KNVB Regio Cup – De kop is er af!

DVO’32 JO8-1 vs CWO JO8-3 / 7-10 (Ruststand 6-3) 

Na 8 maanden geen officiële wedstrijd te hebben gespeeld was er hier en daar een talent te bespeuren die wat meer kriebels in de buik had dan normaal. Gezonde wedstrijd spanning was voldoende aanwezig en na het verzamelen zijn we vol enthousiasme naar het voetbalveld gegaan van DVO’32 voor de warming up. 

Met Finn in de goal begonnen we aan de eerste 10 minuten. Daar bleek ondanks een goed begin dat we toch wat ‘plankenkoorts’ in de benen hadden. Het was even wennen tegen een onbekende tegenstander met een aantal kindjes groter dan dat wij waren….tja dan moet je gewoon even wennen.
DVO’32 maakte hier handig gebruik van en wist er in een rap tempo 5 in te schieten.
Dewi werd in het strafschopgebied onderuit getrokken en werd er door de goed fluitende scheidsrechter een penalty gegeven. Dewi wist hiermee alweer haar 2de(!) doelpunt van dit seizoen in de touwen te schieten. Dankzij een uitstekende keepende Finn bleef het bij 5 doelpunten tegen anders waren het er nog meer geweest. 

In de time out is er door de leiders verteld dat we gewoon lekker moeten gaan voetballen. Niet te veel met de tegenstander bezig zijn maar gewoon gaan doen wat we leuk vinden en goed geoefend hebben. Plezier hebben en samen spelen! Nou Joshua had dat wel begrepen. In de 2de 10 minuten wist hij 2 keer te scoren. Na goed voorbereidend werk van Hessel en een pass van Samuel was het 2de doelpunt van Joshua een wonderschoon lobje over de keeper. DVO’32 wist er ook nog 1 in te schieten. Ruststand 6-3 voor DVO’32, op naar de pauze. 

Na wat tactische tips van de leiders gingen onze talenten vol met energie weer het veld in voor de 3de 10 minuten…zou er misschien toch nog wat meer in zitten?
Nu met Rover in de goal, die net niet kon voorkomen dat er al snel gescoord werd door DVO’32.
Dat dit een team wat ‘met en voor elkaar’ speelt bleek al snel toen na goed samenspel tussen Hessel en Samuel de bal bij Mas kwam en hij met een lange loop actie een doelpunt maakte. We kregen meer en meer zelfvertrouwen en dat zagen we ook bij Sarah. Het hele team zette goed druk op de tegenstander en Sarah bleef maar jagen op de bal en wist uiteindelijk deze keurig in het netje te schuiven waardoor ook zij haar 2de(!) doelpunt van het seizoen mocht laten noteren. 

Met een 7-5 achterstand gingen we de 4de 10 minuten in. Het geloof en vertrouwen was er en de kansen ook! Mas met een corner, schiet naar de vrijstaande Fenne die de bal in de kruising jaagt, Goal!
Joshua die na handig samenspel de bal krijgt en schiet…. Goall!
Rover die een goede redding maakt!
Mas passte naar Finn, Finn passt naar Fenne, Fenne maakt actie….Goalll!
Rover schiet uit naar Dewi, Dewi maakt actie en passt naar Joshua, weet de bal bij Mas te krijgen..Goalllll!
Finn verovert de bal en weet de bal bij Fenne te krijgen die haar hattrick compleet maakt, Goalllllll! 

De scheidsrechter fluit af, wat een ontlading!  

Wat supergaaf om deze talenten te zien groeien in de wedstrijd en in praktijk te brengen wat ze 8 maanden lang hebben geoefend! 

We zijn dan ook super trots op deze 9 super kanjers van CWO JO8-3!  

Komende week weer lekker trainen en op naar de volgende mooie herinnering! 

Groeten, ⚽ Remco en Serge ⚽

Deel dit bericht!
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: