KNVB Regio Cup – De kop is er af! – deel 2

CWO JO8 2 7️⃣ Excelsior Maassluis JO8 2 4️⃣

Nadat Mark Rutte en Hugo de Jonge besloten hadden dat de jeugd weer mocht voetballen tegen andere clubs, had de KNVB bedacht de resterende competitiewedstrijden te verpakken in de zgn. Regio Cup 🏆

De spelers zaten voor de wedstrijd in spanning aandachtig te luisteren naar de coaches Steve, Pieter en Pascal.
Want al het geleerde ‘moet’ vandaag op de mat te zien zijn🤞🙄📊📈

Hierna gingen we vol enthousiasme naar het veld om het echte gras weer te kunnen ruiken en voelen. Excelsior Maassluis stond ons al op te wachten en na de warming-up werd stipt om 10.00 gefloten en was de wedstrijd begonnen.

CWO klapte er meteen bovenop …. de gretigheid spatte er van af. Maar wat wil je ook……na maanden alleen maar trainen en onderlinge partijtjes op die plastic velden 😉 …..dan wil iedereen graag weer een wedstrijd om het echie spelen.

Coach Pascal was nog niet klaar met zijn spullen langs de lijn 🥳 of de bal lag al binnen één minuut in het doel door de snelle openingstreffer van Beau.

Door het goede druk zetten van Vince en Amylia kwam Excelsior Maassluis niet aan voetballen toe in de eerste minuten. Dit resulteerde ook in het tweede doelpunt van CWO door Mats na een prima voorzet van Niek.
Na deze eerste minuten begon ook Excelsior Maassluis van zich af te bijten en kwam gevaarlijk voor het doel.
Maar CWO heeft Maas Bijlow in het doel, die de afgelopen 7 weken, de keeperstraining heeft gevolgd en dat bracht hij in de praktijk want hij stond uitstekend te keepen en hield met katachtige reddingen een lange tijd de nul.
Voor de eerste time-out wisten Mats en Beau allebei nog een keer te scoren en kwam voort uit ons ons ‘bekende’ combinatiespel.

In de eerste time-out had de coach van Excelsior Maassluis enkele wijzigingen doorgevoerd, waarop CWO niet direct een antwoord op had en waren we slordig en het positiespel 😠
Daarom kwam Excelsior Maassluis door twee uitgespeelde kansen terug tot een ruststand van 4-2. 😱
Ondanks de peptalk in de rust maakte Excelsior Maassluis de aansluitingstreffer 4-3.
Toen was het genoeg ⛔ en waren we weer bij de les. weer. Verdedigers Di’shairo, Amylia, Vince en middenvelder Eysan hadden het mes 🔪 tussen de tanden en zorgden met goede acties en strijd en druk op de bal dat Excelsior Maassluis niet dichterbij kwam. Hier zou de verdediging van het ‘grote’ Oranje van Frank de Boer nog wat van kunnen leren 😉.

Door twee goed uitgevoerde counters liep CWO uit qua score: 6-3 door twee doelpunten van Niek die zijn harde werk voorin ook beloond kreeg.

Excelsior Maassluis mocht nog 6-4 maken, maar het mooiste werd voor het laatste bewaard door CWO. Na een flitsende aanval met een assist van Niek en een knal van Mats binnenkant paal werd de eindstand bepaald op 7-4 🎯

Kortom een winstpartij en het belangrijkste punt vandaag… er werd overtuigend gevochten voor de bal zonder al te veel aanwijzingen vanaf de zijlijn.

We kijken terug op een geslaagde zaterdagochtend.

Groetjes, Steve, Pieter & Pascal

Deel dit bericht!
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: