen op bezoek bij Excelsior Maassluis … toch?

Waarom ik dat deed weet ik niet, maar ik draaide de auto tot 2x toe de ‘verkeerde kant’ uit naar VDL … Dat ‘dwaalspoor’ naar VDL werd 10 minuten later nog eens herhaald, door een voetbalmoeder, die het ook eerlijk vertelde. Hilariteit waar we hard om hebben gelachen …

Iedereen was toch lekker op tijd en de bezoekende supporters mochten mee het complex op. Het was koud maar gelukkig droog!

De zoektocht naar de kleedkamer was al een avontuur op zich, maar werd uiteindelijk gevonden. Tsja als je alle deuren afgaat… dan past de sleutel vanzelf een keer.

Enfin we mochten net als vorig jaar aftrappen op dat mooie jeugdveld 5. Mats, Niek en Beau gingen strijdlustig op pad om een snelle goal te forceren, maar het trucje lukte niet.

Na 5 minuten kwamen we helaas 1-0 achter. Door een mooie aanval van E-M, die we niet zagen aankomen. Daarvan waren we geschrokken of stonden we nog een beetje te slapen want we hadden de aftrap nog niet genomen of we werden alweer ‘overvallen’ door een snelle bal van E-M door het midden, die hard werd ingeschoten 2-0.

Nog geen minuut later moest Dishairo aan de noodrem trekken, dat deed hij heel goed, waardoor het slechts een corner werd. Maar helaas, bij het nemen van de corner onstond er een ouderwetse scrimmage en kregen wij geen controle over de bal, daardoor werd de 3-0 binnengetikt … oh oh … wordt het zo’n wedstrijd?

We kregen wel wat kansen maar liepen ons een beetje vast. Toch vlak voor de 1e rust kwam Mats nog bijna tot scoren maar de bal ging net over … oei oei … wel een goeie actie dus dat gaf hoop.

We geven natuurlijk nooit op … tijdens de raceranja-pauze mochten jullie zelf de peptalk houden en werden de mouwen weer opgestroopt … dat was het kantelmoment …

Eysan stookte onze defensie goed op, voorzag haar kompanen Vince en Dishairo van goede instructies en zij volgden zonder vragen haar voorbeeld. Jullie stopten de aanvallers van E-M elke keer af, stonden lekker met elkaar te voetballen en daarmee een vlotte opbouw naar voren afleverden. Chapeau!

Hetzelfde geldt voor Niek die was zowel op rechts en links voor elke klus te vinden en bedacht interessante oplossingen om Mats of Beau te bereiken. Jullie voerden vele aanvallen uit en zorgden voor gevaar in het doelgebied … daar is het gras versleten.

Nu werd het spel gedicteerd door CWO. Op het middenveld draaide Amylia overuren … Ingrijpen een aanval opzetten wisselde zij moeiteloos af … en eindelijk was het zover … nadat Vince de bal had gekregen, speelde hij naar Amylia, zij zette door naar voren, wist Niek te bereiken en die haalde uit, maar helaas de keeper wist ‘m nog net te redden. Omdat CWO bovenop de tegenstander bleef staan waren er geen afspeelmogelijkheden voor E-M. De bald werd uitgetrapt door de keeper en die belandde in het midden … hebbes …

Mats was al gewaarschuwd dus die pikte heel slim de bal in, sprintte nog 5 meter naar voren en rondde (zoals we Mats kennen) snoeihard af … 3-1, 19e minuut … goed gedaan!

In de 24e minuut was het alweer raak voor CWO. Dishairo begon de aanval op links en passte heel strak op Beau, hij zag Niek … en die stond precies goed … Niek kreeg ook zijn beloning en schoot de bal ook snoeihard binnen. 3-2 … het werd spannend en was zeker verdiend!

Doorgaan ‘dudes’ … nog geen 3 minuten later … Amylia onderschept een intrap van E-M en speelt direct door op Beau (goed gezien), Beau gaat de laatste man nog voorbij en schiet koelbloedig de 3-3 binnen.

Zo doen we dat … we zijn back in business!

Hard gejuich en kippenvel langs de lijn …

De time-out leidde ons even af waardoor we de 4-3 om de oren kregen …

Esyan onderschepte de volgende aanval en kreeg daardoor ook nog een intrap. Mats was aan beurt om die te nemen en dribbelde netjes in en passte op Vince, die stond helemaal vrij, Vince legde de bal nog even voor ’n rechter en schoot knalhard de 4-4 binnen.

CWO komt 2x terug na een achterstand !! Heel knap … vechters !! Blijdschap alom!!

Vince, Eysan en Dishairo jullie hebben met het ‘mes tussen de tanden gelopen en daarbij het nemen van intrappen en vrije trappen gaat jullie prima af dus dat blijven we erin houden! Heel goed.

We hebben trouwens nog even staan tellen … Maas heeft 21 ballen gestopt en gepakt, dus niet naast of over getikt … nee in die handschoenen … geen corner weggegeven. Kwamen er zoveel aanvallers van E-M langs onze verdediging zou je denken? Nee hoor … er liepen een paar goede ‘trappers’ in het veld die vanuit de 2e lijn hard op doel schoten.

6 andere reddingen kwamen wel uit een aanval, maar die had Maas dus ook te pakken en daar zaten hele lastige ballen tussen. Chapeau!

Het liefst zou ik het verslag hiermee hebben afgerond …

Maar 2 minuten later besliste E-M de eindstand alsnog op 5-4.

Amylia, Beau, Niek en Mats kregen in de laatste 3 minuten allemaal nog een kans(je) op 5-5 en misschien zelfs 5-6 maar helaas voorlangs, ernaast of gestopt door de keeper.

We maakten het spel alweer, maar het zit soms net niet mee om het in ons voordeel te beslissen.

Bedankt voor jullie tomeloze inzet!

De supporters en trainers hebben een leuke en spannende wedstrijd gezien. Anderzijds de teleurstelling was merkbaar bij de spelers en dat is heel begrijpelijk. Jullie hebben zo hard gewerkt! Maar we gaan gewoon door en gaan binnenkort een overwinning pakken, want voetballen kunnen we!