CWO JO9-2 groeit en bloeit

18 September, het is zaterdagochtend vroeg. Een uitwedstrijd tegen Kethel-Spaland JO9-3 staat op het programma. Het is windstil (en dat is gezien deze locatie extra fijn) met een vol grijs wolkendek die de zon nu nog voor ons verbergt. Na vorige week geen wedstrijd gespeeld te hebben waren de kinderen extra gemotiveerd en zaten bomvol energie om een lekker potje te gaan voetballen.

Helaas kregen we s ’ochtends het droevige bericht dat ons kersverse nieuwe teamlid Aslan ziek was en daardoor zijn debuut niet kon gaan maken. Na een team videoboodschap aan Aslan gingen we naar het veld en werd de afspraak gemaakt samen met de tegenstander om 7 tegen 7 te spelen.

De eerste 10 minuten waren voor beide teams erg wennen aan de extra speler op het veld. Met Rover in de goal, Daniel en Fenne als verdedigers zat het achterin “goed op slot”. Darrell en Issa stonden op het middenveld. Dewi en Mas voorin. Wat kleine kansjes, mooie corners en vooral veel strijd.

De tweede 10 minuten begonnen al snel beter na enkele tips van de leiders om wat meer te gaan voetballen en ruimte te maken voor elkaar. Nou en dat was niet aan dovemans oren gericht.
Na goed team spel op het middenveld maakte Daniel met een mooi schot de 0-1.
Dat deze kinderen groeien en bloeien blijkt ook uit corners. Onze kinderen worden sterker en slimmer. Mas nam een corner en kan de bal al bij de 2de paal plaatsen. Slimme Dewi liet zien dat haar oom (helemaal uit Duitsland) niet voor niets was komen kijken. Zij stond netjes bij de 2de paal om de bal erin te tikken! 0-2 ruststand.

De derde 10 minuten begonnen na een heerlijk bekertje voetbal energie, met goed positie spel.
Het team speelt steeds meer als team, wat ook tot een mooie kans voor Darrell leidde. Met een prachtig schot wist hij de mooie aanval af te ronden alleen belande de bal echter snoeihard op de lat.
Kethel-Spaland schakelde snel om en al snel hadden zij via een uitbal de bal achter Mas gekregen.
Mas was gaan keepen waardoor onze rots in de branding Rover weer op zijn favoriete plek stond centraal in de verdediging. Met een aantal goede ingrepen van Rover en de rest van het team bleef de schade beperkt tot 1-2.

De vierde 10 minuten gingen we los. “Girlpower” voorin met Dewi en Fenne. Issa en Darrel nog altijd hard werken op het middenveld en Daniel en Rover die goed afspraken aan het maken waren wie er af en toe mee mocht naar voren. Darrell zou Darell niet zijn als hij de bal niet even oppikt op het middenveld en met zijn inmiddels bekend loopactie de 1-3 maakte. Fenne wist na goed actie van Issa en Dewi de 1-4 knap binnen te schieten. Nadat er overduidelijk hands was gemaakt door Kethel-Spaland in het strafschopgebied, mocht Rover aanleggen om zo zijn allereerste competitiedoelpunt binnen te knallen. En wat een knal was dat! Super goed strak in de hoek! 1-5.

De oom van Dewi, kon ook nog zien dat Dewi een prachtige hoekschop voor de goal bracht alleen liep er geen CWO’er tegenaan maar iemand van Kethel-Spaland. Het plezier was er niet minder om en zo was de eindstand 1-6.

Weer een stap gemaakt, dit team groeit en bloeit.