CWO JO9-2 “Knallend het jaar uit! ”

Het is zaterdag 11 december, heerlijk voetbalweer. Om 08.15 al verzamelen want de wedstrijd begint om 08.45. Laten we hopen dat we dan wat kunnen zien want het is nog wel erg donker.
Rover is een weekendje weg en rest is keurig op tijd.

In de kleedkamer bespreken we de opstelling en de afspraak van de week.

Naast ons houden aan de posities in het veld gaan we vandaag echt laten zien dat de bal van ons is. Bij bal verlies de juiste inzet tonen om deze snel weer te veroveren en rust aan de bal te houden.

Aanvoerder (en keeper van de eerste 20 minuten) Fenne van deze week neemt het complete team mee voor de warming up op veld 6. Het klaart wat op, hierdoor zien we ook inmiddels de tegenstander op het veld. Trainer Serge gaat nog even navragen of het klopt dat we goed staan. We moeten tegen Hermes DVS JO9-1, maar sommige kindjes zijn zo groot dat lijkt wel JO11. Alles klopt! Op naar de “WIJ ZIJN CWO!” en gaan met die banaan!

Met Fenne als sluitpost, Mas en Aslan als verdedigers, Daniel als “de stofzuiger”, Dewi en Issa in de voorhoede beginnen we de eerste 10 minuten scherp en gedisciplineerd. Dat is nodig want dit team van Hermes DVS is van een hoog niveau. We staan onder druk en de schoten die afgevuurd worden kan Fenne goed controleren. Wauw! Wat gaaf om te zien dat iedereen goed in positie blijft waardoor we na 10 minuten even kunnen overleggen.

Issa heeft goed gewerkt en mag even uitrusten en zich voorbereiden om straks te gaan keepen.
Hierdoor komt Darrell in de voorhoede te staan in de 2de 10 minuten. We zien aan de koppies van de kids dat het goed is, ze hebben de juiste focus en realiseren zich dat er vandaag hard gewerkt en gebikkeld moet worden. Toch konden we niet voorkomen dat door wederom een gesmeerde aanval van Hermes DVS de 1-0 werd binnengeschoten. De koppies gingen niet hangen en de focus bleef overeind, wat gaaf om te zien. Goed voetbalspel door beide teams. Ook kregen wij enkele kansen via Daniel.

Vanwege een kleine lokale bui gaan we naar de kleedkamer voor de pauze. Onder het genot van een bekertje limonade, nemen we de afspraken nogmaals door.

Mas pakt ook zijn reserve beurt waardoor Fenne op de plek van Mas gaat staan. We gaan vol goede moed aan de derde 10 minuten beginnen.
Hermes DVS komt beter uit de kleedkamer dan CWO. We hebben duidelijk weer even moeite met het herpakken van de focus. In een rap tempo krijgen we nog 2 doelpunten tegen. Het valt de leiders op dat na deze 3-0 achterstand de kids de aandacht weer herpakken en de organisatie weer neer zetten.
En deze inzet wordt beloond! Daniel mag aanleggen voor een vrije trap op het randje van het strafschop gebied…..het zal toch niet….JAAAAAAA Daniel knalt de bal er in 1 keer in! Wat een vuurpijl was dat!
Het spel gaat op en neer, goed keepers werk van Issa. Fenne samen met Aslan leveren veel arbeid om de aanvallen van Hermes DVS te onderscheppen.

In de time out voor de laatste 10 minuten wordt Aslan gewisseld en komt Mas weer in het veld. “WIJ ZIJN CWO!” galmt als voetzoekers over het complex en we voelen het vertrouwen.

Het kan nog, geloof erin!
Dewi en Darrell maken ongelofelijk veel meters, veld breed houden en naar voren en meeverdedigen. Een paar knallen van Darrell net aan de verkeerde kant van de paal. Dewi met goede corners. Mas die samen met Fenne de organisatie neerzet, beide houden ze rust aan de bal en overzicht.
Issa die vertrouwen uitstraalt in de goal.

JAAAAAAA en daar is ineens weer Daniel! De vreugde! Loon naar werken, gaaf!
3-2 achterstand de aansluitingstreffer! Hermes DVS ziet inmiddels sterretjes.
Maar het spel gaat nog even door en iedereen heeft nog steeds volle focus.
Mas en Fenne onderscheppen weer eens een aanval, Dewi maakt het veld breed, maar de bal gaat naar Darrell, en hij krijgt de bal bij Daniel…Daniel gaat naar de goal en…en..en…JAAAAAAAAAAA
Whoop whoop !Wat een spetterende 3-3! Kanjers! HOU VOL.

Een aanval van Hermes DVS over de linkerkant, Fenne wordt op haar voet geraakt, en oh jee, ze lopen door en maken de 4-3. Maar er is meer aan de hand. Fenne heeft echt wel pijn en ook de scheidsrechter gaat even een kijkje nemen. Fenne kan niet verder spelen. Aslan komt terug het veld in. De scheidsrechter hervat het spel met een vrije trap en daardoor telt het doelpunt niet.
Heel sportief van deze scheidsrechter (ook leider van de tegenstander)!
De laatste minuten zijn spannend en wordt door beide partijen nog geprobeerd om een doelpunt te maken. De scheidsrechter fluit deze mooie wedstrijd af.

Hoe trots kan je als teamleiding zijn. Wat een verschil met de vorige 2 wedstrijden.
Wat een echte teamprestatie!
In de kleedkamer houden we de nabespreking en krijgt elk talent van de leiding een persoonlijk positief compliment. Wat een wedstrijd, inzet, teamprestatie, focus en vooral gezond plezier om deze fase op deze wijze af te sluiten.