OEFEN: CWO JO8-1 – Poortugaal JO8-1 7 – 4

Omdat dit de laatste zaterdag zou zijn om nog een wedstrijdje te kunnen spelen in 2021 hadden we Poortugaal JO8-1 uitgenodigd op ons mooie complex.

Deze ploeg uit u raadt het al uit het gelijknamige dorp hadden in de competitie gewonnen van onze twee buurmannen uit Vlaardingen (VFC & Zwaluwen) dus een mooie graadmeter.

Zonder Noaquin en Melvin die al heerlijk in het warme Suriname zitten maar met Mik van Beveren als goede stand-in.

Mik ging zijn debuut maken in het sterrenessemble van JO8-1.

Hopelijk een herinnering om niet meer te vergeten.

In de kleedkamer aangekomen was er iets duidelijk niet in de haak.

Een keepster met een gezicht wat op onweer stond want: de gelukshandschoenen van Ikra zaten niet in haar tas. Wat nu?

Eerst maar eens de reserve handschoenen proberen maar deze zitten nooit zo lekker als de gelukshandschoenen. Gelukkig was Gülden snel heen en weer om de handschoenen thuis te halen.

De wedstrijd dan:

CWO had meteen de wind er flink onder waar Poortugaal zich een beetje liet overdonderen door het felle spel van de thuisploeg.

Vandaag was het centrale duo even uit elkaar gehaald. Afwisselend speelde Miguel of Salim met een middenvelder achterin waardoor we lekker aan het combineren waren en steeds meer kansen kregen op een doelpunt.

Kansen moet je Djurriaan onze spits niet geven want  die weet er wel raad mee. 2  –  0 binnen 4 minuten.

We lieten ons een beetje in slaap sussen door Poortugaal en voetbalden lekker mee maar ineens kwam Poortugaal met snelle counters eruit waardoor Ikra geen kans had. 2  –  1.

Vlak voor rust was daar het geluksmoment van Mik die een goede voorzet slim kon binnenschieten 3  –  1.

Scoren bij je debuut dat is gaaf!

Na rust hadden we het even lastig omdat Poortugaal meer druk begon te zetten. Dit resulteerde ook in een doelpunt: 3  –  2 maar spannend werd het allerminst. Poortugaal kon de druk niet vasthouden en gaf veel ruimte weg. CWO kon weer naar hartelust aanvallen. Via Boaz 2x met een mooie assist van Mik en een doelpunt van Iven vanuit een corner (of was het een eigen doelpunt?) liepen we vrij rap uit naar 6  –  2.

We bleven vanuit achteruit met afwisselend Salim of Miguel leuk combineren en via een prachtige assist van Mik kon Owen doen waar hij goed in is. Dribbelen, dribbelen, dribbelen en schieten: 7  –  2.

De laatste vijf minuten waren duidelijk voor Poortugaal waar CWO het wel prima vond en zich makkelijk liet weg counteren en heel makkelijk corners weggaf. Zoals een hoofdklasser betaamt straften Poortugaal dit meteen af zowel de 7  –  3 als de 7  –  4 konden binnengelopen worden.

Na deze oefenpot had Oda nog een verrassing voor de talenten!

Ze kregen uit handen van de trainers een mooie beker overhandigd voor het behaalde kampioenschap en werden getrakteerd op Patat!