Glorieus Gelijkspel in Maassluis

Excelsior Maassluis J09-2 – CWO J09-3         5 – 5

We waren vandaag te gast bij Excelsior Maassluis. Het was vroeg … 8.15u maar wel verse koffie en een heerlijk zonnetje!

Over de 1e 12 minuten kunnen we kort zijn: In de kleedkamer waren jullie luidruchtig en energiek, maar daar was na de warming up weinig van over  … we hadden het idee dat jullie een beetje stonden te dromen …

Daardoor kegelde Excelsior Maassluis er 4 in, want jullie lieten de bal en tegenstander zomaar ‘los’ lopen. Maas had al een paar ‘waarschuwingen’ knap uit z’n doel weten te houden, maar stond er eigenlijk alleen voor, dat was jammer.

In de 1e time-out hebben we ‘de klok weer even gelijkgesteld’ … Dat hielp want vanaf dat moment werd er wel fanatiek op de bal en tegenstander gejaagd. Hierdoor kwam Excelsior Maassluis niet aan voetballen toe en dat is precies wat we willen.

Di’shairo en Niek hielden achterin alles veilig, zodat Eysan en Vince aan de opbouw konden werken. Dat ging prima en resulteerde al in een paar kansen voor Eysan, Beau en Niek.

Kortom een CWO doelpunt hing in de lucht.

Een uittrap van Maas komt precies aan bij Mats, hij controleert de bal uitstekend, dribbelt vervolgens zo door het midden, kapt (jaja) een tegenstander uit en legt al zijn energie in een uitstekend afstandsschot en brengt ons op 4-1!! Hèhè eindelijk en zeer verdiend Mats!!

Race-ranjapauze

Met de energie van ‘onze’ 4-1, kwamen we de 2e helft heel fel uit de startblokken (zoals het moet). Niek, Vince, Di’shairo en Eysan creëerden veel ruimte en waren nu vooral rond het midden te vinden, zodat ze Amylia en Beau konden lanceren.

Niek gaf een prima voorzet op Beau en hij sprintte langs de zijlijn naar voren, gaat iedereen voorbij, trekt door naar het midden en schoot met links verwoestend de 4-2 binnen!! Mooi doelpunt!!

2 minuten later versierde Vince heel slim een corner … Beau neemt ‘m … maar iets te zacht waardoor Di’shairo de bal net niet lekker kan raken en de keeper ‘m pakt.

De uittrap wordt onderschept door Di’shairo en haalt nogmaals keihard uit … maar vlak voor de lijn tikt een verdediger helaas de bal weg  … maar wel weer een corner.
Herkansing Beau … die neemt zijn opdracht van de trainer (hard en zuiver) nu heel letterlijk en trapt de corner snoeihard in 1x binnen 4-3!!

We willen meer … we willen die achterstand helemaal wegwerken!

Met wederom een prima uittrap van Maas zet hij Amylia helemaal startklaar, zij soleert, onder luid gejuich van alle supporters (zelfs die van de tegenstander), over de rechterzijkant naar het doelgebied, legt de bal nog effe goed en schiet de 4-4 op het scorebord!

yeah yeah yeah wat een feest!

Na een korte time-out gaan we weer vol gas en is het de beurt aan Eysan. Na een vrije trap van Mats komt Eysan aan de bal, ze controleert deze in het drukke doelgebied en schiet messcherp de bal hard in de touwen 4-5!!

We worden gek langs de lijn!! CWO op voorsprong … powerplay!!

De laatste 5 minuten waren eigenlijk te spannend … we worden ook een beetje moe. Er glipt nog 1 bal tussendoor en zo maakt Excelsior Maasluis 5-5.

We komen daarna nog 3x voor het doel en hebben de 5-6 nog op de schoen, maar weten het net niet af te ronden.

Niet getreurd, het was na 4-0 achterstand (binnen 12minuten) eigenlijk een kansloze situatie. Maar jullie opnieuw creatieve veerkracht (handelsmerk van J09-3) en wisten de achterstand binnen 23 minuten om te buigen in een voorsprong!! CWO geeft nooit op!

Daardoor voelt deze wedstijd echt als een overwinning hoor!! Zeker bij jullie supporters, het nieuws verspreidde zich snel want vanuit Vlaardingen en CWO kwamen al gauw felicitaties! Kortom er is belangstelling genoeg voor jullie prestaties.

Wat een wedstrijd, heel knap en we zijn zeer trots!

We hebben op het veld Niek alvast gefeliciteerd met z’n  9e verjaardag (vandaag) en bedankt voor de traktatie!

Nieuw onderdeel voor ons resterende seizoen is de Wisselbeker voor Speler van de Week.

De allereerste werd onder luid applaus uitgereikt aan Eysan Saraç! Jij hebt ‘m ontzettend verdiend, topper!

Dat waren onze avonturen weer van afgelopen zaterdag. We zien jullie vanmiddag weer op de training!