CWO JO9-2 “WIJ ZIJN CWO!”

Het is zaterdag 6 november, een harde wind maar gelukkig droog en heerlijke voetbal temperatuur.
Helaas kregen we voor de wedstrijd het bericht dat onze grote kanjer Fenne er vandaag niet bij kon zijn.

Om 10.00 waren we, na ons aangemeld te hebben, naar de kleedkamer gegaan voor de voorbespreking.

Hier maakten we nog even een video voor Fenne en begonnen daarna met concentreren op de wedstrijd. De basis afspraken werden met elkaar herhaald en de opstelling en taken voor de posities voor deze wedstrijd werden besproken.

Onder aanleiding van aanvoerder Dewi van deze week werd het team meegenomen in de warming up.
Dewi had zelf nog een extra oefening bedacht waardoor iedereen er helemaal klaar voor was.

Om 10.30 begonnen we aan de wedstrijd, met Darrell in de goal, Daniel en Aslan als verdedigers.
Dewi ging als middenvelder aan de slag om Mas en Issa in de aanval te ondersteunen.

Vorig jaar speelden een aantal kinderen van CWO JO9-2 ook tegen dit team in de JO8. In die wedstrijd stond DVO lang voor en wisten we in de laatste 10 minuten nog net te winnen.
Het was duidelijk dat DVO JO9-1 dit niet was vergeten. Ze gingen in de eerste 10 minuten vol gas erin en CWO JO9-2 moesten alle zeilen bij zetten om dit op te vangen. We moesten duidelijk even wennen en we konden niet voorkomen dat DVO JO9-1 het eerste doelpunt maakte. Door al dat DVO-geweld bleken we de basisafspraken snel vergeten te zijn en waren de CWO-coaches druk bezig de kinderen te helpen herinneren waar ze waren opgesteld.

Waarschuwing voor trainers CWO! In de time out voor de 2de 10 minuten bleek dat ons vaste ritueel “WIJ ZIJN CWO!” niet was gedaan voor aanvang van de wedstrijd.
Na wat herhalingen van vaste afspraken gingen we nu wel met ons ritueel het veld in. Nadat DVO het thuispubliek stil had gekregen door een tweede treffer te maken zagen we ons team opkrabbelen. ‘Tot hier en niet verder’ zagen we in het veld. Rover die samen met Aslan de verdediging dichthield brachten de bal via Dewi bij Daniel. Daniel hield goed overzicht en zag Mas positie kiezen. Daniel aarzelde geen moment waardoor Mas de bal kon binnenschuiven. Goede teamprestatie. Het begon te lopen en een kopie van de vorige aanval werd gemaakt waardoor Mas op aangeven van wederom Daniel de 2-2 op het scorebord zette. We hadden de smaak te pakken en Dewi was hard aan het werk om de vele gaten dicht te lopen wat uiteindelijk ook een mooie pass op Daniel opleverde die ook weer gewoon zijn doelputje meepikt. Het spel ging nog even aardig op en neer met enkele goede reddingen van keeper Darrell. Maar daar was Mas weer met een goal om net voor het fluitsignaal ons de pauze in te laten gaan met een comfortabele 4-2 voorsprong.

Na de pauze kwamen we terug op het veld voor de 3de 10 minuten. Wat gek, deze 10 minuten leken ineens weer heel erg op de eerste 10 minuten. DVO overdonderde ons weer en wij waren wederom afspraken vergeten. Daniel die keeper was geworden had zijn handen vol aan de vele aanvallen van DVO waar Rover en Aslan goed verdedigend werk hebben gedaan. De schade werd beperkt tot 1 tegen doelpunt, 4-3.

Gele kaart voor trainers CWO! De kinderen gaven wederom aan dat voor de 3de 10 minuten wij ons ritueel niet hadden gedaan. Oei oei oei…dat zal het toch niet zijn… Maar goed, daar ging ie dan vol overgave ons ritueel “WIJ ZIJN CWO!” en hup het veld in voor de 4de 10 min.

Helaas begonnen we wisselvallig, duels werden wat steviger en DVO ging er duidelijk meer voor dan CWO waardoor zij vrij snel achter elkaar 2 doelpunten wisten te maken. 4-5 Achterstand.
Door hard werken kregen we een corner. Dewi eiste als echte aanvoerder de bal op, en wist de bal precies bij Issa neer te leggen die hem er in 1 keer inschoot. Supergaaf!
Dit bleek de ommekeer want de hardwerkende Issa was er duidelijk klaar mee met al dat DVO-geweld en nam het team op sleeptouw en scoorde 2 keer achter elkaar. (Waarvan 1 vrije trap in een keer in de goal na advies van onze CWO-voetbalicoon Jordy) 7-5!
In de allerlaatste seconde van de blessuretijd mocht DVO nog een doelpuntje maken waardoor de eindstand 7-6 voor CWO JO9-3 is geworden.
Wat een spannende wedstrijd! Echt een wedstrijd met 2 gezichten waarvan beide teams volledig op de winst speelden.

Tja… we horen u denken…’wat als die trainers van CWO nou eens dat ritueel voor elke 10 minuten hadden gedaan?’.
We zullen het nu niet meer komen te weten maar nemen dit zeker mee in de aankomende trainingen en besprekingen!