CWO JO9-2 tegen onze vrienden van CWO JO9-3

Het is zaterdag 2 oktober, dauw op de perfecte grasmat. Het zonnetje wat haar best doet om door de wolken heen te komen. Kortom heerlijke voetbalomstandigheden. 

Het veld is uitgezet en we gaan naar de kleedkamer voor de voorbespreking. De routine komt er steeds meer in. Klaar maken voor de wedstrijd en goed luisteren naar de trainer(s) over hoe we gaan voetballen vandaag en op welke plek, bidon mee en gaan!

We zijn deze week begonnen met “de aanvoerder” en welke taak daarbij hoort. Superleuk om te zien hoe onze allereerste aanvoerder Issa dan ook trots zijn verantwoordelijkheid neemt en het team begeleid in de warming up!  

Ook gingen Darrell en Aslan vandaag voor het eerst keepen, super spannend!
Spannend was het zeker. In de eerste 10 minuten zat er veel “spanning” in de beentjes bij beide ploegen. Het blijft toch altijd net weer even iets anders te zijn als je tegen je vriendjes moet voetballen i.p.v. de onbekende tegenstander. CWO JO9-3 wist daar iets slimmer mee om te gaan en Beau wist het eerste doelpunt te maken. Dit in een periode waarin onze rots in de branding Dewi toch het veld moest verlaten omdat ze te veel last had van haar knie. We hebben nog aardig wat keertjes op de goal geschoten, maar duidelijk was dat Keeper Maas vandaag geen zin had om ballen door te laten.

In de 2de tien minuten was er duidelijk balans gevonden en waren beide teams erg aan elkaar gewaagd.
Mas wist de gelijkmaker te maken na supergoed team- en positiespel via Rover, naar Fenne die Mas op maat wist te bedienen. Zowel Mats als Beau maakte handig gebruik van een van de vele mooie verre uittrappen van Maas en maakte er 1-3 van. 
Wederom was het Mas die de spanning weer terugbracht naar 2-3 door weer een prachtig samenspel via Daniel en Issa. Superleuk om te zien, omdat dit de bewegingen zijn waar we zo veel op trainen. 

Darrell kwam er als verdediger bij en Aslan ging voor hem in de goal staan. De pech voor Aslan was dat we tegen de afspraken in toch door het midden gingen uit verdedigen. Niek en Beau hebben hun kansen gezien en gepakt en maakte er 2-5 van. 
Mas wist de 3-5 te scoren en Maas had (wederom)nog een aantal mooie reddingen op schoten van Darrell, Daniel en Issa. 

De laatste 10 minuten starten en CWO JO9-2 gaat er nog eens goed voor staan. Daniel, die normaal altijd wel een doelpuntje meepakt, bleek wat ziek aan de wedstrijd begonnen te zijn, en ging samen met Dewi JO9-2 nog eens goed aanmoedigen. Aslan heeft (samen met de paal) de ballen tegen kunnen houden, met Darrell en Rover voor zich in de verdediging, met Fenne op het middenveld de schakel naar de aanvallers Issa en Mas. Deze 10 minuten voelde het alsof we de “overhand” hadden. We creëerden kansen en kregen kansen van JO9-3 aangeboden maar Keeper Maas van de tegenpartij liet geen bal meer door! Hierdoor is de eindstand 3-5 gebleven. 

Wat ontzettend gaaf was om te zien, is dat allebei de teams gegroeid zijn niet alleen in lengte, maar vooral in het spel. Vrijlopen, elkaar de bal gunnen, een pass in de voeten kunnen spelen. Elkaar coachen op het veld. Gewoon supergaaf!  

Volgende week alweer de laatste wedstrijd van deze 1ste fase. 

We zijn trots op al deze kanjers! 

Pascal, Denise en Serge

Deel dit bericht!
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: