RKDEO J10-1 versus CWO J10-1

Vandaag moest het maar weer eens gebeuren… winnen in de hoofdklasse!

Na onze superstart tegen VOC, gingen we de mist in bij DSVP en ook bleek in de Rijnmond Cup TOGB een maatje te groot. En vorige week zouden we thuis spelen tegen FC Banlieu maar helaas een of ander virus gooide roet in het eten. De tegenstander had teveel zieke spelers en trainers.

De voetbalkoorts en de wil om te winnen kwamen bijna uit onze oren…. vooral uit die van de hoofdtrainer 😉.

7.45 uur verzamelen op de club om vervolgens richting Nootdorp te rijden. Heerlijk vroeg 🤪.

Cas belde nog even met ons om het team succes te wensen. Helaas kon Cas vandaag niet meedoen maar volgende week rekenen we erop, dat hij er weer bij is. Gelukkig konden de ouders die meegingen achter het hek goed naar de wedstrijd kijken.

We begonnen goed…ook de tegenstander liet meteen merken dat ze goed konden voetballen.

Na 12,5 minuut stond het 0-1 voor ons. In het tweede en derde kwart ging de motor echt aan en liepen we uit naar 1-5. Dit was ook dik verdiend met het getoonde spel. Bal afpakken, 2 tot 3x aannemen en spelen, dan vrij voor de keeper staan en afronden maar. Twee keer lukte het zelfs om ook de keeper geheel buitenspel te zetten door schitterende breedte-passen. Elkaar de goal gunnen, grote klasse boys! We snappen steeds beter dat we samen sterker zijn en dat je als team wint. En de gemaakte doelpunten worden er alleen maar mooier van!

Na de 1-5 gebeurde er iets wat je liever niet hebt… en waarom het gebeurt?!! 2-5, 3-5, 4-5, 5-5!!

RKDEO kreeg vleugels en wij waren het even helemaal kwijt. Maar gelukkig voor ons kwam de dikverdiende 5-6! Wat een ontlading en vreugde na de 5 minuten extra blessuretijd.

Iedereen heeft hard gewerkt en dit moeten we doorzetten naar volgende week!!

Elke zaterdag zien we goede dingen gebeuren die ervoor zorgen dat wij als team nog beter gaan worden. We mogen voorzichtig de conclusie gaan trekken dat we in de hoofdklasse wel op onze plek zitten.

Dit zullen we komende zaterdag weer bewijzen als we thuis tegen Den Hoorn gaan spelen.

Jongens allemaal nu genieten van deze mooie overwinning. We zullen weer lekker gaan trainen op maandag en woensdag. Aannemen, passen, vrij lopen, aanbieden, positiespel, afronden… alles wat komt kijken bij dit fantastische spelletje.