Hermes DVS 11-1 v CWO 11-1:   4-7

Op zaterdag 11 maart 2023, de laatste fase van dit voetbalseizoen, stond de uitwedstrijd tegen Hermes DVS gepland. Een team wat de afgelopen tijd telkens bij de bovenste plaatsen eindigde in de eerste klasse.  En wij…na een periode in de hoofdklasse nu weer terug in de eerste klasse.

Hoe zouden de krachtsverhoudingen zijn?

Het was sowieso vroeg… aanvang 08:30 uur en koud maar een heerlijk zonnetje maakte veel goed. Na de wedstrijdbespreking waarin afspraken en het tactische plan werd besproken gingen we vol goede moed beginnen aan de wedstrijd… Maar ja…. daar gingen we weer. Veel te veel balverlies, niet kort genoeg op de man, niet omschakelen, niet overspelen. Kortom een slechte start. Wonder boven wonder komen we uit het niets op 0-1 voor maar nog geen twee tellen later stond het weer 1-1. Bizar… maar wel meer dan terecht gezien het spel. Daarna een herhaling… maar nu 2-1 achter en binnen een minuut 2-2.

Helaas bleven we slecht voetballen en brachten we niet veel, Hermes DVS liep uit naar een 4-2 voorsprong. Uit 4 corners scoren ze 2 of 3x! Wat doen we dan niet goed is de vraag????

Ondanks het slechte spel kregen we nog wel 3 grote kansen op een goal maar een koele zakelijke afronding bleef uit.

In de rust was bij iedereen het besef aanwezig dat het anders moest. Dit mocht niet zo blijven!

En ja hoor… het 3e kwart liep veel beter als de eerste 2. Meer controle, meer balbezit en de kansen kwamen maar door. Binnen een mum van tijd stond het gelukkig weer 4-4. Maar we gingen door! Hermes DVS kreeg geen grip meer op ons en ook echt grote kansen bleven uit. Chappo voor onze boys. De eindstand een 4-7 overwinning. Op basis van de tweede helft geheel verdient!

Bijzonderheden:

Jimmy speelde niet i.v.m. een blessure. We hopen dat dit snel weer over is!

Tweede helft prima gespeeld, goed teruggevochten in de wedstrijd, veel meer als team gevoetbald. En hele mooie goals gezien.

Verdedigend tweede helft ook de 0 gehouden en dat is net zo belangrijk als het maken van goals. 👍⚽️👍